Hava Durumu

#Mimarlık

Yeni Marmara Gazetesi - Mimarlık haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Mimarlık haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

OMÜ Mimarlık Fakültesi'nde Coşkulu Mezuniyet Töreni Gerçekleştirildi Haber

OMÜ Mimarlık Fakültesi'nde Coşkulu Mezuniyet Töreni Gerçekleştirildi

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Mimarlık Fakültesi 2023-2024 akademik yılında 115 mezun verdi. OMÜ Sahnesinde mezuniyet töreni düzenlendi. Törende yaptığı konuşmada mezun öğrencilere seslenen Dekan Prof. Dr. Hakan Sağlam, "Bugün, 4 yıllık sürecin son gününü yaşıyoruz. Biliyoruz ki, öğrencilerimiz bundan sonraki iş hayatları için gerekli donanımı kazanmışlardır. Genç bir fakülte olmamıza rağmen, bölümlerimiz hızla başarılarını göstermeye başlamıştır. Elde edilen bu başarıda hocalarımızın, öğrencilerimizin ve tabii ki velilerimizin katkısı yadsınamaz. Bildiğiniz gibi, son üç yılda yaşadığımız talihsiz olaylar özellikle eğitim hayatımızı oldukça etkiledi. Yaşanılan bu süreci de en az zararla atlatmayı başardık. Bundan sonraki kariyer sürecinde sizlere, birikimlerinizi daha ileri taşıyacak görevler düşmektedir. Gelecek yaşantınızı başarı ile devam ettireceğinize inanarak sizleri tekrar kutlarım” dedi. Mezun olan öğrencilere aldıkları eğitimin meslek hayatlarında onlara yol göstereceğini söyleyen Mimarlar Odası Samsun Şubesi Başkanı Burak Şener, "Bugün mezun olan arkadaşlarımız için çok heyecanlı bir gün. Öğrencilik hayatınız boyunca bu mesleğin ön gösterimini yaşadınız. Asıl film şimdi başlıyor. Ama çok şanslısınız ki, buradaki hocalarınız ve aldığınız eğitim, meslek hayatınızda size ışık olacaktır. Mimarlık eğitiminde birçok eğitimde olmayan bir disiplin vardır. Bu disiplini hayatınızda en öne koyarak ilerlemenizi tavsiye ediyorum. Başarılarınızın devamını diliyorum" diye konuştu. Mezunları temsilen konuşma yapan Selimcan Yavaş da "Mimarlığa karşı ilgisi ve hayali olan biri olarak, bugün bu kürsüde konuşma yapıyor olmamın en büyük sebebinin, mimarlığı kendi benliğimle özdeşleştirmemden ileri geldiğine ve bunu da OMÜ Mimarlık ailesine borçlu olduğuma inanıyorum. Farklı bakış açılarına sahip, alanında deneyimli ve bizlerle etkili bir şekilde iletişim halinde olan hocalarımızla çalışma şansım olduğu için, bizleri hayata hazırlayan uygulamalı ve teorik dersler sayesinde çağdaş, hayal ettiren, sorgulayan, sorduran, üreten ve mantıksal çözümlere iten vizyoner bir eğitim anlayışı içinde yer aldığım için kendimi şanslı hissediyor ve bu ailenin bir parçası olduğum için kendimle gurur duyuyorum” şeklinde konuştu. Akademisyenler, mezun öğrencilerin başarı belgelerini verdikten sonra, tören kep atımı ile sona erdi.

Sinan Logie mimarlık ve sanat ilişkisini anlattı Haber

Sinan Logie mimarlık ve sanat ilişkisini anlattı

Nilüfer Belediyesi tarafından düzenlenen “Etüt: Güncel Sanata Doğru İlk Adımlar” isimli çevrimiçi etkinlik, alanında uzman değerli isimleri ağırlamaya devam ediyor. Programın bu haftaki konuğu hem Türkiye’de hem de yurt dışında önemli çalışmalara imza atan sanatçı-mimar ve akademisyen Sinan Logie oldu. Mimarlık ve sanat ilişkisine farklı çerçeveden bakan Sinan Logie, dünyadaki mimari eserlerin sanatsal ilişkisi hakkında detaylı bilgiler verdi. Murat Alat’ın moderatörlüğünü yaptığı söyleşide mimarlık ve sanata tanım açısından bakan Sinan Logie, “Her zaman çalışmalarımda temkinli olmaya çalışırım. Mimari açıdan çok zengin bir coğrafyada yaşıyoruz. Türkiye’de çok değerli uzun ömürlü mimari eserler var. Burası buzul çağının en az etkilediği coğrafya. Dolayısıyla burada arkeolojik buluntular ve ilk mimari formlar açısından çok sayıda eser var. Örneğin Göbeklitepe, 12 bin yıl önce oluşmuş ama gün yüzüne yeni çıkmasına rağmen mimari ve arkeolojik tarihi alt üst etti. Süleymaniye Camii başta olmak üzere ülkemizde mimari açıdan çok değerli eserler mevcut” dedi. Dünyadaki önemli mimarlardan ve eserlerinden de kesitler sunan Sinan Logie, Le Corbusier, Kazimir Malevitch, Leon Krier’in çalışmalarından da örnekler verdi. Logie eğitimde, İpekyolu’ndan Akdeniz Havzası’na ve Avrupa’ya uzanan 1950 yıllarında sermaye birikimi sonucu ortaya çıkan yapıları da ekrandan paylaşarak bilgi verdi. Son 20 yılda dünyada nüfusa göre yapılar inşa edildiğini belirten Logie, bu yapılarda sanatsal ilişki görülmediğini sözlerine ekledi. Bursa’daki Hanlar Bölgesi’ne büyük hayranlık duyduğunu ifade eden Sinan Logie, Bursa’da eleştirilere konu olan Doğanbey projesine de bir anlam veremediğini söyledi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.