Hava Durumu

#İstinat Duvarı

Yeni Marmara Gazetesi - İstinat Duvarı haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, İstinat Duvarı haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

İstinat Duvarının Çöktü! Haber

İstinat Duvarının Çöktü!

Fatih'te bir iş yerinin bahçesindeki istinat duvarının çökmesinin ardından olay yerindeki bir bina boşaltıldı.  Olay Fatih Kocamustafapaşa Mahallesi İzci Türk Sokak'ta dün akşam saat 22.00 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre binaların arasında kalan tarihi bir yapının üzerine yapılan istinat duvarı çökmüştü. Eski bir kilise veya sarnıç olduğu iddia edilen ve daha sonradan yapılan istinat duvarının giriş kattaki bir iş yerinin bahçesine çöktüğü sırada bahçede kimsenin olmaması muhtemel bir faciayı önlemişti. Olayın boyutu gündüz gözler önüne serildi. Çökme sonrası işyerinin bahçesine molozlar düşerken, duvarın altından da tarihi bir yapı çıktı. Yapının su sarnıcı olduğu iddia edildi. Çökme nedeniyle tedbir amaçlı bir bina boşaltıldı. İş yeri sahibi ise duvarın kalan kısmının da çökebileceğini söyleyip korktuğunu dile getirdi. İş yeri sahibi dehşet anlarını kameraya anlattı.  İş yeri bahçesinin istinat duvarı çöken Ayşe Yücel “İş yerimin bahçesinde bir istinat duvarı vardı. Duvarda çatlaklar vardı. Zamanla büyümeye başladı. Biz bu durumu yetkililere yazıp şikayet ettik. Buranın altında su sarnıcı olduğu söylendi. Üzerine istinat duvarı örüp tarihi eseri sağlamışlar. Üzerine de bir bina yapmışlar. Bina riskli duruyor. O çöktüğü zaman bizim binamıza düşme tehlikesi var. Bahçeye ektiğim ürünler de mahvoldu. Ben bahçede sulama yapıp gittikten 2 saat sonra komşum arayıp duvarın yıkıldığını söyledi. Geldiğimizde ekipler de olay yerindeydi. Burada yine risk altında olan bir duvar daha var. Duvarın üzerindeki bina boşaltılarak mühürlendi. Bina yıkılırsa burada çok büyük bir hasar oluşacak. Burada su sarnıcı olduğunu yetkililer söyledi. Binanın da kaçak olabileceği söylentisi var. Şuan bahçeye çıkamıyorum korkuyorum. Bütün apartmandakiler üzülüyor. Yetkililerin gelip çalışma yapmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

İstinat duvarı çöktü, iki ev zarar gördü Haber

İstinat duvarı çöktü, iki ev zarar gördü

Antalya'nın Kumluca ilçesinde sağanak yağmur sonrası istinat duvarının çökmesi sebebiyle 2 ev zarar gördü. Baysı deresinin taşması sonucu ise seralar zarar gördü.  Kumluca ilçesinde sabaha karşı başlayan yağmur sonrası yumuşayan toprak nedeniyle 15 metre uzunluğunda ve 3 metre yükseklikteki istinat duvarı çöktü. Ailelerin evde olduğu sırada yaşanan çökme sırasında şans eseri kimse yaralanmazken, bir evin çıkma olarak tabir edilen bağımsız mutfak kısmı yıkıldı, diğer evin duvarlarında çatlak oluştu.  İhbar üzerine olay yerine AFAD ve polis ekipleri sevk edildi. Yapılan incelemede kimsenin yaralanmadığı belirlenirken evlerde maddi hasar oluştuğu tespit edildi. Çatlak oluşan ve tedbir amaçlı boşaltılan evin bağımsız mutfak bölümü yıkılırken, evde ciddi bir hasar olmadığı belirlendi.  Kasapçayırı Mahalle Muhtarı Arif Zorba yağmurun gece saat 03 00'de başladığını ve sabah saat 10.00 sıralarında şiddetini artırdığını belirterek, "Yumuşak zemin sebebiyle istinat duvarı çöktü, 2 eve zarar verdi" dedi.  Baysı deresinde Hızırkahya Mahallesi’ndeki köprünün ayaklarında biriken atık nedeniyle meydana gelen su taşkınında seralar zarar gördü. Serası zarar gören Durkadın Karaca, dizine kadar biriken suda ürünlerini kontrol etti. Karaca, "Sera içindeki ilaç ve gübrelerim yağmur sebebiyle eridi, 3 yıldır aynı sıkıntıyı yaşıyoruz. 2 dönüm seram, evim, eşyalarım zarar gördü" dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.