Hava Durumu

#İşbirliği

Yeni Marmara Gazetesi - İşbirliği haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, İşbirliği haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

KBÜ ile Tiran New York Üniversitesi Arasında İş Birliği Protokolleri İmzalandı Haber

KBÜ ile Tiran New York Üniversitesi Arasında İş Birliği Protokolleri İmzalandı

Karabük Üniversitesi ile Tiran New York Üniversitesi arasında akademik ve festival iş birliğini içeren protokoller imzalandı. Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Tiran’daki Tiran New York Üniversitesi (UNYT) Rektörü Prof. Dr. Ali Güneş’i ziyaret etti. Rektör Kırışık’a ziyaret sırasında Demir Çelik Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Recep Demirsöz ve Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Öğr. Gör. Adnan Ucur da eşlik etti. Görüşmede ortak araştırma projeleri, akademik iş birliği, öğrenci değişimi, ortak konferanslar, yurt dışı eğitim programları, projeler ve etkinlikler düzenlenmesi, ortak lisans ve yüksek lisans programları gibi akademik faaliyet konuları ele alındı. Ayrıca görüşmede Erasmus hareketliliklerinin artırılmasına yönelik görüş alışverişinde bulunuldu. Görüşmenin ardından akademik iş birliği protokolü ile KBÜ tarafından organize edilen SOSYALFEST ve SAĞLIKFEST iş birliğini içeren protokoller imzalandı. İmzalanan iş birliği protokolleriyle Karabük Üniversitesi ile Tiran New York Üniversitesi arasında akademik, stratejik, verimli ve ileriye dönük ilişkiler kurulması amaçlanıyor. Uluslararası ağını genişleterek ve geliştirerek uluslararası bir üniversite olma hedeflerini daha da ileriye taşımaya devam edeceğini belirten Rektör Kırışık, Karabük Üniversitesinin gerek ulusal gerekse uluslararası iş birlikleriyle gelişmesinin daha kapsamlı ve nitelikli olacağına dikkat çekti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren ve daha önceden Karabük Üniversitesinde görev yapmış olan Tiran New York Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Güneş ise iki üniversite arasındaki iş birliklerin devam edeceğinin altını çizdi. Ziyaret, hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.

Türkiye ile Kırgızistan İşbirliği Haber

Türkiye ile Kırgızistan İşbirliği

Türk Dünyası Özel Sporcular Antrenör Spor Eğitimi, Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu ile Kırgızistan Özel Sporcular Spor Federasyonu’nun iş birliğinde 30 Mayıs-3 Haziran tarihleri arasında Kırgizistan’ın Oş şehrinde yapıldı.   Eğitim seminerine, Kırgızistan Oş Üniversitesi Spor Bilimleri akademisyenlerinin de aralarında bulunduğu 20 kişilik kursiyer katıldı. Kursiyerlerin eğitimleri Federasyon Asbaşkanları Metin Toraman, Efkan Korkmaz, Atletizm Teknik Kurul Başkanı Dr. Leman Elmas ve Genel Koordinatör Yardımcısı Hünkar Yılmaz tarafından verildi.  Oş şehrinde beş gün süren teorik ve uygulamalı eğitimlere, TOSSFED Başkanı ve Türk Devletleri Özel Sporcular Spor Federasyonu Başkanı Birol Aydın, Kırgız Cumhuriyeti Belediye Başkanı Zamir Yusupov, Milletvekili Nurjigit Kadırbekov, Kırgız Cumhuriyeti Spor ve Fiziksel Kültür Dairesi temsilcisi Toktoraliev Kubanıçbek, Oş Spor Komitesi Başkanı Töröbekov Bekdölöt, Bişkek ve Balıkçı Şehir fonu başkanları Abamusalimova Aycamal, Kulmirzaeva Ayçurek, Özbekistan Fonu Başkanı İkramova Şahnoza ve Kırgızistan Özel Sporcular Federasyonu Temsilcisi Yıldız Turakbekova katıldı.  Başkan Birol Aydın: “Hedefimiz özel sporcularda Türk birliğini sağlamak”  Kırgızistan Oş Üniversitesi Stadında yapılan uygulamalı eğitim ve sertifika töreninde konuşma yapan Federasyon Başkanı Birol Aydın, "Türkiye olarak amacımız Türk Devletleri Teşkilatına üye kardeşlerimiz ile özel sporcular arasında birliği sağlamak ve Türk Dünyası Spor Oyunları ile birliğimizi geliştirmek. Kardeş ülke Kırgızistan’da olmak ve sizlerle bilgi ve birikimlerimizi paylaşmak bizleri son derece memnun etmiştir. İlkini İstanbul Silivride gerçekleştirdiğimiz Türk Devletleri Özel Sporcular Spor Şenliği’nin inşallah ikincisinde kardeş ülkelerimizin ev sahipliğinde gerçekleştireceğiz. Hayalimiz olan “ürk Dünyası Spor Oyunları’nı hep birlikte hayata geçireceğiz” dedi.

Kaliteli eğitim ve staj desteği ile gençler sektöre hazırlanacak Haber

Kaliteli eğitim ve staj desteği ile gençler sektöre hazırlanacak

Hazırlanan işbirliği protokolüne BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz ile Firma Genel Müdürü Ömer Mahmut Erman imza attı. Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cafer Çiftçi, Prof. Dr. Zekeriyya Arı, BUÜ MEYOK Koordinatörü Prof. Dr. Çağatan Taşkın,Harmancık MYO Müdürü Prof. Dr. Ercan Şimşek, akademisyenler, idari personel ve firma yöneticileri de törende hazır bulundu. KALİTELİ EĞİTİM VE STAJ DESTEĞİ İLE GENÇLER SEKTÖRE HAZIR HALE GETİRİLİYOR Yapılan işbirliğinin üniversiteye, firmaya ve öğrencilere hayırlı olması temennisinde bulunan Rektör Prof. Dr. Ferudun Yılmaz; “Araştırma üniversiteleri misyonu içerisinde iş dünyası temsilcileriyle daha nitelikli proje ortaklığı yapmaya gayret ediyoruz. Eğitim-öğretimin kalitesini yükseltmenin yanı sıra öğrencilerimizi de mezuniyet sonrasına en iyi şekilde hazırlamamız gerekiyor. Bunun yolu da iş dünyası ile ilişkilerimizi geliştirmek ve proje ortaklığı gerçekleştirmektir. Üniversitemizin meslek yüksekokullarında yaklaşık 24 bin öğrenci eğitim görüyor. Bu öğrencilerimiz aynı zamanda sektör için hayati önem taşıyan nitelikli personel ihtiyacı için yetişmiş kaynak olacaklar. Yapılacak işbirliği protokolleri ile iyi bir eğitim alacaklar ve doğru alanlarda staj yapacaklar. Bu konuda bizlere destek sağlayan tüm iş dünyası temsilcilerimize ve ahşap firması yetkililerine teşekkür ediyoruz. İşbirliğimiz hayırlı olsun” diye konuştu. “İŞBİRLİĞİ HERKESE KATKI SAĞLAR” Firma Genel Müdürü Ömer Mahmut Ermanise sadece yurt içi değil, yurt dışında da çok sayıda proje gerçekleştirdiklerini aktardı. Sektörde en çok ihtiyaç duydukları konunun yetişmiş personel olduğunu vurgulayan Ömer Mahmur Erman; “Bu konuda her zaman sıkıntı yaşıyoruz. Nitelikli personel, kendini geliştirmiş ve bu konuda eğitim almış personel ihtiyacımız hep oluyor. Üniversitemizle de bu konuda bir işbirliği yapmak istedik. Karşılıklı kazan kazan durumu olacak. Uludağ Üniversitesi mezunlarını bünyemizde çalıştırıyoruz. Hepsinden çok memnunuz. Bundan sonra da imzalayacağımız protokol sayesinde öğrencilerin stajlarını şirketimiz bünyesinde yapmalarını sağlayacağız. İyi olanlarla da elbette birlikte çalışmayı arzu ederiz. Protokolümüz hepimize hayırlar getirsin” açıklamasında bulundu. Harmancık MYO Müdürü Prof. Dr. Ercan Şimşek da konuşmasında desteklerinden ötürü şirket yöneticilerine teşekkür etti. Şimşek, protokolün öğrencilere kıymetli katkılar sağlayacağına inandıklarını söyledi.

BUÜ'de akademik ve bilimsel temelli projeler için işbirliği Haber

BUÜ'de akademik ve bilimsel temelli projeler için işbirliği

Kurumların ortak proje üretmesi, yenilik odaklı çalışmaların yürütülmesi ve öğrencilere staj imkanların artırılmasını sağlayacak protokole Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz ile Zorluteks Tekstil Ar-Ge Merkezi Müdürü Murat Yıldırım ve Zorlutekst Tekstil Tasarım Merkezi Müdürü Gamze Mutlu imza attı. Rektör Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, Araştırma üniversitesi vizyonuyla hareket eden BUÜ’nün nitelikli proje, Ar-Ge çalışmaları ve katma değer oluşturacak faaliyetlere her daim hazır olduğunu dile getirdi. Köklü bir üniversite olduklarını ve barındırdıkları akademik bilgiyi toplumun her kesimi ile paylaşmayı arzu ettiklerini kaydeden Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, “Gerek fakülte düzeyinde gerekse de meslek yüksekokullarımız bünyesinde son derece kıymetli akademik personele sahibiz. Nitelikli eğitim-öğretimin yanı sıra Ar-Ge odaklı yürüttüğümüz çalışmaların daha üst seviyelere çıkmasına gayret ediyoruz. Bu anlamda iş dünyası temsilcileriyle yakın ilişkiler kurduk ve bu ilişkileri geliştiriyoruz. Zorlu Tekstil de ülkemizin önde gelen işletmeleri arasında yer alıyor. Bizdeki akademik bilgiyi, şirketin pratik bilgisi ile birleştirmeyi ve bu işbirliğinden nitelikli projeler üretebilmeyi hedefliyoruz. Geçmişte kıymetli çalışmalar yaptığımız Zorlu Tekstil ile Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulumuz başta olmak üzere tüm fakülte ve meslek yüksekokullarımızı kapsayacak bir şekilde işbirliği yapmayı hedefliyoruz. Şirketin deneyimi ve desteği hepimiz için özel bir önem taşıyor. Taraflara hayırlı olmasını diliyoruz” şeklinde konuştu. İşletme olarak global şartlarda üretim ve çalışmalar yürüttüklerini açıklayan Zorluteks Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş. Ar-Ge Merkezi Müdürü Murat Yıldırım, BUÜ ile yapacakları işbirliğinin kendileri için de son derece değerli olduğunu aktardı. Akademik ve bilimsel temelli proje ortaklığının taraflara katkı sunacağını söyleyen Murat Yıldırım, işbirliklerinin çeşitlendirilmesi ve geliştirilmesi için her türlü desteğe hazır olduklarını dile getirdi. Tasarım Merkezi Müdürü Gamze Mutlu da protokolün kıymetli projelere kapı açacağına inandıklarını vurguladı. Toplantıda söz alan BUÜ Teknik Bilimler MYO Müdürü Prof. Dr. Mehmet Karahan, Türkiye’nin önemli işletmelerinden birisi olan Zorlu Tekstil ile yapılacak işbirliğinin taraflara hayırlı olması temennisinde bulundu. Karahan, özellikle Moda Tasarım Programı’nda eğitim alan öğrencilerin staj ve uygulama dersleri konusunda değerli bir fırsat elde etmiş olacaklarını sözlerine ekledi. Protokol imza töreninde BUÜ Mühendislik Fakültesi Tekstil Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Dilek Kut, Teknik Bilimler MYO yöneticileri ile firma yöneticileri ve akademisyenler de hazır bulundu.

BUÜ ile Ceviz Üreticileri Derneği arasında bilimsel işbirliği Haber

BUÜ ile Ceviz Üreticileri Derneği arasında bilimsel işbirliği

Törene BUÜ Rektörü Prof.Dr. Ahmet Saim Kılavuz, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. İlhan Turgut, Ceviz Üreticileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Remzi Ergüder BİTUAM Müdürü Prof.Dr. Utku Çopur, BUÜ Teknoloji Transfer Ofisi yetkilileri, dernek yöneticileri ve akademisyenler katıldı. Protokol ile Türkiye’de ceviz üretiminin artırılması, yaygınlaştırılması ve dolayısıyla ülke ekonomisineyüksek katkının sağlanması için meyvenin daha modern tekniklerle yetiştirilmesi,oluşabilecek olumsuz durumlara karşı alınacak önlemlerin değerlendirilmesi, ceviz bazlıkatma değerli ürünlerin geliştirilmesi, yerli cevizin fonksiyonel özelliklerinin ortayakonulması amacıyla BUÜ ile CÜD arasında ortak bilimsel araştırmalar gerçekleştirilmesi; her iki tarafarasındaki ilişkilerin teşvik edilmesi, mevcut olan ilişkilerin geliştirilmesi ve araştırma sonuçlarınınortak kullanımının sağlanması, ortaya çıkan bulguların ulusal ve uluslararası dergilerde veorganizasyonlarda yayımlanması; üniversite ve sektör temelli simbiyoz çalışmalarının oluşturulması, karşılıklı deneyimleriniki kurumun birbirine aktarması hedefleniyor. Protokol imza töreninde konuşan BUÜ Rektörü Prof.Dr. Ahmet Saim Kılavuz, “Üniversite olarak topluma karşı görevlerimiz var. Toplumun ihtiyaç ve taleplerine karşılık vermek durumundayız. Nitekim üniversitelerin görevlerinden biri de topluma hizmettir. Güçlü bir Ziraat Fakültemiz ve ülkemiz öncelikli alanı olan gıda arzı ve güvenliği konusunda aktif çalışmalar yapan Bilim ve Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezimiz (BİTUAM) var. Çeşitli kurum ve kuruluşlarla yaptığımız işbirlikleri, araştırma projeleri gibi şeyler bizi mutlu ediyor. Bugün imzaladığımız bu protokolün iki kurum ve en önemlisi ülkemiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum.” dedi. “Ülkemiz dünyanın 4. büyük ceviz üreticisi” Törende söz alan Ceviz Üreticileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Remzi Ergüder ise, “Türkiye, Dünya ceviz üretiminde Çin, ABD ve İran'dan sonra 4. sırada yer almaktadır. Ceviz için önemli gen merkezi olan ülkemiz, yapılan yeni ceviz bahçesi yatırımları ve üretim artışına rağmen bu avantajını değerlendiremediği için 2021 yılında yaklaşık 130 milyon dolarlık ceviz ithalatı ile en çok ceviz ithal eden ülke olmuştur. Üretim alanı ve ağaç sayısı her geçen yıl artmakla birlikte tüketimin de artması ithalat oranının aynı şekilde artış göstermesine neden olmuştur.Türkiye’de ceviz üretimin artırılması, yaygınlaştırılması ve dolayısıyla ülke ekonomisine yüksek katkının sağlanması için meyvenin daha modern tekniklerle yetiştirilmesi, oluşabilecek olumsuz durumlara karşı alınacak önlemlerin değerlendirilmesi, ceviz bazlı katma değerli ürünlerin geliştirilmesi, yerli cevizin fonksiyonel özellikleri ile besinsel üstünlüklerinin ortaya konulmasıgerekmektedir.” şeklinde konuştu. Bursa Uludağ Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (BİTUAM) Müdürü Utku Çopur ise BİTUAM ile Gıda Mühendisliği Bölümü’nün,Ceviz ÜreticileriDerneği’nin katkılarıyla hali hazırda“Türkiye’nin Farklı İllerinde Yetiştirilen Cevizlerin KemometrikKarakterizasyonu, Sınıflandırılması ve Kimliğinin Doğrulanması” isimli bir projeyi de üniversitenin BAP birimi maili desteği ile yürütüldüğünden bahsetti ve protokolün hayırlı olmasını diledi.

ULUTEK’te Bosna Herkes ile işbirliği tohumları atıldı Haber

ULUTEK’te Bosna Herkes ile işbirliği tohumları atıldı

ULUTEK Teknopark, Bosna Hersek heyetini ağırladı. ULUTEK Teknopark Genel Müdürü Prof. Dr. İrfan Karagöz, bu tür ziyaretlerin ülkeler arasında köprüleri sağlamlaştırdığını dile getirdi. İrfan Karagöz, akademik bilgiyi ticarîştirilerek, teknoloji ihraç eden bir Türkiye için durmadan çalıştıklarını belirterek, “Üniversite-sanayi iş birliğini geliştiriyoruz. Üniversitelerdeki akademik birikimi ve araştırma sonuçlarını, mevcut kaynakların daha verimli kullanmalarını sağlayarak, ekonomik değere dönüştürüyoruz. Bünyemizde bulunan 160’tan fazla firmamızla, yenilikçilik odaklı adımlar atarak, teknoloji üreten hatta ihracat eden konuma gelmek için çalışıyoruz. Yabancı sermayelerin ülkemize çekilerek ekonomimize katkıda bulunması, firmalarımızın yurt dışı bağlantılarının geliştirilerek ihracat hacimlerinin artması gibi faydalar sağlaması sebebiyle bu tarz ziyaretleri önemsiyoruz. Bosna Hersek’ten gelen misafirlerimizi ağırlamak da çok önemli. Bu tür ziyaretler, ülkeler arası köprüleri sağlamlaştırıyor. Önümüzdeki süreçte iki ülke arasındaki iş birliklerinin artarak sürmesini diliyorum” dedi. ULUTEK Teknopark Proje İzleme ve Değerlendirme Sorumlusu Emel Morina, Güzel ULUTEK Teknopark’ı anlattığı sunumda, bölgedeki faaliyetler, yapılan projeler ve Teknoparkların firmalara sağladığı avantajlardan bahsetti. ULUTEK Teknopark bünyesinde faaliyet gösteren Yeditek Mühendislik Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Karaburun, “Metal Sektöründe Görüntü İşleme” konulu sunum yaparak, faaliyetleri hakkında bilgiler verdi. ULUTEK Teknopark firmalarından İletişim Yazılım firması adına ise Yönetim Kurulu Başkanı Tuncer Hatunoğlu “Sanayide Dijital Dönüşüm” konusunda sunum yaparak, heyeti dijital dönüşüm hakkında bilgilendirdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.