Hava Durumu

#Mourinho

Yeni Marmara Gazetesi - Mourinho haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Mourinho haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Jose Mourinho İlk Derbisinde Nasıl Sonuç Alacak? Haber

Jose Mourinho İlk Derbisinde Nasıl Sonuç Alacak?

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho, Galatasaray maçıyla birlikte sarı-lacivertlilerin başında ilk derbisine çıkacak. 61 yaşındaki teknik adam, kariyerinde Portekiz, İngiltere, İtalya ve İspanya'da 7 farklı takımla dünyanın önemli rekabetlerinde büyük maç heyecanı yaşadı.  Trendyol Süper Lig'in 6. haftasında Fenerbahçe ile Galatasaray, 21 Eylül Cumartesi günü saat 20.00'de Ülker Stadyumu'nda karşılaşacak. Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho, sarı-lacivertlilerle sezon ilk derbi maçına çıkacak. Sezon başında takımın başına geçen Mourinho, Süper Lig'de oynadığı 5 maçta 4 galibiyet, 1 beraberlik elde ederek 13 puan topladı.  Mourinho'nun büyük maç tecrübeleri  Jose Mourinho, teknik direktör olarak görev yaptığı Portekiz, İngiltere, İtalya ve İspanya'da birçok büyük maçta kulübede yer aldı. Portekiz'deki yıllarında Benfica - Sporting Lizbon derbisinin yanı sıra Porto - Benfica ve Porto - Sporting Lizbon rekabetlerine de çıktı.  İngiltere'de iki farklı dönemde Chelsea'yi çalıştıran deneyimli teknik adam, daha sonra Manchester United ve Tottenham kulüplerinde görev yaptı. Mourinho, Londra ve Manchester derbilerinde rakiplerine büyük üstünlük kurdu. İngiltere'nin en büyük rekabetlerinden Manchester United - Liverpool karşılaşmalarında ise 4 kez boy gösterdi.  İtalya'da 2.5 sezon Roma, 2 sezon da Inter'de görev yapan başarılı teknik adam; Inter - Milan ve Roma - Lazio derbilerine çıktı. 'Derby d'Italia'da ise Juventus'a karşı 5 kez rakip oldu.  Mourinho, Real Madrid'i çalıştırdığı İspanya macerasında Atletico Madrid'e karşı da büyük üstünlük kurdu. Bu süreçte Barcelona ile oynanan 'El Clasico' heyecanı da yaşayan Portekizli teknik direktör, La Liga, İspanya Kral Kupası, İspanya Süper Kupa ve UEFA Şampiyonlar Ligi olmak üzere toplam 17 kez rakip oldu. 

Bartuğ Elmaz: ''Fenerbahçe’de kalmak istiyorum”  Haber

Bartuğ Elmaz: ''Fenerbahçe’de kalmak istiyorum” 

Geçtiğimiz sezonun ikinci devresini Sivasspor’da kiralık olarak geçiren Fenerbahçe’nin 21 yaşındaki futbolcusu Bartuğ Elmaz, oynamaya ihtiyacı olduğu için kırmızı-beyazlılara gitmeye karar verdiğini söyleyerek, “Herkesin olduğu gibi benim de hayalim Mourinho ile çalışmak” dedi.   Türkiye Ümit Milli Takımı, konuk ettiği İskoçya U21 Milli Takımı’nı 2-1’lik skorla mağlup etti. Geçtiğimiz sezonun ikinci yarısını Sivasspor’da kiralık olarak geçiren Fenerbahçe’nin 21 yaşındaki orta saha oyuncusu Bartuğ Elmaz, İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine açıklamalarda bulundu. 5-6 günlük süre içerisinde İskoçya U21 Milli Takımı’nı iyi analiz ettikleri söyleyen ve karşılaşmayı da bir asistle tamamlayan Elmaz, “Eksilerini, artılarını biliyorduk ve ona göre hazırlandık. Takım olarak iyi oynadığımızı düşünüyorum. İyi mücadele ettik. Asist veya gol fark etmez, sonuçta takım olarak kazanıyoruz. Kazandığımız için de mutluyum” şeklinde konuştu.  “İnşallah iyi bir yaz kampı geçirip, Fenerbahçe’de kalmak istiyorum”  Geçtiğimiz sezonun devre arasında, oynamaya ihtiyacı olduğu için Sivasspor’a kiralık olarak gittiğini söyleyen Bartuğ, “Sezonun ikinci yarısında Sivasspor’a gitme kararını ben verdim. Oynamaya ihtiyacım vardı. Sakatlıktan önceki 3 haftayı iyi geçirdim. Sakatlık sonrasında iyi toparlandığımı düşünüyorum. Güçlü bir şekilde döndüm. İnşallah iyi bir yaz kampı geçirip, Fenerbahçe’de kalmak istiyorum” ifadelerini kullandı.  “Herkesin olduğu gibi benimde hayalim Mourinho ile çalışmak”  Geçtiğimiz günlerce Fenerbahçe’nin Portekizli teknik direktör Jose Mourinho’yu takımın başına getirmesiyle ilgili hislerini paylaşan genç orta saha, “Herkesin hayali Mourinho ile çalışmak. Benimde hayalim Mourinho ile çalışmak. Çok heyecanlıyım. Çok istiyorum hemen sezon kampı başlasın diye. İnşallah benim adıma çok iyi bir sezon geçer” diye düşüncelerini paylaştı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.