Hava Durumu

#Mit

Yeni Marmara Gazetesi - Mit haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Mit haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Örgüt Üst Yönetimi ile Yakın İlişki İçinde Olan 2  Terörist Etkisiz Hale Getirildi Haber

Örgüt Üst Yönetimi ile Yakın İlişki İçinde Olan 2 Terörist Etkisiz Hale Getirildi

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), PKK/KCK’nın sözde Toplumsal Alan sorumluları olarak faaliyet gösteren Berfin Roj kod adlı Caize Selber ile Tekoşin Dilgeş kod adlı Emine Ulaş’ı Süleymaniye’de etkisiz hale getirdi.   MİT, Irak/Süleymaniye’nin Ranya, Kaladize ve Sengeser bölgelerinde PKK/KCK’nın sözde Toplumsal Alan sorumluları olarak faaliyet gösteren Berfin Roj kod adlı Caize Selber ile Tekoşin Dilgeş kod adlı Emine Ulaş’ı Süleymaniye’de etkisiz hale getirdi. MİT istihbarat ağı aracılığı ile iki teröristin son olarak Süleymaniye kırsalında bulunan İran sınırındaki Pencevin bölgesinde faaliyet yürüttüklerini tespit etti.  Örgüt üst yönetimi ile yakın ilişki içindeydiler  Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre MİT tarafından yürütülen hassas çalışmalar neticesinde, PKK/KCK’lı Berfin Roj kod adlı Caize Selber ile Tekoşin Dilgeş kod adlı Emine Ulaş’ın, örgüt üst düzey yöneticileri ile yakın ilişki içerisinde bulundukları öğrenildi. PKK/KCK’lı teröristlerin aldıkları talimatlar doğrultusunda, bölge halkını vergilendirme adı altında haraca bağladıkları, toplanan meblağı Türk güvenlik güçlerine yönelik saldırı gerçekleştirecek kadro temini çalışmalarında kullandıkları, örgüte lojistik destek sağladıkları tespit edildi.  Ayrıca, iki teröristin, terör örgütüne katılım yapacak gençleri tespit ve teşvik ettiği, ideolojik propaganda ile manipüle ettiği ve Türkiye’deki gençlik yapılanması mensuplarına eylem amaçlı talimatlar ilettiği de belirlendi. 

MİT, El Kaideli terörist Ahmet Baykara'yı yakaladı! Haber

MİT, El Kaideli terörist Ahmet Baykara'yı yakaladı!

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), terör örgütü El Kaide üyesi Ahmet Baykara'yı, Afrika'da düzenlediği operasyonla yakaladı. İfadesinde, sınır ötesinde Türk Silahlı Kuvvetleri'ne yönelik gerçekleştirdiği eylemleri itiraf eden Baykara'nın, Türkiye'de bulunan birçok hassas noktaya planladığı eylemleri ve birlikte hareket ettiği şahısların da kim olduğunu söylediği belirtildi.   MİT, yaptığı istihbari çalışmalar neticesinde, El Kaide üyesi Baykara'nın Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Suriye/İdlib'de bulunan üs bölgelerine ve bir konvoyuna düzenlenen eylemler içerisinde yer aldığını tespit etti. Baykara'nın TSK'ya yönelik birçok eylem planladığı da ortaya çıkarıldı.  Örgüt adına birçok faaliyetlerde bulunduğu belirlendi  El Kaide üyesi Baykara, Türkiye, Suriye ve Irak'ta örgüt adına birçok faaliyet yürüttüğü, 2014-2019 yılları arasında Suriye'de El Kaide ve çeşitli grupların bünyesinde yer aldığı, Suriye'de yerel polis karakollarına yönelik 5 saldırı ve Suriye/Taka şehrinde de 3 bombalı saldırı düzenlediği, Türkiye'de hassas noktalara ilişkin eylemler planladığı tespit edildi.  Takip edildiğini anlayınca Afrika'ya kaçtı  Terörist Baykara, Türkiye'nin kendisini takip ettiğini anlaması üzerine Afrika'ya kaçtığı tespit edildi. Baykara, MİT'in yaptığı istihbarat ve risk analizleri neticesinde bir Afrika ülkesinde yakalandı. İfadesinde, sınır ötesinde TSK'ya yönelik gerçekleştirdiği eylemleri itiraf eden Baykara, Türkiye'de bulunan birçok hassas noktaya planladığı eylemleri ve birlikte hareket ettiği şahısların da kim olduğunu söylediği belirtildi. 

Sahte MİT ve Polis kimliğiyle yakalanmıştı! Haber

Sahte MİT ve Polis kimliğiyle yakalanmıştı!

    Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı Devriye Ekipleri Amirliğine polisler 15 Temmuz Şehitler Köprüsünde uygulama noktasında şüphelendikleri MO MH 460 Almanya plakalı aracı durdurmuş, aracın sürücüsü Ü.D. (19), sahte polis kimliğini ve silahını göstermişti. Polis ekipleri, araçta arama yapmış, yapılan aramanın ardından aracın içinde 50 bin Euro, 1 adet tabanca, 3 adet şarjör, 48 adet fişek, 1 adet silah ruhsatı, 1 adet sahte polis kimliği, 1 adet sahte Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı personel kartı, 1 adet sahte İstanbul Emniyet Müdürlüğü personel giriş kartı,1 adet sahte Türkiye Cumhurbaşkanlığı Milli istihbarat Teşkilatı kartı, 1 adet sahte Kempo Savunma Sporları Federasyonu kartı, 1 adet biber gazı, 1 adet tablet, 1 adet teçhizat kemeri ele geçirilmişti. Gözaltına alınan şüpheli emniyete götürülmüştü.  3 kişi daha gözaltına alındı     Sahte kurumsal kimlikler ile yakalanan Ü.D.'nin 8 Haziran 2024'te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Fatih Camii'ndeki programına katılmaya çalışırken, yine üzerinde farklı kurumlara ait sahte kimlik kartları ile yakalandığı belirlendi. Şüphelinin adli soruşturma geçirdiği de tespit edildi. Şüphelinin araçta ele geçirilen paranın yanında çalıştığını iddia ettiği patronuna ait olduğunu ifade ettiği öğrenildi. Çalışmalarının genişleten polis ekipleri paranın sahibi de dahil 3 kişiyi daha gözaltına aldı. Gözaltına alınanların sorgusunun devam ettiği öğrenildi. 

2018'de Yurtdışına Kaçan Suç Örgütü Lideri Yakalandı Haber

2018'de Yurtdışına Kaçan Suç Örgütü Lideri Yakalandı

Milli İstihbarat Teşkilatı, 2018’de yurtdışına kaçan “Camgöz Grubu” olarak bilinen İzmir merkezli organize suç örgütü lideri Deniz kod Binali Camgöz’ün Karadağ’dan Türkiye’ye getirilmesini sağladı.  MİT, başarılı bir operasyona daha imza attı  Milli İstihbarat Teşkilatı, Binali Camgöz’ün Türkiye’ye getirilmesi için uzun süren yoğun bir istihbarat diplomasisi yürüttü. Başta Dışişleri ve İçişleri Bakanlığı ve ilgili diğer kurumlarla gerekli koordinasyonlar kuruldu, hazırlıklar tamamlandı.  Gerçekleştirilen temaslar sonucu Binali Camgöz, Karadağ’dan Türkiye’ye getirtildi. Uçaktan iner inmez Camgöz’ü Karadağ ekibinden MİT teslim alarak emniyet güçlerine teslim etti.  Binali Camgöz’ün MİT’in yürüttüğü başarılı bir operasyon ile Türkiye getirilmesi ve emniyet güçlerine teslim edilmesi ile aktif olarak faaliyet gösteren suç örgütü Camgöz Grubu’na da büyük bir darbe vurulmuş oldu.  Camgöz Grubu’nun liderini MİT getirdi  “Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurma, Kasten Öldürme, Tasarlayarak Öldürme, Kasten Yaralama, Nitelikli Yağma, Hakaret, Tehdit, Suçlunun Kaçmasına İmkan Sağlama, Azmettirme, Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Kılma, Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Ticareti Yapma veya Sağlama, Resmi Belgede Sahtecilik” gibi suçlardan 41 adet suç kaydı, 25 ayrı suçtan da ulusal düzeyde arama kaydı bulunan Binali Camgöz, 2018 yılında Türkiye’de işlediği suçlardan ceza almamak için Gürcistan’a kaçtı.  2020 yılının başında sahte pasaport ile Belarus’a geçen Binali Camgöz, daha sonra Karadağ’a gitti.  Emniyet Genel Müdürlüğü İnterpol-Europol Daire Başkanlığı’nın çalışmaları sonucunda, Mehmet Ali Bayhan adına düzenlenmiş sahte kimlik belgeleri ile Temmuz 2022’de Karadağ’da yakalanan Binali Camgöz, tutuklandı.  Adeta suç makinesiydi  Binali Camgöz, birçok suça bulaşmış bir suç makinesi gibiydi. Türkiye’den kaçtıktan sonra da suç örgütünü yurtdışından yönetmeyi sürdürdü.  Son olarak, 04 Haziran 2022 ve 06 Haziran 2022 tarihlerinde İzmir’de iki şahsın öldürülmesi olayını azmettirdi.  Ayrıca Binali Camgöz’ün adı, 08 Eylül 2022’de İstanbul/Şişli’de suikasta uğrayan Sırp çete lideri Jovan Vukotıc dosyasında da geçiyor. 

PKK’nın dronlu saldırılarında yer alan terörist etkisiz hale getirildi Haber

PKK’nın dronlu saldırılarında yer alan terörist etkisiz hale getirildi

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), düzenlediği operasyonla terör örgütü PKK/KCK’nın dronlu saldırılarında yer alan Sema Cuya Çevlik kod adlı Zilan Azak’ı etkisiz hale getirdi.  MİT Irak’ın Hakurk bölgesinde terör örgütü PKK/KCK’ya yönelik operasyonlarına ara vermeden devam ediyor. Son olarak terör örgütü PKK’nın dronlu saldırılarında yer alan Sema Cuya Çevlik kod adlı Zilan Azak, MİT tarafından etkisiz hale getirildi.  Hedefe yönelik nokta operasyon  MİT, örgüt içindeki ajanlarından, Sema Cuya Çevlik kod adlı Zilan Azak’ın bir süredir örgütün dronlu saldırılarında yer aldığını öğrendi. Zilan Azak ayrıca Hakurk bölgesinde keşif ve gözetleme faaliyetlerinde de kullanılıyordu.  MİT, sahadan intikal eden bilgilerin neticesinde adım adım takip ettiği terörist Zilan AZAK’a yönelik operasyon kararı aldı. PKK/KCK mensubu Zilan Azak’ın nokta yeri, MİT’in örgüt içerisindeki saha ajanları vasıtasıyla tespit edildi.  Türkiye’ye yönelik istihbarat toplama, keşif/gözetleme ve dronlu saldırı faaliyetlerinde yer alan terörist, MİT’in düzenlediği nokta operasyonla etkisiz hale getirildi.  Sema Cuya Çevlik kod adlı Zilan Azak  Sema Cuya Çevlik kod Zilan AZAK, 2015 yılında, üniversite eğitimini yarıda bırakıp terör örgütü PKK/KCK saflarına katıldı. Irak/Gare’de silahlı eğitim aldı.  Hakkında teröre destek vermekten nitelikli yakalama kaydı bulunan Zilan Azak, Hakurk bölgesinde ağır silah taburunda faaliyet gösterdi.  Terörist Azak, örgüt yöneticileri tarafından son olarak istihbarat toplama, keşif/gözetleme ve dron faaliyetlerinde kullanılmak üzere görevlendirildi. 

MİT’ten siber operasyon Haber

MİT’ten siber operasyon

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) koordinesinde düzenlenen operasyonda binlerce kişinin verilerini ele geçiren siber casus ağı çökertilerek 11 kişi tutuklandı.   Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) koordinesinde Jandarma Genel Komutanlığı (JGK) ve Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi (USOM) ile birlikte bir siber casusluk şebekesine yönelik ortak operasyon düzenlendi. Türkiye’nin de içinde olduğu dünya genelinde binlerce insanın kişisel verilerini ele geçiren siber casusluk ağı, düzenlenen operasyonla çökertildi. Ayrıca operasyonda şebeke içinde yer alan 11 kişi yakalandı.  Verileri terör örgütleri ile paylaştılar  MİT'in elde ettiği istihbarata göre, yurtdışı uzantıları da olan siber casusluk ağının birçok ülkeden ele geçirdikleri kişisel verileri terör örgütleri dâhil, talep eden herkesle paylaştığı tespit edildi. MİT'in uzun süredir takip ettiği casusluk şebekesinin, özellikle terör örgütleri için hayati önem taşıyan bilgileri sağladığı belirlendi.  İnternet siteleri erişime kapatıldı  Operasyon kapsamında, örgüt üyeleri tutuklanarak cezaevine gönderilirken çok sayıda internet sitesinin de erişime kapatılması sağlandı. Öte yandan gizlilik kararı olan soruşturmayla ilgili çalışmalar detaylı şekilde sürdürülürken ele geçirilen veriler titizlikle incelenmeye devam ediyor.  Siber casuslukla mücadelede kararlılık  Son derece kritik öneme sahip olan kişisel verilerin korunmasına karşı MİT’in de, siber casusluk operasyonlarını genişleterek sürdürmesi bekleniyor. Casusluk ağına karşı yapılan operasyonların sadece Türkiye ile sınırlı kalmayıp, yurt dışındaki bağlantıları da mercek altına alınması bekleniyor. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.