Hava Durumu

#Miras

Yeni Marmara Gazetesi - Miras haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Miras haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

 Bursa'nın eşsiz tarihini ve kültürel mirasını yansıtacak Haber

 Bursa'nın eşsiz tarihini ve kültürel mirasını yansıtacak

Bursa’nın kültürel mirasları olan Yeşil Türbe, Kozahan, Irgandı Köprüsü, Kara Mustafa Hamamı, Tophanedeki Saat Kulesi ve tarihi top figürleri bu özel ambalajı süslüyor. Yeni ambalajları hakkında bilgi veren Kardelen Kestane Şekeri'nin üreticisi İlka Şekerleme Dijital Pazarlama Müdürü Tolga Akgün, kestane şekerinin Bursa'ya özgü bir lezzet olduğunu vurgulayarak, bu ürünün Türkiye ve dünya genelinde büyük bir hayran kitlesi kazandığını ifade ediyor. Akgün, Kardelen'in yıllardır Bursa Temalı özel ambalajları ile şehrin tarihini ve kültürel mirasını tanıttığını ve bu ambalajların büyük beğeni topladığını yeni büyük ambalajları ile çıtayı biraz daha yükselttiklerini söylüyor. Tolga Akgün, Bursa Nilüfer Yaylacık Mahallesi’ndeki tesislerinde üretilen Kardelen Kestane Şekeri’nin üretim sürecinin hijyen ve sanitasyon kurallarına uygun olduğunu ve bu süreci uluslarası sertifikalar ile taçlandırdıklarını vurgulayarak, müşterilerinin sağlık ve güvenliğini her şeyin önünde tuttuklarını belirtiyor. Akgün ayrıca, ürünlerinin yurt içi ve yurt dışında büyük ilgi gördüğünü ve bu sayede Bursa'nın tanıtımına da katkı sunduklarını da belirtiyor. Yeni büyük boy ambalajlarıyla tarih ve lezzetin muhteşem bir birleşimini sunmaya devam ettiklerinin altını çizen Tolga Akgün, kestane şekeri tutkunlarını Bursa'nın zengin mirasını keşfetmeye ve bu özel lezzeti denemeye davet ediyor. Tolga Akgün, her bir alışverişin, Bursa'nın tarihi ve kültürel mirasının tanınmasına ve korunmasına katkı sağladığını belirtip, “Sizde Kardelen Kestane Şekeri ile tatlı bir yolculuğa çıkın ve tarihi lezzetin tadını çıkarın” diyor.

Evlatlıklara miras şoku Haber

Evlatlıklara miras şoku

Evlatlıkların miras hakkına yönelik tartışmaları Yargıtay 14. Hukuk Dairesi'nin emsal nitelikteki kararıyla yeni bir boyut kazandı. Sulh Hukuk Mahkemesi'nin temyiz edilen kararını değerlendiren Yargıtay 14. Hukuk Dairesi, evlatlık ve altsoyunun, evlat edinene kan hısımı gibi mirasçı olacaklarını, evlatlığın kendi ailesindeki mirasçılığı da devam edeceğine dikkat çekti. Kararda şöyle denildi: "Evlat edinen ve hısımları, evlatlığa mirasçı olmazlar. 4721 Sayılı Türk Medeni Kanunun 314/2. maddesine göre evlatlık evlat edinene mirasçı olur. Aynı kanunun 500. maddesi hükmüne göre ise evlatlık ve alt soyu sadece evlat edinen yönünden kan hısımı gibi mirasçı olur. Evlat edinenin kendi miras bırakanlarından daha önce ölmesi halinde evlatlığın evlat edinenin miras bırakanlarına mirasçı olacağına ilişkin yasada bir hüküm bulunmamaktadır. Somut olayda; miras bırakan 18.01.2016 tarihinde, miras bırakanın kardeşininse miras bırakandan önce 08.02.2007 tarihinde vefat ettikleri anlaşılmıştır. Miras bırakanın kardeşinden sonra ölmesi nedeni ile evlatlığının miras bırakanın mirasçısı olması yasadaki düzenleme gereği mümkün değildir. O halde mahkemece, miras bırakanın; mirasçılarının yalnızca Itır ve N. olarak belirlenmesi gerekirken miras bırakanın kendisinden önce ölen kardeşinin evlatlığı K.'nin de mirasçı olarak kabul edilerek mirastan pay verilmesi doğru görülmemiş, bu sebeple hükmün bozulması gerekmiştir."

Yargıtay’dan emsal miras kararı Haber

Yargıtay’dan emsal miras kararı

Alacaklısı ölen şirket, vefat eden kişinin çocuklarının kapısını çaldı. Babalarının mirasını istemeyen tüm çocukları, ‘Tasarrufun iptali’ davası açarak mirası reddetti. Asliye Hukuk Mahkemesi, mirasçıların bu talebini kabul etti. Kararı alacaklı şirket temyiz edince Yargıtay 17. Hukuk Dairesi girdi. Emsal nitelikte bir karara imza atan Yargıtay 17. Hukuk Dairesi, miras hayali kuran ikinci derece akrabaları üzen bir karara imza attı. Kararda şöyle denildi: “Türk Medeni Kanununun 612.maddesinde ‘En yakın yasal mirasçıların tamamı tarafından ret edilen mirasın, sulh mahkemesince iflas hükümlerine göre tasfiye edileceği, tasfiye sonunda arta kalan değerlerin ise mirası reddetmemişler gibi hak sahiplerine verileceği’ düzenlenmiştir. Yani murisin en yakın yasal mirasçıların tamamı tarafından ret edilen miras, sulh mahkemesince iflas hükümlerine göre tasfiye edilir. Bu yasal düzenleme uyarınca, mirasın birinci derecedeki mirasçıların tamamı tarafından reddi halinde miras ikinci derecedeki mirasçılara geçmez. Tereke tasfiye olunur, borçlar ödendikten sonra geriye kalan kısım varsa ret vaki olmamış gibi birinci derece mirasçılarına verilir. Türk Medeni Kanununun 614.maddesinde mirasçıların sonra gelen mirasçılar yararına mirası reddedebilecekleri düzenlenmiş ise de, somut olayda bu maddeye göre yapılmış bir mirasın reddi talebi olmadığı gibi, murisin tüm mirasçıları mirası ret etmemişlerdir. Mahkeme hükmünün bozulmasına oy birliği ile karar verilmiştir.”

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.