Hava Durumu

#İnceleme

Yeni Marmara Gazetesi - İnceleme haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, İnceleme haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Başkan Mandalinci, Türkbükü ve Gölköy'de İncelemelerde Bulundu Haber

Başkan Mandalinci, Türkbükü ve Gölköy'de İncelemelerde Bulundu

Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci, saha ziyaretleri kapsamında Türkbükü ve Gölköy mahallelerinde denetim ve incelemelerde bulundu. Esnaf ve vatandaşları dinleyerek talep, öneri ve şikayetleri dinledi. Gelen talep, öneri ve şikayetleri yerinde incelemek için Bodrum’un farklı mahallelerine ziyaretlerini sürdüren Başkan Mandalinci, Türkbükü ve Gölköy mahallelerini ziyaret ederek vatandaşları dinledi. Gerçekleştirdiği ziyaretlerde vatandaşlar, özellikle halk plajlarına konulan şezlonglardan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Su kesintileri ile ilgili şikayetlerin de konuşulduğu ziyarette Başkan Mandalinci, konuyla ilgili Muğla Büyükşehir Belediyesi ile yürütülen çalışmalar hakkında vatandaşları bilgilendirdi. Başkan Mandalinci, gelen talep, öneri ve şikayetlerin takibinin yapılması için de ilgili birim müdürlerine talimat verdi. “Önümüzdeki yaza su sorunu yaşamayacağız” Vatandaşların su ile ilgili taleplerini dinleyen Başkan Tamer Mandalinci, şu açıklamalarda bulundu: “Seçim dönemindeki beyanlarımda da su ile ilgili çözümün en az bir yıl alacağını belirttim. Bir boru kazıp boru değiştirmeden, yeni su kaynağı oluşturup içme su arıtma tesisi kurmadan, ek kaynakları iyi duruma getirmeden suyu çözmek mümkün değil. Eylül ayında 23 km hat değişimi yapacağız. En çok patlayan bölgelerin hemen ivedilikle boru değişimini yapacağız. Milas Ekinanbarı’nda içme suyu arıtma tesisi kuruyoruz, projeler çalışılıyor. Ama bu iş hemen olmuyor maalesef. Şu an proje yürütülüyor, çalışılıyor. Eylülde hemen temellerini atacağız, önümüzdeki yaza su sorunu yaşamayacağız” Başkan Mandalinci’ye ziyaretlerinde Türkbükü Mahalle Muhtarı Yücel Ertuğrul, bölge meclis üyeleri ve ilgili birim müdürleri eşlik etti.

Yolda Kenarında Para Bulan Adam Parayı Sahibine Teslim Etti Haber

Yolda Kenarında Para Bulan Adam Parayı Sahibine Teslim Etti

Bursa'nın İnegöl ilçesinde evine bisikletiyle gitmek üzere yola çıkan işçi, yol kenarında çanta içinde bulduğu parayı sahibine teslim etti.   Olay, saat 23.00 sıralarında Bursa-Ankara karayolu üzeri Kalburt mevkiinde meydana geldi. İnegöl merkezden Huzur Mahallesi'ndeki evine bisikletiyle gitmek üzere yola çıkan mobilya işçisi Fatih Çelik (38), karayolu kenarında bir çanta gördü. Çantayı alan Çelik, içine baktığında çok miktarda para olduğunu fark etti. Çantanın içinde kimlik veya iletişim numarası bulamayan Çelik, paranın sahibini bulamayınca polise haber verdi.  Olay yerine gelen polis ekipleri yüklü miktardaki para dolu çantayı alıp bulan Fatih Çelik ile İnegöl Emniyet Müdürlüğü Önleyici Hizmetler Amirliğine giderek çantayı incelediler. İncelemede çanta içinden 25 bin 600 para çıktı.  Polis ekipleri çantayı incelerken içinde bir ödeme yapılmış makbuzu buldular. Makbuzda yazan bilgilerden paranın sahibini teslim eden ekipler, çanta sahibini Devriye Ekipler Amirliğine çağırdı. Karakola gelen Bilal Paşa hakkında yapılan sorgulamada, paranın kendisine ait olduğu ortaya çıktı.  Ekipler, para dolu çantayı sahibine teslim ettiler. Paraların sahibi Bilal Paşa, parayı bulan Fatih Çelik'e bir miktar para ödülü verdi.  Olayı anlatan Fatih Çelik, "Hastaneden çıktım, evime gidiyordum. Yol kenarında bir çanta buldum ve karakola teslim ettim. Olması gerekeni yaptığımı düşünüyorum" dedi.  Paranın sahibi Bilal Paşa ise "Açıkçası ben böyle beklemiyordum. Açıkçası bu günlerde herkesin ihtiyacı fazla. Teşekkür ediyorum. Allah razı olsun. Heyecanlıyım. Zannetmiyorum; çoğu bulan insan teslim etmeyebilir. Sağolsun" dedi.  Bilal Paşa'nın Akhisar Mahallesi'ndeki evine motosikletiyle giderken çantayı düşürdüğü öğrenildi.

140 öğrenci resmen hastanede! Haber

140 öğrenci resmen hastanede!

Yalova'da bulunan Akça Hatun KYK Kız Öğrenci Yurdu'nda meydana gelen toplu gıda zehirlenmesi vakası, 140 öğrenciyi hastanenin yolunu tutmaya zorladı. Kredi Yurtlar Kurumu'na ait olan ve 2 bin 90 öğrenci kapasitesiyle dikkat çeken yurtta, öğrenciler dün akşam saatlerinde akşam yemeği için bir araya geldi. Yemekten sonra mide ağrısı ve ishal şikayetleriyle rahatsızlanan öğrenciler, Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne akın etti. Erken saatlerde başlayan şikayetlerle hastaneye başvuran öğrenci sayısının 140'a ulaştığı belirtildi. Sağlık kurumu, yaşanan bu olağan dışı duruma cevap verebilmek için ek bir sarı alan oluşturarak, olaya müdahale etti. Çoğu öğrenci ayakta tedavi edilip taburcu edilirken, bazılarının tedavisinin hala devam ettiği kaydedildi. Yalova Valiliği, yaşanan olayla ilgili derhal bir inceleme başlatıldığını duyurdu. Akşam yemeğinde tüketilen mantar çorbası ve köfte menüsünden numuneler alınarak analiz için laboratuvara gönderildi. Valilik açıklamasında öğrencilerin sağlık durumlarının genel olarak iyi olduğu, tedavisi tamamlananların taburcu edildiği ifade edildi. Topluluk sağlığını tehdit eden bu vaka üzerine, ilgili yemek servisi ve yurt yönetimi hakkında gerekli soruşturmanın sürdürüldüğü belirtildi. Yurtta kalan öğrenciler ve aileleri, sağlık durumları hakkında bilgilendirilmeye devam edilirken, yetkililer olayın tekrarlanmaması için önlemleri artırmayı taahhüt etti. Bu tür olaylar, toplu yaşam alanlarında gıda güvenliğinin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. HABER:FATMA ÖZTÜRK

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.