Hava Durumu

#Kaçak Göçmen

Yeni Marmara Gazetesi - Kaçak Göçmen haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Kaçak Göçmen haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Avrupa'ya Kaçmak İçin Canları Pahasına Koltuğun Altına Girdiler Haber

Avrupa'ya Kaçmak İçin Canları Pahasına Koltuğun Altına Girdiler

Edirne'de bulunan Pazarkule Sınır Kapısı'ndan hafif ticari aracın arka koltuğunun altına yapılan özel bölmede saklanarak Yunanistan'a geçmeye çalışan bir Filistin uyruklu kadın ile bir Suriye uyruklu erkek olmak üzere toplam 2 düzensiz kaçak göçmen yakalandı.   Avrupa'ya daha iyi bir hayat yaşamak hayaliyle yasadışı yolarla geçmeye çalışan düzensiz kaçak göçmenlerin taktikleri akıllara adeta durgunluk getiriyor. Edirne'den Yunanistan'a kaçamaya çalışan 2 kaçak göçmen hafif ticari bir aracın arka koltuğunun altından çıktı.  Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü koordinesinde Edirne Gümrük Müdürlüğüne bağlı Pazarkule gümrük Kaçak İstihbarat Kısım Amirliği ile birlikte şüphe üzerine hafif ticari bir araçta arama yapıldı.  Yurtdışına çıkış yapmak üzere Pazarkule sınır kapısına giden hafif ticari aracın arka koltuğunun altına özel bölme yapılarak gizlenmiş vaziyette 1 Suriye uyruklu erkek ile 1 Filistin uyruklu kadın düzensiz kaçak göçmen tespit edildi. Araç sürücüsü S.K. gözaltına alınarak emniyetteki işlemlerinin ardından mahkemeye sevk edildi.  Göçmen kaçakçısı S.K. çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine teslim edildi.  Yabancı uyruklu 2 düzensiz kaçak göçmen ise işlemlerinin ardından Edirne İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne teslim edildi. 

Yenişehir Belediye Başkanı Ercan Özel kaçak göçmen ve sığınmacılar için konuştu Haber

Yenişehir Belediye Başkanı Ercan Özel kaçak göçmen ve sığınmacılar için konuştu

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Özel: “Değerli hemşerilerim, Suriye’deki iç savaştan kaçarak ülkemize gelen sığınmacılar yıllardır bizimle birlikte vatanımızda yaşıyorlar. Göreve gelmeden önce, ülkemizin olduğu kadar ilçemizin de yakın gelecekteki en büyük sorunu olmaya aday kaçak göçmen ve sığınmacı sorunuyla mücadele edilmesi gerektiğini özellikle ifade ederek ilçemizde sığınmacıların kaçak ve ruhsatsız işletmelerine göz yummayacağımıza ve yerel esnafımızı koruyacağımıza dair halkımıza bir söz vermiştik. Türk’ün töresi ve adeti gereği, misafire kucak açmak ve en iyi şekilde ağırlamak bizim elbette görevimizdir. Ancak, misafirin sorumluluğu da konuk olduğu evin kurallarına göre yaşamaktır. Türkiye bir hukuk devletidir; bunun böyle bilinmesi gerekmektedir. Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak şehrimize yerleşen sığınmacılara devletimizin kuralları çerçevesinde geçici olarak ev sahipliği yapıyoruz. Lakin, kimsenin toplumsal huzurumuzu bozmasına, barışı zedelemesine ve haksız kazanç elde etmesine asla müsaade edemeyiz. Verdiğimiz talimatlar sonrasında, Yenişehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerimizin yaptığı denetimler sonucunda, Suriyeli sığınmacıların Yenişehir’de kaçak olarak dükkan açtıkları ve vergi dahi ödemeden haksız kazanç elde ettikleri tespit edildi. Ekiplerimizin tespitleri doğrultusunda ise hızlı bir şekilde yasal işlemler başlatıldı. Yaptığımız denetimler sonrası ruhsatsız olduğu tespit edilen ve ruhsat süreleri biten beş iş yeri ekiplerimiz tarafından kapatılarak mühürlendi. Yenişehir Belediyesi olarak yasal mevzuat çerçevesinde iş yeri açma prosedürlerini yerine getiren herkese gerekli kolaylığı bizler zaten sağlıyoruz. Yine bizler, yasalar çerçevesinde tüm kanuni haklarımızı bu tarz kanun dışı girişimlerde bulunanlara karşı kullanacağımızın sözünü halkımıza yineliyoruz. Hemşerilerimiz rahat olsunlar. Sığınmacı olarak ülkemize gelen ve burada kaçak olarak iş yeri açan, kayıt dışı işçi çalıştıran, halkımızın hakkına giren ve vatandaşlarımızın sağlığıyla oynayan kimseye göz açtırmayacağımızın bilinmesini istiyor, tüm halkımızı sevgi ve saygılarımla selamlıyorum.” ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.