Hava Durumu

#Pasaport

Yeni Marmara Gazetesi - Pasaport haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Pasaport haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Naciye Gökçen Kaya: "Vize sorunu geçici bir süreç" Haber

Naciye Gökçen Kaya: "Vize sorunu geçici bir süreç"

Dışişleri Bakanlığı İzmir Temsilcisi Büyükelçi Naciye Gökçen Kaya, Yaşar Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nün Uluslararası Politika dersine konuk oldu. Büyükelçi Kaya, son yıllarda artan yurt dışı vize reddi sorunu hakkında konuşarak, “Biz engelleniyoruz sanıyoruz ama aslında yurt dışına çıkmak isteyen insan sayısı çok arttı. Konsoloslukların kapasitesi artmalı. Eriştiğimiz noktada, bu genç dinamik nüfusumuzla, başka ülkeler bize kapılarını açacak. Bu geçici bir süreç” dedi.   Dışişleri Bakanlığı İzmir Temsilcisi Büyükelçi Naciye Gökçen Kaya, Yaşar Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü ve AB Mükemmeliyet Merkezi iş birliğinde, Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Prof. Dr. Gökay Özerim moderatörlüğünde düzenlenen etkinliğe konuk oldu. Kaya, “Diplomatik Sınırları Keşfetmek: Latin Amerika'dan Perspektifler” başlıklı bir seminer verdi.  Şilililer, Türk dizilerine hayran  Latin Amerika ülkelerinden Şili’de görev yapmış olan Kaya, “Şilililer kendilerini Türklerle özdeşleştiriyor. Türk dizilerine yoğun ilgileri var hatta çocuklarına bu dizilerdeki karakterlerin isimlerini veriyorlar. Şili dizilerin dublajını yapıyor ve tüm Latin Amerika ve İspanya’ya gönderiyor. Bu bölgede dizilerimiz ve yemeklerimiz sayesinde kamu diplomasisi bakımından büyük başarımız oldu. Ekonomik ilişkilerimiz de oldukça gelişti” diye konuştu.  “Konsoloslukların kapasitesi artmalı”  Son dönemdeki yurt dışı vizesi sorunuyla ilgili açıklama yapan Kaya şunları söyledi: “İzmir’de büyük sorun var. Almanya İzmir Başkonsolosluğu’nun sorunu yeterli kapasitede personel olmaması. Dünyadaki en büyük konsolosluk ağının Türkiye’de olduğunu, buna rağmen yetmediğini, çok fazla talep olduğunu söylüyorlar. Halkımızın küreselleştiğini düşünüyorum. Yurt dışına çıkış için gerekli olan şartlar artık daha kolaylaştı. Biz engelleniyoruz sanıyoruz ama aslında yurt dışına çıkmak isteyen insan sayısı çok arttı. Konsoloslukların kapasitesi artmalı. Gençlerimiz çok dinamik, dünyanın her yerinde olmak, her yeri görmek istiyor. Bunun etkisi var. Tabii ki Türkiye'nin Avrupa Birliği’nin üyesi olması gerekiyor. Buna hakkı var. 1960’lı yıllardan beri sürdürdüğümüz bir müzakere var, bize verilmiş sözler var. Mevzuatlarımızı değiştirdik, bu şekilde kalmaması gerekiyordu. Kıbrıs Rum Yönetimi’nin üye olarak alınması bizi engelledi. Ama bu bir yerde daha fazla sürdürülebilir olmayacak. Avrupa’nın Türkiye’nin dinamik ve yetişmiş gençlerine ihtiyacı var. Eriştiğimiz noktada, bu genç dinamik nüfusumuzla, başka ülkeler bize kapılarını açacak. Bu geçici bir süreç.”

PARA KARŞILIĞI VATANDAŞLIK ALDI! Haber

PARA KARŞILIĞI VATANDAŞLIK ALDI!

HABER / BÜŞRA ÇAKIR ADALI Gazeteci Bahadır Özgür, “ Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve eski Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören’in, Karayip ülkesi Dominica’dan parayla vatandaşlık satın almış. Üstelik kızının da orada pasaportu olduğunu söyledi” ifadelerine yer verdi. Gazeteci araştırmacıların ortaya çıkarttığı skandal olay Gazeteci Bahadır Özgür, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımla,, OCCRP ( Organize Suç ve Yolsuzluk Bildirim Projesi) isimli internet sitesinin, dünya çapında siyasetçi, suçlu ve iş insanlarının Dominica gibi ülkelerden para karşılığında vatandaşlık aldıklarını ortaya çıkarttığını aktardı. Gazeteci Bahadır Özgür, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, “ Demirören, para karşılığında Karayip ülkesi Dominica’dan vatandaşlık satın almış. Üstelik kızının da orada pasaportu olduğunu söyledi. Gazeteci araştırmacılar siyasetçi, suçlu ve iş insanlarının pek çok sayıda insanın ‘ vatandaşlık skandalı ‘nı ortaya çıkarttılar” diyerek açıklama yaptı. Organize Suç ve Yolsuzluk Bildirim Projesi’nin internet sitesinden bulunan Yıldırım Demirören’in  profilinde, Demirören’in kendi için yazılıp çizilenlere cevap vermesi için ulaşım sağlandığı ama Yıldırım Demirören’in bu talep karşısında sesiz kalarak cevap vermediği söylendi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.