Hava Durumu

#Pasaport

Yeni Marmara Gazetesi - Pasaport haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Pasaport haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Sahte Pasaport Operasyonu Haber

Sahte Pasaport Operasyonu

İstanbul Fatih'te şüpheli bir kişinin üzerinden sahte pasaport çıkmasının ardından belirlenen adreslere yapılan baskınlarda 45 adet sahte pasaport, 15 adet farklı ülkelere ait sahte kimlik kartı, sahte kimlik kartı yapımında kullanılan 900 adet boş kart ve 15 adet pasaport kapağı, 1 adet UV ışığı, 19 adet çipli boş kart, 1 adet dizüstü bilgisayar, 19 adet uyuşturucu hap ele geçirildi. Gözaltına alınan 3 kişi ise sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.   İstanbul Emniyet Müdürlüğü görevlileri genel asayişin sağlanması, suçların işlenmesinin önlenmesi ve işlenen suçların faillerinin yakalanmasına yönelik denetimlerini sürdürüyor. Bu kapsamda Fatih Haseki Sultan Mahallesi'nde 18 Kasım'da gerçekleştirilen denetimler sırasında şüpheli bir kişi durduruldu. Şahsın üzerinden bir başkasına ait olduğu anlaşılan sahte pasaport çıktı. Asıl kimliği N.A. (48) olduğu ve hakkında 5 yıl 5 ay kesinleşmiş hapis cezasının olduğu belirlenen şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelinin Seyyid Ömer Mahallesi'ndeki evinde yapılan aramalarda ise 30 adet sahte pasaport, 15 adet farklı ülkelere ait sahte kimlik kartı, sahte kimlik kartı yapımında kullanılan 400 adet boş kart ve 15 adet pasaport kapağı, 1 adet UV ışığı ele geçirildi. Şüphelinin sorgusunun ardından suç ortaklarının yakalanmasına yönelik Cerrahpaşa Mahallesi'ndeki bir adrese operasyon yapıldı. Operasyonda M.E.(24) ve M.A.(38) isimli şüpheliler yakalanarak gözaltına alındı. Adreste yapılan aramalarda; 15 adet sahte pasaport, 6 adet sahte kimlik kartı, 19 adet çipli boş kart, 500 adet boş kimlik kartı, 1 adet damgalı mühür ve mühür mürekkebi, 1 adet dizüstü bilgisayar, 19 adet uyuşturucu hap ele geçirildi. Gözaltına alınan şüpheliler "uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanmak" ve “resmi belgede sahtecilik” suçlarından sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.   

Sahte pasaport şebekesi çökertildi! Haber

Sahte pasaport şebekesi çökertildi!

   İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekipleri, "resmi belgede sahtecilik" suçu işlendiği bilgisi üzerine çalışma başlattı. Yapılan incelemelerde, Kağıthane ve Başakşehir'de sahte belge üretimi yapılan 3 atölyede sahte pasaport, kimlik ve vize belgesi imal edildiği belirlendi. Adreslere düzenlenen operasyonda ilk aşamada 10 şüphelinin yakalanarak gözaltına alındığı bildirildi.  Özel Harekat Timlerinin de yer aldığı operasyonlarda, söz konusu sahte belge atölyelerinde 29 farklı ülke adına hazırlanmış bin 282 sahte pasaport, 63 farklı ülkeye ait 5 bin 258 sahte kimlik kartı ve sürücü belgesi, 119 sahte kimlik kartı, 988 pasaport sayfası, 6 çizim yapılan bilgisayar ve 4 yazıcı, 2 bin 800 lamine filmi, 16 tane belge üretim makinası ile 20 bin 730 lira, 2 bin 135 avro, 2 bin 800 dolar, 160 pound, 100 Kanada doları para ve sahte belge üretiminde kullanılan çeşitli materyaller ele geçirildi. Çalışmalarını sürdüren polis ekipleri, şebekenin yakalanan sahte belge atölyelerinde yabancı uyruklu belge ustalarını çalıştırdıklarını ve bu sahte belge üretimlerinden yüksek miktarda haksız kazanç elde ettiklerini tespit etti. Bu çalışmalarda yabancı uyruklu sahte belge ustası olarak faaliyet gösteren 3 kişi daha yakalanarak gözaltına alındı. Operasyon çerçevesinde gözaltına alınan toplam 13 şüpheli İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Şüpheliler, emniyetteki tamamlanan işlemlerin ardından adli makamlara sevk edildi. 13 şüpheliden 3'ü hakkında “adli kontrol hükümleri” uygulanırken, 9 şüpheli ise çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Bir şüphelinin ise tutuksuz yargılanmak üzere salıverildiği öğrenildi.  Öte yandan operasyonda ele geçirilen binlerce sahte belge ise İstanbul Emniyet Müdürlüğünde sergilendi. 

Naciye Gökçen Kaya: Haber

Naciye Gökçen Kaya: "Vize sorunu geçici bir süreç"

Dışişleri Bakanlığı İzmir Temsilcisi Büyükelçi Naciye Gökçen Kaya, Yaşar Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nün Uluslararası Politika dersine konuk oldu. Büyükelçi Kaya, son yıllarda artan yurt dışı vize reddi sorunu hakkında konuşarak, “Biz engelleniyoruz sanıyoruz ama aslında yurt dışına çıkmak isteyen insan sayısı çok arttı. Konsoloslukların kapasitesi artmalı. Eriştiğimiz noktada, bu genç dinamik nüfusumuzla, başka ülkeler bize kapılarını açacak. Bu geçici bir süreç” dedi.   Dışişleri Bakanlığı İzmir Temsilcisi Büyükelçi Naciye Gökçen Kaya, Yaşar Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü ve AB Mükemmeliyet Merkezi iş birliğinde, Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Prof. Dr. Gökay Özerim moderatörlüğünde düzenlenen etkinliğe konuk oldu. Kaya, “Diplomatik Sınırları Keşfetmek: Latin Amerika'dan Perspektifler” başlıklı bir seminer verdi.  Şilililer, Türk dizilerine hayran  Latin Amerika ülkelerinden Şili’de görev yapmış olan Kaya, “Şilililer kendilerini Türklerle özdeşleştiriyor. Türk dizilerine yoğun ilgileri var hatta çocuklarına bu dizilerdeki karakterlerin isimlerini veriyorlar. Şili dizilerin dublajını yapıyor ve tüm Latin Amerika ve İspanya’ya gönderiyor. Bu bölgede dizilerimiz ve yemeklerimiz sayesinde kamu diplomasisi bakımından büyük başarımız oldu. Ekonomik ilişkilerimiz de oldukça gelişti” diye konuştu.  “Konsoloslukların kapasitesi artmalı”  Son dönemdeki yurt dışı vizesi sorunuyla ilgili açıklama yapan Kaya şunları söyledi: “İzmir’de büyük sorun var. Almanya İzmir Başkonsolosluğu’nun sorunu yeterli kapasitede personel olmaması. Dünyadaki en büyük konsolosluk ağının Türkiye’de olduğunu, buna rağmen yetmediğini, çok fazla talep olduğunu söylüyorlar. Halkımızın küreselleştiğini düşünüyorum. Yurt dışına çıkış için gerekli olan şartlar artık daha kolaylaştı. Biz engelleniyoruz sanıyoruz ama aslında yurt dışına çıkmak isteyen insan sayısı çok arttı. Konsoloslukların kapasitesi artmalı. Gençlerimiz çok dinamik, dünyanın her yerinde olmak, her yeri görmek istiyor. Bunun etkisi var. Tabii ki Türkiye'nin Avrupa Birliği’nin üyesi olması gerekiyor. Buna hakkı var. 1960’lı yıllardan beri sürdürdüğümüz bir müzakere var, bize verilmiş sözler var. Mevzuatlarımızı değiştirdik, bu şekilde kalmaması gerekiyordu. Kıbrıs Rum Yönetimi’nin üye olarak alınması bizi engelledi. Ama bu bir yerde daha fazla sürdürülebilir olmayacak. Avrupa’nın Türkiye’nin dinamik ve yetişmiş gençlerine ihtiyacı var. Eriştiğimiz noktada, bu genç dinamik nüfusumuzla, başka ülkeler bize kapılarını açacak. Bu geçici bir süreç.”

PARA KARŞILIĞI VATANDAŞLIK ALDI! Haber

PARA KARŞILIĞI VATANDAŞLIK ALDI!

HABER / BÜŞRA ÇAKIR ADALI Gazeteci Bahadır Özgür, “ Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve eski Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören’in, Karayip ülkesi Dominica’dan parayla vatandaşlık satın almış. Üstelik kızının da orada pasaportu olduğunu söyledi” ifadelerine yer verdi. Gazeteci araştırmacıların ortaya çıkarttığı skandal olay Gazeteci Bahadır Özgür, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımla,, OCCRP ( Organize Suç ve Yolsuzluk Bildirim Projesi) isimli internet sitesinin, dünya çapında siyasetçi, suçlu ve iş insanlarının Dominica gibi ülkelerden para karşılığında vatandaşlık aldıklarını ortaya çıkarttığını aktardı. Gazeteci Bahadır Özgür, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, “ Demirören, para karşılığında Karayip ülkesi Dominica’dan vatandaşlık satın almış. Üstelik kızının da orada pasaportu olduğunu söyledi. Gazeteci araştırmacılar siyasetçi, suçlu ve iş insanlarının pek çok sayıda insanın ‘ vatandaşlık skandalı ‘nı ortaya çıkarttılar” diyerek açıklama yaptı. Organize Suç ve Yolsuzluk Bildirim Projesi’nin internet sitesinden bulunan Yıldırım Demirören’in  profilinde, Demirören’in kendi için yazılıp çizilenlere cevap vermesi için ulaşım sağlandığı ama Yıldırım Demirören’in bu talep karşısında sesiz kalarak cevap vermediği söylendi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.