Hava Durumu

#Omü

Yeni Marmara Gazetesi - Omü haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Omü haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Pandemide Kurulan 'OMÜ Kampüs Kimya' 29 Çeşit Ürün Üretiyor Haber

Pandemide Kurulan 'OMÜ Kampüs Kimya' 29 Çeşit Ürün Üretiyor

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Fen Fakültesi bünyesinde pandemi zamanında dezenfektan ihtiyacını karşılamak için kurulan tesiste 29 çeşit temizlik ve hijyen malzemesi üretiliyor.  2020 yılında pandemi döneminde dezenfektan ihtiyacını karşılamak için OMÜ Fen-Edebiyat Fakültesi bünyesinde "Kampüs Kimya" markasıyla bir tesis kuruldu. Her geçen yıl kendini geliştiren tesis, hijyen malzemesi satışını da hızlandırdı. Öğretim üyeleri, öğrenciler ve diğer çalışanlar tarafından üretilen kolonya, dezenfektan, deterjan, çamaşır suyu, yüzey temizleyici gibi 29 farklı çeşitte temizlik ürünü kurumlara satılıyor. Ürünlerin satışından elde edilen gelir, üniversitenin ihtiyacında kullanılıyor.  "Öğrencilerimiz hem bilgilerini artıyorlar hem de gelir elde edebiliyorlar"  Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erkan Yalçın, "OMÜ Kampüs Kimya 2020 yılında pandemi şartlarında kurulmuş bir yapıdır. O zaman ortaya çıkan dezenfektan sorununu çözmek amacıyla fakültemiz dekanlığı tarafından kurulmuş ve hala faaliyetlerine devam eden bir kuruluşumuzdur. Döner sermaye çerçevesinde çalışıyor. Döner sermaye çerçevesinde hiçbir yönetici, çalışan burada aylık gelir almıyor. Buradan elde edilen gelirler fakültelerimizin kırtasiye, temizlik ve diğer ihtiyaçları için kullanılıyor. Kampüs Kimyamız hem üniversitelerimizin hijyenik malzeme ihtiyaçlarını karşılıyor hem de belediyelere buradan ihtiyaç duyduklarında ürünlerimizi belli bir ücret karşılığında gönderiyoruz. Belli bir kazancı var. Bu kazanç da fakültemizin ihtiyaçlarını karşılanmasında kullanılacak kadar yeterli bir kazançtır. Ürün yelpazesinde 29 çeşit ürün var. Bunların ulusal akredite laboratuvarlarında hepsinin testi yapıldı. Ruhsatlandırma çalışmaları devam ediyor. Öğrencilerimiz Kampüs Kimya içerisinde staj yapabiliyorlar. Özellik kimya bölümü öğrencilerimiz staj yapıyorlar. Bunun yanı sıra üniversitemizin yarı zamanlı çalıştırdığı öğrencilerimiz var. Hem bilgilerini artıyorlar hem de gelir elde edebiliyorlar" dedi. 

OMÜ ile Türkiye Uzay Ajansı arasında iş birliği protokolü Haber

OMÜ ile Türkiye Uzay Ajansı arasında iş birliği protokolü

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) ile Türkiye Uzay Ajansı (TUA) arasında ülke ve bölgesel kalkınmaya destek sağlayacak iş birliği anlaşması imzalandı. İmzalanan protokol ile OMÜ’nün sahip olduğu bilgi birikiminin TUA’ya yeni teknoloji ve süreç geliştirme aşamalarında katkı sağlayarak kalite ve verimlilik artırıcı sonuçların alınması ve ortak AR-GE çalışmalarının gerçekleştirilmesi hedefleniyor.  İmzalanan anlaşma ile Milli Uzay Programı çerçevesinde tarafların sahip olduğu altyapı ve uzmanlık bilgisi kullanılarak havacılık ve uzay teknolojileri konularında iş birliği amaçlanıyor. TUA’da gerçekleşen törende protokol metnine OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal ile Türkiye Uzay Ajansı Başkanı Yusuf Kıraç imza attı.  OMÜ ile TUA arasındaki diyalog ve güven ortamını oluşturacak iş birliğiyle OMÜ’nün sahip olduğu bilgi birikiminin TUA’ya yeni teknoloji ve süreç geliştirme aşamalarında katkı sağlayarak kalite ve verimlilik artırıcı sonuçların alınması ve ortak AR-GE çalışmalarının gerçekleştirilmesi hedefleniyor. Taraflar, AR-GE çalışmaları kapsamında OMÜ ve TUA tarafından yeni bir ürün üretilmesi, mevcut bir ürünün geliştirilmesi, iyileştirilmesi, ürün kalitesi veya standardının yükseltilmesi veya maliyet düşürücü nitelikte yeni tekniklerin, yeni üretim teknolojilerinin geliştirilmesi konularında ortak çalışmalar yapacak.  Anlaşma ile OMÜ ve TUA, AR-GE kültürünün yaygınlaştırılmasına katkı sağlayacak organizasyonlar ve etkinlikler düzenlenmesi konusunda iş birliği yapacaklar. Ayrıca OMÜ ve TUA, Türkiye’nin AR-GE gücünün artırılması amacıyla verilen ulusal ve uluslararası desteklerden faydalanılması ve üniversite-sanayi iş birliği içeren AR-GE çalışmaları için iş birliği içerisinde olacaklar.  Rektör Ünal: “OMÜ ve TUA arasındaki bu iş birliği bir başlangıç olacak”  İmza töreninde konuşan OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, “OMÜ ve TUA arasındaki bu iş birliği bir başlangıç olacak. Bundan sonra hem ülkemizin hem de insanlığın yararına çok daha nitelikli çalışmalara zemin oluşturacak. Bu anlamda iş birliğini ve projeyi üniversite olarak gerçekten çok önemsiyoruz. Hem vizyon katması hem de mevcut insan kaynağının nitelikli çalışmalara yönlendirilmesi açısından iş birlikleri son derece önemli. TUA ise Türkiye'nin göz bebeği. Gelecekte kendisinden çok daha sık bahsedeceğimiz çalışmaları olacak. Emeği geçen bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.  TUA Başkanı Kıraç: “Birçok yerel ve uluslararası projelere başlangıç olacak”  Türkiye Uzay Ajansı Başkanı Yusuf Kıraç ise, “Ondokuz Mayıs Üniversitesi ve Türkiye Uzay Ajansı arasındaki bu protokol anlaşması, önümüzdeki birçok yerel ve uluslararası projelere başlangıç olacak. Bundan dolayı üniversitemize ve Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal'a teşekkür ederim” diye konuştu.  Protokol töreni, hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi. 

OMÜ'den Önemli İş Birliği Protokolü İmzalandı Haber

OMÜ'den Önemli İş Birliği Protokolü İmzalandı

 Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) ile bir kablo firması arasında imzalanan iş birliği protokolü ile ülkenin savunma sanayisine katkı sağlayacak önemli adımların atılması, yerlileşme ve millileşme hedeflerine destek olunması hedefleniyor. OMÜ ile Milli Kablo Savunma Sanayi A.Ş. (MİLKAB) arasında imzalanan iş birliği protokolü çerçevesinde, Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal başkanlığında toplantı gerçekleştirildi. Toplantı kapsamında OMÜ ve firma iş birliğiyle gerçekleştirilecek olan yerlileştirme ve millileştirme üzerine yapılacak ortak çalışmalar masaya yatırıldı. Savunma Sanayi Başkanlığı temsilcisiyle paylaşılan bu çalışmalar hakkında gerekli istişareler yapıldı. Toplantı sonrasında katılımcılarla birlikte OMÜ Kampüsü gezildi ve Karadeniz İleri Teknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi (KİTAM) ziyaret edilerek, çalışmalarda kullanılacak olan laboratuvarlar incelendi. OMÜ ve firma arasındaki bu işbirliği protokolü OMÜ’nün, ülkenin savunma sanayisine katkı sağlayacak önemli adımlar atmasına vesile olacak. Protokol kapsamında yapılacak çalışmalar, ülkenin yerlileşme ve millileşme hedeflerine katkıda bulunmayı hedefliyor. Toplantıya, Savunma Sanayii Başkanlığı Sanayileşme Daire Başkanlığı Kıdemli Uzmanı Aydın Bayraklı, Orta Karadeniz İş Birliği Programı (OKİP) Başkanı Abdurrahman Karataş, Makine Mühendisliği Bölümünden Prof. Dr. Mevlüt Gürbüz, OMÜ Teknoloji Transfer Ofisinden Dr. Öğr. Üyesi İdris Sancaktar ve ilgili diğer yetkililer katıldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.