Hava Durumu

#Karaman

Yeni Marmara Gazetesi - Karaman haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Karaman haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Sağlıkçı Aracında Ölü Bulundu Haber

Sağlıkçı Aracında Ölü Bulundu

 Karaman’da kayıp olarak aranan sağlık çalışanı, aracının içinde silahla vurulmuş halde ölü olarak bulundu.   Olay, akşam saatlerinde Yunus Mahallesi Dereköy yolu üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, sağlık çalışanı Şahin Caner’e (37) ulaşamayan ailesi polise giderek kayıp başvurusunda bulundu. Bunun üzerine arama çalışma başlatan ekipler Caner’in aracının en son Yunus Mahallesi’nde görüldüğünü tespit etti. Arama çalışmalarını o bölgede yoğunlaştıran ekipler otomobili Dereköy yolu üzerinde park halinde buldu. Aracın yanına giden ekipler Caner’i kapıları kilitli olan otomobilin içinde hareketsiz vaziyette görünce, olay yerine sağlık ve itfaiye ekibi istedi. Otomobilde hareketsiz halde duran şahsa müdahale etmek için aracın camı itfaiye gelmeden kırılarak kapıları açıldı. Sağlık ekibi araç içerisinde silahla kalbinden tek kurşunla vurulmuş halde olan Caner’in hayatını kaybettiğini belirledi. Haber alarak olay yerine gelen Caner’in yakınları ise ağlayarak gözyaşı döktü. Cumhuriyet savcısının olay yerinde yaptığı incelemenin ardından Caner’in cansız bedeni otopsi yapılmak üzere görev yaptığı hastanenin morguna kaldırıldı. Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesine bağlı Evde Sağlık Hizmetleri Biriminde görev yaptığı öğrenilen Şahin Caner’in intihar etmiş olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor.  Olayla ilgili tahkikat devam ediyor. 

Evden Kötü Kokular Gelince Ceseti Bulundu Haber

Evden Kötü Kokular Gelince Ceseti Bulundu

Karaman’da kendisinden 15 gündür haber alınamayan yaşlı adam evinde ölü bulundu. Yaşlı adamın ölümü, evden kötü kokular gelmesi üzerine üst komşusunun polise haber vermesiyle ortaya çıktı.   Olay, akşam saat 20.45 sıralarında Topucak Mahallesi Kenzi Caddesi üzerinde bulunan 2 katlı müstakil evin birinci katında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, kendisinden haber alınamayan yaşlı adamın üst komşusu evden kötü kokular gelmesi üzerine durumu polise bildirdi. İhbar üzerine olay yerine sağlık, itfaiye ve polis ekibi sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin kapıyı kırarak açması üzerine içeri giren ekipler 80 yaşındaki Mahmut Arıkan’ın cansız bedeni ile karşılaştı. Cumhuriyet Savcısının olay yerinde yaptığı incelemenin ardından Arıkan’ın cansız bedeni otopsi yapılmak üzere Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Morgu'na kaldırıldı.  “Evden kokular geldiğini fark ettim”  Olayla ilgili konuşan üst komşu Ramazan Algın, “Ev sahibim beni aradı ve alt kattaki kiracının 15 gündür yanına gelmediğini söyledi. Bunun üzerine bende aşağıya indim ve kapıyı çaldım bakan olmadı. Ertesi gün evden kokular geldiğini fark ettim ve kapıyı yine çaldım açan olmadı. Durumu polise bildirdim ve ekipler geldi. Yaşlı adamın evin içerisinde ölü olarak buldular” dedi.  Yalnız yaşadığı öğrenilen Arıkan’ın kesin ölüm sebebi otopsinin ardından netlik kazanacağı belirtildi.  Olayla ilgili tahkikat başlatıldı. 

‘Change’ araç operasyonu: 2 tutuklama Haber

‘Change’ araç operasyonu: 2 tutuklama

Karaman'da polisin düzenlediği change araç operasyonunda gözaltına alınan 5 şüpheliden 2'si tutuklandı.   Edinilen bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, bazı kişilerin yurt dışından getirilen araçları buradaki çalıntı, yakalamalı ve hacizli araçların motor ve şase numaralarıyla change yaparak sattığı bilgisine ulaştı. Karaman Cumhuriyet Başsavcılığının koordinesinde çalışma başlatan ekipler 6 aylık teknik ve fiziki takibin ardından operasyon için düğmeye bastı. 12 ekip ve 29 polisin katılımıyla eş zamanlı olarak 8 ayrı ikamet ve 2 iş yerine düzenlenen operasyonda, A.Z, Y.S, B.E, İ.T. ve F.U. isimli kişiler gözaltına alındı. Şüphelilerin ikamet ve iş yerlerinde yapılan aramalarda 1 adet çalıntı otomobil, 10 adet change olduğu değerlendirilen değişik marka ve modelde araçlar, 1 adet hacizli yakalamalı motor bloğu, 75 adet araç tescil belgesi ve 3 adet hacizli yakalamalı araç plakası ele geçirildi. Ele geçirilen araç, araç motoru ve diğer parçaların piyasa değerinin ise yaklaşık 6 milyon lira olduğu, çalıntı ve change olduğu değerlendirilen 35 araca Türkiye genelinde aranan araç şerhi konulduğu belirlendi.  Emniyetteki ifadelerinin ardından A.Z, Y.S. ve B.E. serbest bırakılırken, adliyeye sevk edilen İ.T. ve F.U. çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

Öldürülen Kadın Son Yolculuğuna Uğurlandı! Haber

Öldürülen Kadın Son Yolculuğuna Uğurlandı!

Karaman’da eski erkek arkadaşının bıçaklayarak öldürdüğü 23 yaşındaki Seher İşler, son yolculuğuna uğurlandı. Olaydan sonra gözaltına alınan İşler’in eski erkek arkadaşı Y.T. ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.   Olay, dün saat 07.00 sıralarında Larende Mahallesi 578. Sokak'ta bulunan 2 katlı müstakil evin ikinci katında yaşanmıştı. İddiaya göre, Y.T. (31) alkollü olarak eski kız arkadaşı Seher İşler'in (23) evine geldi. Kendisinde bulunan yedek anahtarla kapıyı açarak içeriye girdiği ortaya çıkan Y.T., evde Seher İşler ile M.T.'yi gördü. Bunun üzerine Y.T. ile M.T. arasında kavga çıktı. Çıkan kavgada M.T. eline geçirdiği şişe ile önce Y.T’nin kafasına vurdu. Kafası kanlar içinde kalan Y.T. de yanındaki bıçakla önce M.T.'yi, sonra da kavgayı ayırmaya çalışan eski kız arkadaşı Seher İşler'i vücudunun çeşitli yerlerinden bıçakladı. İhbar üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Adrese gelen sağlık ekibi, ağır yaralı olan Seher İşler ile M.T.'yi ambulansla Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırdı. Seher İşer, doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.  Genç kadın son yolculuğuna uğurlandı  Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde otopsi işlemleri tamamlanan Seher İşler’in cenazesi yakınlarına teslim edildi. İşler için Ahmet Yesevi Camisi’nde cenaze namazı kılındı. Namaza İşler’in yakınları ile vatandaşlar katıldı. Kılınan cenaze namazının ardından genç kadının cenazesi Hamidiye Mahallesi’ndeki şehir mezarlığında defnedildi.  Eve yedek anahtarla girmiş  Olaydan sonra polis tarafından gözaltına alınan Y.T.’nin eve balkondan değil, kendisinde bulunan yedek anahtarla girdiği öğrenildi. Emniyetteki işlemlerin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen Y.T., çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

Koah Hastası Adam İçin Havada Seferberlik Haber

Koah Hastası Adam İçin Havada Seferberlik

Karaman'da KOAH hastası olan Mustafa Akkaş, ambulans helikopter ile Ankara'ya sevk edildi. Hastalarının durumunun kara yolu ile gidemeyecek kadar kritik olduğunu belirten hasta yakınları, "Allah devletimize zeval vermesin. Devletimize ve Sağlık Bakanlığımıza teşekkür ediyoruz" dedi.  Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi yoğun bakım servisinde 7 gündür tedavi süren KOAH hastası Mustafa Akkaş (46), tedavisinin devamı için ambulans helikopterle Ankara'ya sevk edildi. Konya'dan havalanan ve Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi helikopter pistine iniş yapan Sağlık Bakanlığına ait ambulans helikopter buraya ambulans ile getirilen Akkaş'ı alarak Ankara Etlik Şehir Hastanesine götürdü.  "Devletimize teşekkür ediyorum"  Hasta yakını olan Mehmet Yel, kuzeni Mustafa Akkaş'ın akciğer yetmezliğinden dolayı uzun zamandır tedavi gördüğünü belirterek, “Akciğerleri iflas etme eşiğine gelmişti. Fenalaşınca hastaneye yatırdık ve durumunun ağırlamasından dolayı da yoğun bakım süreci başladı. Hocalarımız Ankara'ya sevk etme kararı aldı. İnşallah Cenab-ı Allah'tan şifa bekliyoruz. Umudumuz ve dualarımız o yönde. Allah devletimize zeval vermesin. Karayolu ile gidemeyecek derecede durumu kritik olan hastamızın ambulans helikopterle sevkinin yapılmasından dolayı devletimize ve Sağlık Bakanlığımıza teşekkür ediyoruz. Olması ve yapılması gereken bir uygulama. İnşallah hastamız da şifasını bulur ve aramıza tekrar döner” dedi.

Köpek duvardan atlayıp yaşlı adamın elini parçaladı! Haber

Köpek duvardan atlayıp yaşlı adamın elini parçaladı!

Olay, Cumhuriyet Mahallesi 674. Sokak'ta boş bir arsada yaşandı. Edinilen bilgiye göre, torunlarını gezdiren 82 yaşındaki Hurşit Örnek, boş arsa içerisindeki üzüm asmasını gördü. Yaşlı adam asmadan çubuk koparmak isterken yan taraftaki evin avlusunda bulunan sahipli ve zincirle bağlı olan çoban köpeğinin saldırısına uğradı. Zinciri uzun olduğu için duvardan atlayan köpek, yaşlı adamı kalçası ve sağ elinden ısırarak yaraladı. Köpeğin saldırısından kurtulan yaşlı adam, daha sonra çağrılan ambulansla Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Eline 10 dikiş atılan Örnek, tedavisinin tamamlanmasının ardından taburcu edildi.  "Köpek beni parçalayacaktı"  Hastanede tedavisi tamamlandıktan sonra taburcu olan Hurşit Örnek, biranda kendisine saldıran çoban köpeğinden zor kurtulduğunu söyledi. Torunlarını hava almak için dışarı çıkardığını anlatan Örnek, “Yolda yürürken boş arsaya girdim. Arsanın içerisinde duvar kenarında asma vardı. Asmadan çubuk koparmak istemiştim. Köpek duvardan atlayarak beni yere düşürdü. İlk kollarımı, sonra da kalçamı ısırdı. Köpeğin huyunu bildiğim için hiç kıpırdamadım. Daha sonra köpek duvarın dibine gitti, ben hemen kaçtım. Yoksa beni orada parçalayacaktı. Duvar olduğu için ben köpeği fark etmedim. Bu durumdan dolayı şikayetçiyim" dedi.  Hurşit Örnek’e saldırarak yaralayan çoban köpeğinin belgesi ve aşılarının tam olduğu ileri sürüldü.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.