Hava Durumu

#İsrai̇l-Fi̇li̇sti̇n Çatişmasi

Yeni Marmara Gazetesi - İsrai̇l-Fi̇li̇sti̇n Çatişmasi haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, İsrai̇l-Fi̇li̇sti̇n Çatişmasi haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Netanyahu'dan Macron'a tepki Haber

Netanyahu'dan Macron'a tepki

Netanyahu, Hamas'ın ardından Filistin yönetiminin de Gazze'yi yönetmesi fikrine karşı olduğunu söyledi Netanyahu, Savunma Bakanı Yoav Gallant ile düzenlediği ortak basın toplantısında konuştu. İsrail'in 7 Ekim'den bu yana topyekun kuşatma altına aldığı Gazze Şeridi'nde sürdürdüğü saldırılara ilişkin açıklamasında, "Hamas'ı yeneceğiz ve esirlerimizi geri getireceğiz. Görev tamamlanana kadar durmayacağız." dedi. İsrail ordusunun, Hamas'ın saldırıların önlemek için "gerektiği kadar Gazze'de kalacağını" kaydeden Netanyahu, "Gazze Şeridi üzerindeki güvenlik kontrolünden vazgeçmeyi kabul etmeyeceğim." diye konuştu. Netanyahu, "İsrail ordusu Gazze şehrini kuşatmayı tamamladı. Artık şehrin göbeğinde faaliyet gösteriyorlar. Şifa Hastanesinin çevresindeler." ifadelerini kullandı. Arap ülkelerinin liderlerine de seslenen Netanyahu, onları "Hamas'a karşı ayağa kalkmaya" çağırarak "Hamas, İran'ın başını çektiği terör ekseninin ayrılmaz bir parçasıdır ve bu şer ve terör ekseni, tüm Arap dünyasını olduğu gibi dünyayı da riske atmaktadır. Pek çok Arap ülkesi liderinin bunu anladığına inanıyorum." değerlendirmesinde bulundu.  Netanyahu, Filistin Yönetiminin de Gazze'de olmasına karşı Öte yandan Netanyahu, Gazze Şeridi'nin yönetiminin Hamas'ın ardından Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas öncülüğündeki Filistin Yönetimine verilmesi fikrine de karşı olduğunu savundu. Abbas'ı, Hamas'ın 7 Ekim'de İsrail'e yönelik saldırıları "kınamamakla" suçlayan Netanyahu, Abbas'ı işaret ederek "Lideri, üzerinden 30 günden fazla zaman geçtikten sonra bile yaşanan korkunç katliamı hala kınamayan bir otorite orada (Gazze) olamaz." dedi. Gazze'de İsrail'in tam güvenlik kontrolü istediklerini yineleyen İsrail Başbakanı, orada eskiden olduğu gibi yeniden Yahudi yerleşim birimleri kurmanın "gerçekçi bir hedef olmadığını" ve bunu desteklemediklerini söyledi. "MACRON AHLAKİ AÇIDAN CİDDİ BİR HATA YAPTI" İsrail Başbakanı, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un, "Gazze'ye yönelik saldırılarda sivillerin öldüğü ve İsrail'in saldırılarını durdurması gerektiği" yönündeki sözlerine de tepki gösterdi. Netanyahu, Macron için "Gerçek anlamda ve ahlaki açıdan ciddi bir hata yaptı." ifadelerini kullandı.

Netanyahu'dan "para musluklarını açın" talimatı Haber

Netanyahu'dan "para musluklarını açın" talimatı

İsrail Başbakanlık Basın Ofisinden yapılan açıklamaya göre Netanyahu, aşırı sağcı Maliye Bakanı Bezalel Smotrich ile ortak basın toplantısı yaptı. Savaş ekonomisine ilişkin konuşan Netanyahu, "para musluklarının açılması ve ihtiyacı olan herkese para dökülmesi" talimatı verdiğini kaydetti. Netanyahu, "Savaş bize ekonomik maliyetler çıkardı, ama bunları tereddüt etmeden ödeyeceğiz." diye konuştu. Maliye Bakanı Smotrich de, İsrail ordusunda yedek asker olarak göreve alınan kişilere, çatışma bölgelerinden tahliye olan İsraillilere ve ülke genelinde işletmelere bir dizi mali yardım ve destek paketi açıkladı. Smotrich, ülke genelinde gelir vergisi, sosyal sigorta ve diğer ödemelerin kasım için askıya alındığını ve silah altına alınan askerlerin vergilerinin ikinci bir emre kadar tahakkukunun durdurulduğunu ifade etti. Ülke genelindeki çatışma bölgelerinden tahliye edilen 160 bin kişinin yaklaşık 25 bininin hotellere yerleştirildiğini bunun da hazineye maliyetinin ayda yaklaşık 376 milyon dolar olduğuna işaret eden Smotrich, bu bölgelerden tahliye edilenlerin maaşlarının da hazineden ödeneceğini aktardı. FİLİSTİN YÖNETİMİNİN VERGİ PAYI KONUSUNA DEĞİNİLMEDİ Başbakan Netanyahu ile Maliye Bakanı Smotrich'in, hükümette fikir ayrılığına yol açan Filistin Yönetiminin vergi paylarının ödenmesi veya kesilmesi konusuna değinmemesi dikkat çekti. Bakan Smotrich, daha önce Filistin Yönetimini "çözüm ortağı değil sorun kaynağı" olarak göstermiş, Filistin tarafının vergi payının ödenmeyeceğini açıklamıştı. İsrail Savunma Bakanı Yoav Galant ise güvenlik kabinesinde Filistin yönetiminin vergi payının ödenmesi gerektiğini belirtmişti. İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, Filistin Yönetiminin 7 Ekim'deki saldırıları "terör saldırısı olarak açıklaması ve kınaması gerektiğini" belirterek Maliye Bakanı'nın kararına destek olmuştu. Buna karşın ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, İsrail hükümetinin Filistin Yönetiminin vergi payını ödemesi gerektiğini belirterek, "İsrail'den paranın gönderilmesini talep ettiklerini" açıklamıştı.

Bursa Yıldırım'da Filistin dayanışma gecesi Haber

Bursa Yıldırım'da Filistin dayanışma gecesi

BARIŞ HUZUR ASIRLARI YERİNE KAN VE GÖZYAŞINA BIRAKTI Yıldırım Medresesi Cami İmamı Kurra Hafız Uğur Gedik'in Kuran tilavetiyle başlayan program, Yazar Ramazan Kayan'ın Filistin söyleşisi ile devam etti. Ardından sahne alan Grup Tillo ve Eşref Ziya Filistin'e destek veren ezgileriyle unutulmaz bir gece yaşattı. Program, İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır tarafından dua okunmasıyla sona erdi. Programda konuşan Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, "Müslümanların ilk kıblesi olan 'Beyt-i Makdis' Müslümanların yönetmeye başladığı ilk şehir değildi ama yönettiği en hassas şehirdi. Hz. Ömer, Selahattin Eyyübi, Yavuz Sultan Selim, Kanuni Sultan Süleyman bu topraklarda her sadece Müslümanların değil, Yahudilerin de Hristiyanların da haklarını koruyarak ve inançlarını yaşamlarını sağlayarak burada barış, huzur asırları tesis etti. 1948 yılında İsrail'in resmen kurulması ile birlikte ise buradaki barış ve huzur asırları yerini zulme, baskılara, hoşgörüsüzlüğe, cinayetlere, kana ve gözyaşına bıraktı. Sadece Müslümanların kutsalları değil Hristiyanların kutsalları da İsrail'in tehdidi altına girdi. Bunların müsebbibi olan İsrail, insanlık ve Ortadoğu tarihinde kanlı bir parantez olarak kalacak. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın dediği gibi 'dünya beşten büyüktür' diyoruz. Filistinli kardeşlerimizin her zaman yanındayız. Ayaklarına Kudüs gücü gelerek meydanı dolduran tüm kardeşlerimize teşekkür ediyorum. 75 yıldır İsrail'in zulmü karşısında sadece ve sadece yüreklerindeki imanın gücüyle haklı mücadelesi ile bizlere örneklik gösteren, inançlarını ve vatanlarını savunurken şehit düşen kardeşlerimize rabbimden rahmet diliyor ve bu mücadelede yaralanan gazilerimize acil şifalar diliyorum. İnsanlığın ve Müslümanların haysiyetini koruma görevini üstlenen onurlu Filistin halkına şükranlarımı sunuyorum" dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.