Hava Durumu

#Sariyer

Yeni Marmara Gazetesi - Sariyer haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Sariyer haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Alkolmetreye Üflemek İstemeyen Sürücü Polis ve Sağlık Ekiplerine Zorluk Çıkarttı Haber

Alkolmetreye Üflemek İstemeyen Sürücü Polis ve Sağlık Ekiplerine Zorluk Çıkarttı

İstanbul Sarıyer'de akşam saatlerinde alkollü sürücünün kullandığı araç, direksiyon hakimiyetinin kaybedilmesi neticesinde orta refüjde bulunan demir korkuluklara çarparak kaldırımda askıda kaldı. Kazada sürücü ve yolcu konumundaki kız arkadaşı yaralandı. Alkollü sürücü alkolmetreye üflememek için polis ve sağlık ekiplerine zor anlar yaşattı.  Kaza, saat 00.15 sıralarında Sarıyer Büyükdere Caddesi Maslak mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre alkollü olarak şoför koltuğuna geçen E.Ç. idaresindeki 34 PA 2325 plakalı otomobil, sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu orta refüjde bulunan demir korkuluklara çarparak kaldırımda askıda kaldı. Kazada sürücü E.Ç. ile aracın yan koltuğunda sıkışan kız arkadaşı T. Y. yaralandı. Kazayı gören çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri geldi. Polis ekipleri kazanın yaşandığı yolun bir kısmını trafiğe kapatarak güvenlik tedbiri aldı. Ekipler araç içerisinde sıkışan T. Y.'yi bulunduğu yerden çıkarttı. Yaralı kadın araçtan çıkarıldıktan kısa süre sonra baygınlık geçirdi ve yapılan müdahalenin ardından sedyeyle ambulansa taşındı. Alkollü sürücü E.Ç. ise önce kız arkadaşıyla aynı ambulansa binmek için daha sonra ise alkolmetreye üflemesi istendiği için polis ve sağlık ekiplerine zor anlar yaşattı. Alkollü durumdaki yaralı sürücü daha sonra hastaneye götürülmek üzere ambulansa alındı. Kazaya karışan araç çekici yardımıyla bulunduğu yerden kaldırıldı. Araçtan yola saçılan parçalar ve aracın ezdiği demir korkuluklar yol temizleme ekipleri tarafından temizlendi. Polis ekipleri kontrollü bir biçimde yolu trafiğe açtı.  Olayla ilgili inceleme başlatıldı. 

Sarıyer'de Tekne Kazası Haber

Sarıyer'de Tekne Kazası

Sarıyer’de 4 kişinin içinde olduğu tekne battı. 3 kişi ve 1 köpek yüzerek kurtulurken 1 kişiyi arama çalışmaları sürüyor.   Olay, saat 22.00 sıralarında Sarıyer Tarabya açıklarında meydana geldi. İddiaya göre, 4 kişi ve 1 köpeğin olduğu tekne henüz bilinmeyen bir nedenle battı. Teknenin batmasıyla beraber 4 kişi ve beraberlerindeki 1 köpek yüzerek sahil şeridine ulaşmaya çalıştı. Sahilde oturan vatandaşlar denizde 3 kişinin yardım çığlıklarını duyunca durumu polis, sahil güvenlik ve sağlık ekiplerine bildirdi. O sırada vatandaşların uyarılarıyla durumu fark eden bir tekne kaptanı, sahile yüzerek ulaşmaya çalışan 3 kişi ve 1 köpeği tekneye alarak sahile çıkarttı. Sağlık ekipleri, karaya çıkarılan 3 kişi ve köpeğe olay yerinde tedbir amacıyla müdahale etti. İsmi öğrenilemeyen 3 kişinin ve köpeğin durumunun iyi olduğu öğrenildi.  1 kişi kayıp  Tarabya açıklarında batan tekneden 3 kişi ve 1 köpek yara almadan kurtulurken yüzmeyi bilmediği iddia edilen 1 kişi ise denizde kayboldu. Sahil güvenlik ekiplerinin denizdeki aramaları sürerken batan teknenin de gözden kaybolduğu öğrenildi.  3 kişi ve 1 köpeği teknesine alan kaptan Akın Bektaş,  “Biz Kireçburnu’na gidip gelecektik. Tarabya marinadan çıktık. Orada arkadaşlar sahilden bağırdılar, ne olduğunu anlayamadık ilk başta, motoru stop ettik. Derinden bir ses gelmeye başladı açıktan. Arkadaşları gördük, aradık bir 10 dakika, arkadaşları bulduk, tekneye aldık marinaya getirdik. Polisi aradık. 3 kişi bulduk, 4 kişilermiş. Biri tekne battığında kaybolmuş zaten, öyle söylediler. Tekne vilayet evinin oralarda batmış. 1 tanesi bayağı bir yorulmuştu, 2 tanesi de pek de iyi bir bir durumda değildi. 40 dakikadır suda olduklarını söylediler. Üçü de erkekti, yanlarında bir de köpekleri vardı.” diye konuştu.  Sahil güvenlik ve polis ekiplerinin kayıp bir kişiyi arama çalışmaları sürüyor. 

Gençlerin Yardımına Koştu Hayatını Kaybetti Haber

Gençlerin Yardımına Koştu Hayatını Kaybetti

Sarıyer’de boğulma tehlikesi geçiren gençleri kurtarmak için denize giren Ali Topçu, dalgalara kapıldı. Çevredekiler tarafından denizden çıkarılan Topçu, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.  Olay, Sarıyer Kısırkaya Plajı'nda saat 08.00 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre, birkaç arkadaş serinlemek için denize girdi. Denize giren gençler bir müddet sonra dalgalara kapılarak çırpınmaya başlayınca gençlerin yardımına plajda bulunan Ali Topçu koştu. Cankurtaranın henüz görevine başlamadığı sahilde Topçu, denizde çırpınan iki genci kurtardı. Ardından üçüncü genci de kurtarmak isterken Topçu, dalgalara kapıldı ve sudan çıkamadı. Çevredekilerin tarafından denizden çıkarılan Topçu için olay yerine sağlık ekipleri sevk edildi. Sahildeki ilk müdahalenin ardından Sarıyer Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan Topçu, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Hayatını kaybeden Ali Topçu'nun cenazesi, Şirinevler Ulu Cami'de kılınan cenaze namazının ardından defnedilmek üzere memleketi Rize’ye götürülecek.  “Kısırkaya’da denize girerken dikkat ediyoruz”  Kısırkaya’da boğulma vakalarını duyduğunu söyleyen Emre Aslan, “Sabahki boğulma vakasına şahit olmadım ama Kısırkaya’da boğulma vakalarının olduğunu duyuyorum. Burada denize girerken dikkat ediyoruz. Genelde kıyıda yüzmeye çalışıyoruz ve denizde çok açılan arkadaşları uyarıyoruz. Dikkat edilmesi gerekiyor çünkü denizi Karadeniz ve milletimiz de yüzmeyi çok iyi bilmiyor. Ben bile yüzmeyi biliyorum desem bile çok açılmıyorum. Deniz bu seni alıp götürür” diye konuştu. 

Kiliseye Silahlı Saldırı Olayına İlişkin Soruşturma Tamamlandı Haber

Kiliseye Silahlı Saldırı Olayına İlişkin Soruşturma Tamamlandı

Sarıyer’de Santa Maria Kilisesi’nde 1 kişinin ölümüyle sonuçlanan silahlı saldırı olayına ilişkin yürütülen soruşturma tamamlandı. Hazırlanan iddianamede, aralarında kar maskeli 2 saldırganın da bulunduğu 42 şüphelinin 7 yıl 6 ay ile 349 yıl 6 ay arasında değişen oranlarda hapis cezasına çarptırılması talep edildi.   Sarıyer’de bulunan Santa Maria Kilisesi’nde 28 Ocak’ta 'Pazar Ayini' sırasında kar maskeli 2 şüpheli olan Tacikistan uyruklu Amirjon Kholikov ve Rusya uyruklu David Tanduev, dua edenlerin üzerine silahla ateş açmış, kurşunların hedefi olan 52 yaşındaki Tuncer Cihan kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirmişti. Olaya ilişkin yürütülen soruşturma tamamlanarak iddianame hazırlandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Tuncer Cihan'ın 'maktul' sıfatıyla, kilisenin rahibi Anton Bulai'nin de arasında bulunduğu 11 kişi 'müşteki' sıfatıyla, 42 kişi ise 'şüpheli' sıfatıyla yer aldı.  4 şüpheliye 2 kez ağırlaştırılmış müebbet ile 349 yıl 6'şar aya kadar hapis talebi  Hazırlanan iddianamede, şüpheliler David Tanduev ve Amirjon Kholiqov ile bu şüphelilerle bağlantılı oldukları tespit edilen şüpheliler Edelkhan Inazhaev ve Zharaidat Esmurzieva'nın 'cebir ve şiddet kullanarak, Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs', 'silahlı terör örgütüne üye olmak', 'tasarlayarak kasten öldürme', 11 kişiye karşı 'tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüs' ve 'ateşli silah ve mermi bulundurmak' suçlarından toplamda 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet ile 218 yıl 7'şer aydan 349 yıl 6'şar aya kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi.  20 şüphelinin de benzer suçlardan 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet ile 217 yıl 1'er aydan 345'er yıla kadar hapis cezasına çarptırılmasının talep edildiği iddianamede, şüphelilerden Inazhaev'in ayrıca 'resmi belgede sahtecilik' suçundan 3 yıldan 7 yıl 6 aya kadar hapsi istendi.  İddianamede ayrıca, 18 şüphelinin 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan 7 yıl 6'şar aydan 15'er yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi.  İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'ne değerlendirilmek üzere gönderilen iddianame kabul edilirse şüphelilerin yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak. 

İsveçli Tarafların Silahlı Kavgası... Haber

İsveçli Tarafların Silahlı Kavgası...

Sarıyer'de bir kafeteryada İsveçli tarafların arasında yaşanan ve 1 kişinin öldüğü, 1 kişinin de yaralandığı silahlı kavganın gürültüleri ortaya çıktı. Görüntülerde şahısların önce tartıştıkları sonra kavga çıktığı ve ateş açıldığı görülüyor.   Sarıyer Ayazağa’da geçtiğimiz hafta Pazartesi yaşanan olayda bir kafeteryada iki grup arasında tartışma çıkmıştı. Daha sonra kafeden çıkan taraflar silahla çatışmıştı. Olayda Türk uyruklu İsveç vatandaşı olduğu belirlenen Mazlum Ayrancı (35) olay yerinde hayatını kaybederken, Umut Koyuncu (33) bacağından silahla yaralanmıştı. Saldırıya karışan 3 şüpheli ise olay yerinden kaçmıştı. Yaşanan o çatışmanın güvenlik kamera görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde, 3 şahsın kafeteryaya girip ateş açtıkları 3 kişiyi dışarıya çağırdıkları görülüyor. Tartışmanın büyümesiyle ortalık bir anda karışıyor ve silahlar ateşleniyor.  Saldırıya uğrayan olay yerinde ölmüştü  Öte yandan ihbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edilmişti. Adrese gelen ekipler olay yerinde güvenlik önlemi alarak inceleme başlatmıştı. Sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde ise silahla vurulan Mazlum Ayrancı'nın olay yerinde hayatını kaybettiği belirlenmişti. Bacağından vurulan Umut Koyuncu Seyrantepe Hamidiye Etfal Hastanesi'ne sevk edilerek tedavi altına alınmıştı.  Saldırganları yakalama çalışması sürüyor  Polisin yaptığı çalışmalarda olay yerinde 1 adet tabanca bulunurken, 8 adet boş kovan tespit edilmişti. Şüphelilere ait olduğu belirlenen otomobilde ise detaylı inceleme yapılmıştı. İncelemelerin ardından Mazlum Ayrancı'nın cansız bedeni Adli Tıp Kurumu morguna kaldırılmıştı. Polis, olaya karıştığı belirlenen Türk uyruklu İsveç vatandaşı 3 şüpheliyi yakalamak için başlattığı çalışma sürüyor.

Sarıyer'deki Gece Kulübünde Silahlı Çatışma: 2 Polis Dahil 5 Kişi Yaralandı, 1 Kişi Hayatını Kaybetti Haber

Sarıyer'deki Gece Kulübünde Silahlı Çatışma: 2 Polis Dahil 5 Kişi Yaralandı, 1 Kişi Hayatını Kaybetti

Olay yerinde meydana gelen çatışmada, 2 polis memuru, 2 mekan çalışanı ve 1 taksi şoförü yaralanırken, saldırganlar kaçtı. Polis ekipleri, saldırganların yakalanması için çalışmalarını sürdürüyor. Olay, Sarıyer Umar Sokak'ta bulunan bir gece kulübünde başladı. Mekan çalışanları ile içeri girmeye çalışan kişiler arasında çıkan kavga, silahların kullanılmasıyla daha da şiddetlendi. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen polis ekipleri, saldırganlarla çatışmaya girdi. Çıkan çatışmada, 2 polis memuru, taksi şoförü H.I., mekan çalışanları Y.T. ve S.T. yaralandı. Olay yerine hızla intikal eden sağlık ekipleri, yaralılara ilk müdahaleyi yaparak, daha sonra hastaneye sevk etti. Hastaneye kaldırılan taksi şoförü H.I.'nın durumu ciddiyetini korurken, çıkan çatışmada çok sayıda mermi kullanıldığı ve bazı mermilerin çevredeki iş yerlerine isabet ettiği belirtildi. İstanbul Valiliği tarafından yapılan açıklamada, olayla ilgili detaylar paylaşıldı. Buna göre, 5 şüpheli şahıs, önce eğlence mekanına gelip taşkınlık çıkardı, daha sonra ise motosikletle geri dönerek iş yerine silahlı saldırıda bulundu. Polis ekiplerinin ilk saldırı sonrası incelemeleri sırasında şüpheliler, ikinci bir saldırı gerçekleştirdi. Bu saldırıda, 2 polis memuru ve 3 sivil yaralandı; yaralılardan biri olan M.S.Ş., hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Diğer yaralıların hayati tehlikelerinin olmadığı, olaya karışan şüphelilerin kimlik tespiti ve yakalama çalışmalarının devam ettiği bildirildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.