Hava Durumu

#Müzi̇k

Yeni Marmara Gazetesi - Müzi̇k haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Müzi̇k haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

BURSA’NIN İLK MÜZİK MÜZESİ İÇİN HUMMALI HAZIRLIK Haber

BURSA’NIN İLK MÜZİK MÜZESİ İÇİN HUMMALI HAZIRLIK

Kültür-sanat alanında Bursa’ya Şiir Kütüphanesi, Edebiyat Müzesi gibi ilkleri kazandıran Nilüfer Belediyesi, şimdi de Bursa’nın ilk Müzik Müzesi’ni açmaya hazırlanıyor. Türkiye’den ve dünyanın pek çok ülkesinden 256 adet enstrümanın yer alacağı müze, Odunluk Mahallesi Akademi Caddesi üzerinde ziyarete açılacak. Genç kuşakların hiç tanımadığı tarihî enstrümanların da yer alacağı müzenin envanter çalışmaları tamamlandı. 2015 yılında aramızdan ayrılan tıp doktoru Hüseyin Parkan Sanlıkol’un adını yaşatacak olan müzenin aralık ayında ziyarete açılması hedefleniyor. Nilüfer Belediyesi ile Sanlıkol ailesi arasında 2016 yılında imzalanan iş birliği protokolünün ardından müzenin hazırlıklarına başlanmıştı. Sanlıkol ailesinin bağışladığı enstrümanların sergileneceği müzenin hikâyesini ise Sanlıkol çiftinin Amerika Birleşik Devletleri’nde bulunan müzisyen oğulları Mehmet Ali Sanlıkol oluşturdu. Müze, enstrümanların yerleşim planı ile de dikkat çekiyor. Ait oldukları coğrafyaya ve benzerliklerine göre 7 kıtayı, Türkiye’yi ve farklı coğrafi bölgeleri temsilen oluşturulan sergi adacıkları ile ziyaretçilere etkileyici bir teşhir planı sunacak olan müzede arşiv odası, atölye ve dinleti alanı gibi farklı bölümler de yer alıyor. Bu projeye 2020 yılında hız verdiklerini belirten Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, 'Nilüfer Belediyesi Dr. Hüseyin Parkan Sanlıkol Müzik Enstrümanları Müzesi'nin Türkiye’nin alanındaki en özel ve en etkileyici müzesi olacağını söyledi. Başkan Erdem 'Ülkemizin müzik kültürünün haricinde dünyanın farklı noktalarından, birbirinden farklı müzik kültürlerini, enstrümanları birlikte ziyaretçilere sunmak istiyoruz. 850 metrekarelik bir alanda ziyaretçilerimize yaşayan bir müze mekanı sunacağız. Teknolojinin bütün imkânlarından faydalanarak oluşturduğumuz sergileme teknikleri sayesinde ziyaretçiler, cep telefonlarından okuttukları kare kod ile önünde durdukları enstrümanın icra edildiği tınıları dinlerken, o çalgı aletinin özellikleri, ortaya çıktığı coğrafya ve tarihi hakkında da bilgi sahibi olabilecekler. Bu mekânda çeşitli atölye çalışmaları ve müzik dinletileri de organize edeceğiz' dedi.

MÜZİK AKADEMİSİ’NDEN ONLİNE TELAFİ EĞİTİMLERİ Haber

MÜZİK AKADEMİSİ’NDEN ONLİNE TELAFİ EĞİTİMLERİ

Yıldırım Belediyesi’nin, Yıldırım Kaymakamlığı ve Halk Eğitim Merkezi iş birliğinde roman, engelli, yetim, yoksul ve kimsesiz bireylere yönelik düzenlediği Müzik Akademisi, sanat ve müzik ile yaşama sarılmasını sağlıyor. Dünyayı sarsan koronavirüs salgını karşısında Mart ayından itibaren alınmaya başlanan tedbirler doğrultusunda yüz yüze ve kalabalık katılımlı eğitimlerine ara vermek zorunda kalan Müzik Akademisi’nde telafi eğitimleri başladı. Eğitimlerini her koşulda yeniden sürdürmek isteyen Müzik Akademisi eğitmenleri, engelli ve dezavantajlı öğrencileriyle online ortamda bulaşarak ilk derslerini gerçekleştirdi. Müzik Akademisi eğitmenleri keman, piyano, gitar, bağlama, ritim, halk oyunları ve koro branşlarında, ilk etapta 216 kursiyer ile eğitimlerini başlatırken, farklı eğitim dönemlerinde toplamda kurs bünyesindeki bin 430 öğrencinin tamamı ile online ortamda buluşarak derslerini gerçekleştirecek. SEVGİ DOLU YÜREKLER ENGEL TANIMIYOR Müzik Akademisi’nde dezavantajlı bireylerin aile ortamında aldıkları eğitimler ile sosyalleşerek engellerini aştıklarını, sevgi dolu yürekleri ile yeteneklerini ortaya koyduklarını vurgulayan Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Engelsiz Yaşam Okulu’muz, Belediyemiz, Kaymakamlığımız ve Halk Eğitim Merkezimiz paydaşlığında, dezavantajlı bireylerin sosyalleşmesi, engellerini aşması, hayata tutunması ve dostluklar kurması için aile ortamında meydana getirilen önemliprojelerimizden biri. Müzik Akademimizde özellikle zihinsel, bedensel ve görme engelli, otistik ve down sendromlu vatandaşlarımız aldıkları sanat eğitimleri sayesinde hem zihinlerdeki engelleri aşıyor, hem de sevgi dolu yürekleri ile dört elle sarıldıkları eğitimlerde yeteneklerini ortaya koyuyor” dedi. EĞİTİME ‘ENGEL’ YOK Koronavirüs tedbirleri kapsamında gerçekleştirdikleri birçok çalışmanın yanında online eğitim yöntemini hayata geçirerek Engelsiz Yaşam Okulu Müzik Akademisi kursiyerlerinin eğitimlerine devam etmelerini sağladıklarını belirten Başkan Yılmaz, “Yaşamımızı önemli ölçüde etkileyen, günlük alışkanlıklarımızın değişmesine neden olan koronavirüse karşı alınan tedbirler doğrultusunda kalabalık ortamların risk teşkil etmesi nedeniyle eğitimlerimize ara verdik. Ancak yaşama müzik ve sanatsal etkinlikler ile sarılan kardeşlerimizin eğitimlerini sürdürmek için online telafi eğitim derslerini hayata geçirdik. Dezavantajlı kardeşlerimizin hayatta hep mutlu olmaları için onlara destek veriyoruz. Biz güçlü toplumu vicdan sahibi olmasıyla, dezavantajlı kesimlere gösterdiği yakınlıkla değerlendiriyoruz. Aldıkları eğitimler ile hazırladıkları konser ve gösterileri, koronavirüs tehdidinin tamamen ortadan kalkacağı döneme ulaştıktan sonra heyecanla bekliyor olacağız” ifadelerini kullandı.

YILDIRIM’DA MÜZİK EĞİTİMİNE ‘ENGEL’ YOK Haber

YILDIRIM’DA MÜZİK EĞİTİMİNE ‘ENGEL’ YOK

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de etkisini gösteren koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında eğitime ara veren Yıldırım Belediyesi Sosyal Destek Hizmet Müdürlüğü bünyesinde engelli ve dezavantajlı grupları topluma kazandırmayı hedefleyen Müzik Akademisi, eğitimlerine online ortamda yeniden başladı. Eğitimlerini her koşulda yeniden sürdürmek isteyen Müzik Akademisi eğitmenleri, engelli ve dezavantajlı öğrencileriyle online ortamda bulaşarak ilk derslerini gerçekleştirdi. Müzik Akademisi’nin 4 eğitmeni keman, piyano, gitar, bağlama, ritim ve koro olmak üzere 6 branşta, 195 öğrenci ile online ortamda buluşarak ilk derslerini başarılı bir şekilde tamamladı. MÜZİK EĞİTİMİNDE ONLİNE DÖNEM Koronavirüs tedbirleri kapsamında bir yandan temizlik ve dezenfekte çalışmaları gerçekleştirirken diğer yandan da Engelsiz Yaşam Okulu Müzik Akademisi kursiyerlerinin eğitimini aksatmamak için çalışmalarını sürdürdüklerini dile getiren Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Engelsiz Yaşam Okulu’muz dezavantajlı gruplarımızın hayata tutunması ve fırsat verildiğinde neler yapabileceklerini göstermek adına bizler için oldukça önemli bir proje. Müzik Akademimizde de özellikle zihinsel, bedensel ve görme engelliler, otistik ve downsendromlu vatandaşlarımız aldıkları sanat eğitimleri sayesinde dört duvar arasından çıkarak hayatın içerisinde yer alabiliyorlar. Bu anlamda bizlerdekoronavirüs tedbirleri kapsamında eğitimlerimize online olarak devam etmeye başladık. Hayata tutunmak, kendilerini kanıtlamak isteyen dezavantajlı kardeşlerimize borcumuzu, yerel yönetim olarak onları destekleyerek, yanlarında olarak ödemeye çalışıyoruz. Engelli kardeşlerimizin hayatta hep mutlu olmaları için onlara destek veriyoruz. Biz güçlü toplumu vicdan sahibi olmasıyla, dezavantajlı kesimlere gösterdiği şefkatle değerlendiriyoruz. Belediye olarak bakışımız duyarlı bir yerel yönetim olabilmek” ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.