Hava Durumu

#Kırşehir

Yeni Marmara Gazetesi - Kırşehir haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Kırşehir haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Orman Yangınlarının Önüne Geçmek İçin Önlem Haber

Orman Yangınlarının Önüne Geçmek İçin Önlem

Kırşehir Orman İşletme Müdürlüğü, hava sıcaklıkları nedeniyle oluşan orman yangınlarının önüne geçmek için ağaçlarda budama işlemi yapıyor. Ağaç budamasıyla yangınların yayılma hızını azaltmayı hedefleyen ekipler, yaz aylarında oluşan orman yangınlarının geniş alanlara sıçramasının da önüne geçmeye çalışıyor.  Orman İşletme Müdürü Alper Çimen, özellikle yol kenarlarındaki ağaçlarda yangının büyümemesi için budama çalışması yaptıklarını belirtti. Çimen, "Orman alanları oluşturulurken özellikle yol kenarlarına yapraklı, içerilere doğru ise ibreli türler dikilmektedir" dedi.  Yapraklı türlerin dayanıklı olmasının yangınları önlemede büyük öneme sahip olduğunu aktaran Çimen, "Orman yangınlarında erken müdahale için yangın, emniyet, yol ve şeritlerin önemi tartışılmazdır. Kırşehir Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı ekipler, yangın emniyet şeritlerinde temizleyerek bakımlarını yapmaktadır. Hava sıcaklıklarının yüksek seyretmesiyle birlikte orman yangınlarına karşı dikkatli olmaları gerekmektedir. Yangınlara sebep olabilecek; izmarit atma, çöp atma ve plastik poşet gibi yanıcı etkiye sahip olabilecek çöplere karşı duyarlı olmalarını istiyoruz. 50 yılda oluşan orman alanlarını kül ettikten sonra insanların doğaya ve insanlığa verdiği zararları da düşünmeleri gerekir" diye konuştu. 

Değirmencioğlu Sıcaklık ve nem fazlalığı  hayati organlarda hasara yol açabilir dedi Haber

Değirmencioğlu Sıcaklık ve nem fazlalığı hayati organlarda hasara yol açabilir dedi

 Kırşehir İl Sağlık Müdürü Ertan Değirmencioğlu, yaz sıcaklıklarında nem oranının insan sağlığını olumsuz etkileyebileceğini söyledi.  Değirmencioğlu, “Yaz aylarında hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ve bazı bölgelerde sıcaklıklarla nem oranının da artması sonucu sağlığımızı olumsuz etkileyebilmektedir. Sıcaklık ve nem artışına bağlı olarak vücut ısısı artmakta ve metabolizma bu yeni duruma uyum sağlamaya çalışmaktadır. Normalde terleme ile vücut ısısı dengede tutulmaya çalışılır" dedi.  Terlemeyle vücut ısısının dengede tutulamayacağını ifade eden Değirmencioğlu; "Aşırı sıcaklarda sadece terleyerek vücut ısısı dengede tutulamaz. Yaşlılar, bebekler ve kronik hastalığı olanlarda terleme mekanizması ile vücut ısısının dengede tutulması her zaman mümkün olmayabilir. Yine ortamdaki nem oranı yüksekse terleme suretiyle vücut ısısı yeterli düzeyde düşmeyebilir. Aşırı kiloluluk; hastalığa bağlı yüksek ateş, aşırı sıvı kaybı (dehidratasyon), kalp hastalığı, ruh ve sinir hastalığı, alkol ve uyuşturucu madde kullanımı ile tedavi amaçlı bazı ilaçların (tansiyon düşürücüler, idrar söktürücüler) kullanımı da sıcak havalarda terlemeyi etkileyen diğer faktörlerdendir. Bu gibi durumlarda yükselen vücut ısısı beyin ve diğer hayati organlarda hasara yol açabilir. Sıvı alımında su içmek esas olmakla beraber, su dışı sıvı alımında kahve, çay ve gazlı içecekler yerine süt, ayran ve meyve suyu gibi içecekler tercih edilmelidir. Kafein, alkol ve fazla miktarda şeker içeren içecekler vücuttan daha fazla sıvı kaybına yol açtığı unutulmamalıdır" ifadelerini kullandı. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.