Hava Durumu

#Mahmut Demirtaş

Yeni Marmara Gazetesi - Mahmut Demirtaş haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Mahmut Demirtaş haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Bursa Valisi Demirtaş Yeni Görev Yerine Uğurlandı Haber

Bursa Valisi Demirtaş Yeni Görev Yerine Uğurlandı

Bursa Valiliğinden Emniyet Genel Müdürlüğüne atanan, 1 yıl gibi kısa sürede Bursalılara kendisini sevdiren Mahmut Demirtaş sevgi seli ile uğurlandı.   10 Ağustos 2023 tarihinde Mardin'den Bursa'ya atanan Vali Mahmut Demirtaş, kısa sürede çalışkanlığıyla Bursalılara kendisini sevdirdi. Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Emniyet Genel Müdürlüğü'ne atanan Bursa Valisi Mahmut Demirtaş ve eşi Beyhan Demirtaş, Bursa Valiliği’nde il protokolü ile bir araya gelerek vedalaştı. Vali Demirtaş’ı uğurlamaya her görüşten ve her kesimden yüzlerce insan geldi. Gazilerin vedası ise duygulu anlar yaşattı.  “Bursalılara hizmet etmekten onur duydum”  Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, “Her şeyden önce Bursa’ya çok teşekkür ediyorum. 1 yıl gibi çok önemli bir sürede burada kaldım. Çok kısa olabilir ama benim açımdan çok önemliydi. Bursa’da kalmak, Bursalıları tanımak, Bursalılara hizmet etmekten onur duydum. Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle Emniyet Genel Müdürlüğü görevine atandım. Allah’ım bizi mahcup etmesin. Türkiye’nin genelinde inşallah bundan sonra ülkemizin daha huzurlu, güvenli, refah ve daha mutlu olabilmesi için tüm ekiplerimizle bakanımızın riyasetinde bu süreci yöneteceğiz. Ben tüm ulu şehrin haklarını helal etmesini istiyorum. Benden taraf helal olsun. Çok iyi insanlarımız var. Yeter ki bu insanlara ulaşalım, gönüllerine girelim. Milletin hizmetkarı olacaksınız. Çok şükür bizi sevmişler, buraya gelmişler. Hepsine çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. 

Bursa Valiliği  ‘Resmi İlanlar’ hakkında genelge yayınladı! Haber

Bursa Valiliği ‘Resmi İlanlar’ hakkında genelge yayınladı!

Bursa Valisi Mahmut Demirtaş imzasıyla yayımlanan genelgede kamu kurum ve kuruluşlarının yapacakları mal veya hizmet alımları ile yapım işlerine ilişkin ihalelerin 4734 sayılı “Kamu İhale Kanunu” hükümlerine göre yapıldığı hatırlatılarak, idarelerin ihalelerde saydamlığı, rekabeti, eşit muameleyi, güvenilirliği, gizliliği, kamuoyu denetimini, ihtiyaçların uygun şartlarda ve zamanında karşılanmasını ve kaynakların verimli kullanılmasını sağlamakla sorumlu olduğu belirtildi. Mal Alımı İhaleleri Uygulama Yönetmeliği’nin ihalelerle alakalı “Aralarında kabul edilebilir doğal bir bağlantı olmadığı sürece mal alımı, hizmet alımı ve yapım işlerinin bir arada ihale edilemez” ve “Eşik değerlerin veya parasal limitlerin altında kalmak ya da bu yönetmelikte yer alan diğer hükümlerin uygulanmasından kaçınmak amacıyla mal alımları kısımlara bölünemez”şeklindeki hükümlerine yer verilen genelgede, zaruri durumlar müstesna olmak üzere mevzuat izin vermiş olsa dahi doğrudan temin yönteminin ilk tercih olarak uygulanması gerektiği vurgulandı. Genelgede aşağıdaki ifadelere yer verildi: “Kanunun belirlediği yüzde 10’luk sınır, işin kalemler, adet ve gruplara bölmek suretiyle doğrudan temin yönteminin tercih edilmemesi, istenilen rekabet ortamının oluşturularak, kamu menfaatinin en üst seviyede sağlanması, ihalenin ilanına ilişkin hükümlerin yerine getirilerek olası itiraz ve iptallerin önüne geçilmesi hususunda kurum amirleri, harcama yetkilileri ve gerçekleştirme görevlilerinin gerekli dikkat ve özeni göstermeleri, mal ve hizmet alımı ile yapım işlerinde işlemleri takip ve kontrol etmeleri, aksi takdirde kanun ve mevzuata aykırı uygulamaların sorumluluk doğuracağından, söz konusu ihale ilanlarının Basın İlan Kurumu aracılığıyla gazete ve internet haber sitelerinde ilgili mevzuatlara göre yayımlanmasının gerçekleştirilerek herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi hususunda; gereğini önemle rica ederim.”

Bursa Valisi Demirtaş'ın Orhaneli Yangınıyla İlgili Açıklaması Haber

Bursa Valisi Demirtaş'ın Orhaneli Yangınıyla İlgili Açıklaması

Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, Orhaneli ilçesinde çıkan yangında 100 hektar orman alanının yandığını, 4 uçak, 4 helikopter karadan ise 400 personel ile yangın söndürme çalışmalarının devam ettiğini bildirdi.   Orhaneli ilçesine bağlı Topuk Mahallesi mevkiinde ormanlık alanda saat 13.30 sıralarında başlayan yangın bölgedeki rüzgarlı ve sıcak hava sebebiyle kısa sürede büyüdü. Yangını gören vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye kısa sürede orman ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Çam kozalaklarının patlayıp rüzgarda uzak mesafelere taşınmasıyla birlikte daha da büyüyen yangına havadan da müdahale başladı. 4 uçak ile 4 helikopterin havadan 80 araç ve 400 personel ile karadan müdahalenin yapıldığı yangınla mücadele hız kesmeden devam ediyor.  Bursa Valisi Mahmut Demirtaş ile İl Jandarma Komutanı Tekin Aktemur da bölgede yangın söndürme çalışmalarını yakından takip edip ekipleri koordine ediyor.  Yangının son durumu ile ilgili bilgi veren Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, "Yaklaşık 100 hektar genişliğinde bir alan yandı. Söndürme çalışmaları hızlı bir şekilde devam ediyor. 4 helikopter 4 tane de uçak havadan müdahale ediyor. Karadan ise 400 personel ile müdahalelerimiz sürüyor. Nispeten daha iyi durumdayız. Vatandaşlarımız da ellerinden gelen yardımı esirgemiyor. Orman teşkilatı, tüm kamu kurum ve kuruluşlarımız ile yangını söndürmek için müdahale ediyoruz. En kısa zamanda da yangını kontrol altına alacağımızı düşünüyorum. Yangın, yerleşim yerlerine pek uzak değil. Her ihtimale karşı tedbirlerimizi aldık. Söndürmek için gayret ediyoruz. 4 helikopter ve 4 uçağın olması bizim için avantaj. En kısa sürede yangını kontrol altına alacağımızı düşünüyorum. Son günlerde hava sıcaklıkları tamamen arttı. Yangının, bundan dolayı çıkabileceğini düşünüyoruz. Yine de araştıracağız” diye konuştu.

HOMETEX 2024 Ev Tekstili Fuarı'nda DOSABSİAD Rüzgarı Haber

HOMETEX 2024 Ev Tekstili Fuarı'nda DOSABSİAD Rüzgarı

DOSABSİAD, ev tekstili sektörünün en prestijli etkinliklerinden biri olan HOMETEX’e bu yıl 55 üye firmasıyla katılım gösterdi.   İstanbul Fuar Merkezi'nde Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TETSİAD) ile Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) iştiraklerinden KFA Fuarcılık tarafından düzenlenen HOMETEX Ev Tekstili Fuarı'na, Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Sanayici ve İş İnsanları Derneği (DOSABSİAD) 55 üye firmasıyla katıldı. Fuara ziyarette bulunan Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, BTSO Başkanı İbrahim Burkay ve AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan, Başkan Çevikel’in firma stantını da ziyaret ederek fuarla ilgili görüş alışverişinde bulundu. Türkiye'nin önde gelen sanayi bölgelerinden biri olarak, tekstil alanında güçlerini pekiştirmek hedefiyle özellikle uluslararası fuarlara büyük önem verdiklerini belirten DOSABSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Nilüfer Çevikel, "Bursa, ev tekstili sektöründe her zaman yenilikçi ve kaliteli üretimiyle öne çıkmıştır. Fuarda sergilediğimiz ürünler, Türk tekstil sektörünün geldiği noktayı ve kalitemizi en iyi şekilde yansıtıyor. Üyelerimiz, HOMETEX Fuarı'nda sergiledikleri yenilikçi ürünlerle ve özgün tasarımlarıyla bir kez daha farklarını ortaya koydu. Uluslararası düzeydeki bu fuarlar, ihracat hedeflerimize ulaşmamızda kritik bir rol oynuyor. HOMETEX, üyelerimizin küresel pazarda daha fazla yer edinmelerine katkı sağlamaya devam ediyor" dedi.  Ev tekstili sektöründe teknolojik gelişmeler ve yenilikçi yaklaşımların artık daha da önemli hale geldiğini belirten Çevikel, “Akıllı tekstil uygulamalarımız ve çevre dostu üretim tekniklerimizle uluslararası rekabette öne çıkıyoruz. HOMETEX Fuarı, yenilikçi ürünlerimizi dünya pazarına tanıtmak ve ihracat potansiyelimizi artırma açısından büyük önem taşıyor. İyi bir üretim kalitesi kadar, ürünlerimizi dünya pazarında etkili bir şekilde tanıtmak, yerli ve yabancı binlerce alıcıyla buluşmak, yeni iş birlikleri geliştirmek ve ihracat hacmimizi artırmak açısından bu fuarlar çok değerli. Bu düşüncede TETSİAD ve BTSO'nun katkılarıyla gerçekleşen fuarda sektörün gelişimine olan katkılarından dolayı emeği geçen herkese ve fuarın ülkemizde kalmasına katkı sağlayan BTSO Başkanı İbrahim Burkay'a teşekkür ediyorum. DOSABSİAD olarak, önümüzdeki dönemde de uluslararası fuarlara katılım sağlayarak, sektördeki etkinliğimizi artırmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Sevgiye engel yok Haber

Sevgiye engel yok

Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nün düzenlediği 3 Aralık Dünya Engelliler Günü farkındalık etkinliği Tayyare Kültür Merkezi’nde yapıldı. Bursa Valisi Mahmut Demirtaş’ın da katıldığı etkinliğin açılışında konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, bir ülkenin gelişmişliğinin en önemli göstergelerinden birinin engellilere yönelik yapılan hizmetler olduğunu kaydetti. Son 20-25 yılda gerek merkezi hükümetler, gerekse de yerel yönetim ve sivil toplum kuruluşları tarafından yapılan çalışmalarla bu konuda önemli mesafe alındığını kaydeden Başkan Aktaş, “Engelli çocuklarımızı hayata kazandırmak, onları geleceğe hazırlamak için çok ciddi projelere imza atıldı. Yeterli mi? Asla değil. Ne yapsak azdır. Ancak yapılan çok güzel işler var. Son üç yılda engelli hizmetlerimizden yaklaşık 155 bin vatandaşımız istifade etmiş. Tabii onların derdine derman olmak için, onlara çözümler üretmek için, özel bireylere danışmanlık, yönlendirme, tıbbi malzeme desteği, Sürekli Engelsiz Yol Yardım Hizmeti, engelsiz spor, engelsiz eğitim hizmetleri yanında özel gün ve haftalarla alakalı farkındalık için ciddi çalışmalara imza attık. Elimizden gelen bütün gayreti ortaya koyuyoruz” dedi. SEFERBERLİK RUHU Vali Mahmut Demirtaş da engellilik konusunun, aileleriyle birlikte değerlendirildiğinde nüfusun yaklaşık üçte birini ilgilendiren hassas bir mesele olduğunu söyledi. O nedenle kamudan sivil topluma, odalardan birliklere ve üniversitelere kadar toplumun tüm kesimlerinin bu konuya duyarlılık göstermesi gerektiğini kaydeden Demirtaş, “Tüm kesimler engelli kardeşlerimizin, çocuklarımızın, gençlerimizin toplum hayatına tam anlamıyla katılmaları noktasında gerekli adımları atmalı, seferberlik ruhuyla hareket etmeli. Engelli kardeşlerimizin yaşamlarını kolaylaştıracak ve imkanlarını zenginleştirip, güzelleştirecek her türlü çalışma hayata geçirilmelidir. Bu meyanda bizler de kalplerdeki ve zihinlerdeki engelleri hep birlikte kaldırmak için gayret göstermeliyiz, sorunların çözümünde onlara destek olmalıyız. Bizler de Valilik olarak engelli kardeşlerimizle ilgili üzerimize düşen görevleri büyük bir titizlikle yerine getirmekteyiz. Her birimizin aslında bir engelli adayı olduğunu asla unutmayalım. Her daim kendimizi, engelli kardeşlerimizin yerine koyalım ve empati yapalım. Böylesine anlamlı bir program hazırlanmasında emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” diye konuştu. Celal Sönmez Gündüzlü Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi Müdürü Hakan Uşma da engelli bireylerin yaşadıkların sorunların çözümünden onların sosyal yaşamın her alanında yer alabilmesine yönelik hayata geçirilen çalışmaları anlattı. Etkinlik, Bursa Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne bağlı Özel Nilüfer Yaşam Bakım Merkezi ve Celal Sönmez Gündüzlü Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi’nden oluşan koronun konseri, mehter, modern dans, halk oyunları ve 'Anka Kuşu Masallar Diyarı' oyun gösterisi ile sona erdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.