Hava Durumu

#Şeyda Yılmaz

Yeni Marmara Gazetesi - Şeyda Yılmaz haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Şeyda Yılmaz haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Şeyda Yılmaz'ı şehit eden katile ağırlaştırılmış müebbet ve 50 yıl! Haber

Şeyda Yılmaz'ı şehit eden katile ağırlaştırılmış müebbet ve 50 yıl!

   Ümraniye’de 23 Eylül 2024 tarihinde 26 suç kaydı bulunan şüpheli Yunus Emre Geçti’yi (19) yakalama çalışmaları sırasında çıkan arbedede polis memuru Şeyda Yılmaz (27) hayatını kaybetmişti. Geçti, “Kamu görevlisini görevinden dolayı kasten öldürme” suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. Olaya ilişkin Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma tamamlandı.  Hazırlanan iddianamede, Yunus Emre Geçti hakkında polis memuru Şeyda Yılmaz'ı şehit etmesi yönünden "Kadına karşı, kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle, bir suçu gizlemek, delillerini ortadan kaldırmak veya işlenmesini kolaylaştırmak ya da yakalanmamak amacıyla kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet istendi.  Annesini öldürmeye teşebbüsten de hapsi istendi  İddianamede, polis memuru Kürşat Hakkı Sarıtepe'nin ağır yaralamasının öldürmeye teşebbüs olduğu kaydedilerek, "Kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle, bir suçu gizlemek, delillerini ortadan kaldırmak veya işlenmesini kolaylaştırmak ya da yakalanmamak amacıyla kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan 20 yıla kadar, yine annesi Pınar Geçti'yi yönünden de "Üstsoy birine karşı kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan 20 yıla kadar hapis cezası talep edildi.  5 ayrı suçtan ağırlaştırılmış müebbet talebi  İddianamede, Yunus Emre Geçti'nin olay yerindeki 2 polis memuruna mukavemet ettiği kaydedilerek, "Zincirleme şekilde görevi yaptırmamak için direnme" suçundan 7 yıl 10 ay 15 gün ve "Ateşli Silahlar Ve Bıçaklar İle Diğer Aletler Hakkında Kanun'a muhalefet" suçundan 3 yıla kadar hapsi istendi. Toplamda Yunus Emre Geçti'nin 5 ayrı suçtan, ağırlaştırılmış müebbet ve 50 yıl 10 ay 15 güne kadar hapsi talep edildi.  İndirim uygulanmasın talebi  İddianamede, Yunus Emre Geçti'nin geçmişi, sosyal ilişkileri, suçun vasıf ve mahiyeti nedeniyle cezasında indirim yapılmaması talep edildi. Hazırlanan iddianame İstanbul Anadolu 26. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. Mahkemenin iddianameyi kabul etmesi durumunda şüpheli Geçti'nin yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak. 

Şehit Şeyda Yılmaz'a hakaret eden şahıs hakkında 7 yıl 7 ay hapis talebi! Haber

Şehit Şeyda Yılmaz'a hakaret eden şahıs hakkında 7 yıl 7 ay hapis talebi!

    Ümraniye'de 23 Eylül tarihinde görevi başındayken silahlı saldırı sonucu şehit olan polis memuru Şeyda Yılmaz'ın fotoğrafının bulunduğu paylaşımın üzerine iki ayrı uygulama üzerinden ayrı ayrı olarak "Dünyadan bir pislik daha temizlendi" ve "Dünya bir mikroptan daha temizlenmiş şükür" yazarak paylaşım yaparak katil zanlısı Yunus Emre Geçti'yi ve suçu övdüğü tespit edilen Uğur B. (31) hakkında Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. Müşteki Semih Yılmaz, eşi şehit Şeyda Yılmaz hakkında hakaret içerikli paylaşım yapıldığını belirterek, eşinin fotoğrafının altına "Dünyadan bir pislik daha temizlendi" şeklinde paylaşımda bulunan, olay sebebi ile ismini öğrendiği Uğur B. isimli şahıstan şikayetçi olduğunu ifade etti.  Suçlamayı kabul etmedi      Tutuklanan şüpheli Uğur B. ifadesinde, Whatsapp uygulamasında şehit polis memuru Şeyda Yılmaz'ın fotoğrafını paylaştığını ve paylaşıma "Dünyadan bir pislik daha temizlendi" şeklinde not yazdığını, Instagram hesabında da aynı şekilde “Dünyadan bir pislik daha temizlenmiş. Şükür" yazdığını, söz konusu paylaşımı şehit polis memuru Şeyda Yılmaz'a yönelik yazmadığını söyleyerek, suçlamayı kabul etmediğini beyan etti.  Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, şüpheli Uğur B.'nin telefon rehberinde kayıtlı olan herkesin görebileceği şekilde şehit olan polis memuru Şeyda Yılmaz'ın fotoğrafını paylaşarak, fotoğrafın üstüne "Dünyadan bir pislik daha temizlendi" şeklinde paylaşımı ile kendisine ait olduğu tespit edilen Instagram hesabından yine şehit polis memuru Şeyda Yılmaz'ın fotoğrafını paylaşarak “Dünya bir mikroptan daha temizlenmiş. Şükür" şeklinde paylaşımlarda bulunarak birden fazla şekilde aleni olarak yapmış olduğu söz konusu suça konu paylaşımları ile şehit polis memuru Şeyda Yılmaz'ın silahlı saldırı sonucu şehit olduğu saldırı olayını gerçekleştiren şahsı ve işlemiş olduğu suçu övdüğünün anlaşıldığı kaydedildi. İddianamede, şüpheli Uğur B. hakkında ‘suç ve suçluyu övme' ve ‘kişinin hatırasına zincirleme hakaret' suçlarından 7 yıl 7 ay hapis cezası talep edildi. 

Yeniden Refah'tan dikkat çeken açıklama! Haber

Yeniden Refah'tan dikkat çeken açıklama!

Yeniden Refah Partisi, çok dikkat çeken bir açıklama yaptı. Yeniden Refah Partisi Gençlik Kolları Hukuk İşleri'nden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Avukat Hasan Balyoz, partisinin resmi hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, geçtiğimiz günlerde İstanbul Ümraniye'de hain bir saldırı sonucu şehadete yürüyen Şehit Polis Şeyda Yılmaz'ı anarak bir açıklama yaptı. Av. Hasan Balyoz, ''İstanbul, Ümraniye’de vazifesini yapmakta iken peşinde olduğu şüpheli tarafından şehit edilen kahraman polis memurumuz Şeyda YILMAZ’a Allah’dan rahmet, acılı ailesine, sevenlerine ve bütün milletimize de başsağlığı dileriz.  Yaşadığımız elim hadise bizlere infaz kanununun ve yargı organlarının yetersizliğini acı bir şekilde tekrar tecrübe ettirmiştir. Zira 26 ayrı suçtan adli sicil kaydı bulunan bir suçlu, polisimizi şehit etmeye pervasızca cesaret edebilmektedir. Yürürlükteki infaz kanunu maalesef ki “suç, işleyenin yanına kar kalıyor” gibi üzücü ve dehşet verici bir anlayışın doğmasına sebep olmaktadır. Bu durum ise ülkemizdeki suç oranını her geçen gün biraz daha artırmaktadır. Halbuki sağlıklı ve huzurlu bir toplumun var olabilmesi için suçun işlenmesine ve işlenilen suçun tekrarına engel olacak, hızlı ve tesirli bir cezalandırma uygulamasının varlığı zaruridir. Ancak, mevcut kanundaki suçluyu bir an önce tahliye etmeye matuf düzenlemeler ile ağır iş yükü altında ezilip sadece zülfiyare dokunulduğunda hızlı ve tesirli hareket ettirilen yargı organları, milletimizin adalete olan inancını her geçen gün biraz daha azaltmakla birlikte suç işlemeye meyilli olan şahısları ise cesaretlendirmektedir. Bu halin, bugün yaşadığımız ve bütün milletimizi derinden sarsan hadiselere sebep olduğu apaçık bir gerçektir. Gelecekte ise daha büyük bir kaos ortamına ve yargıya güvensizliğe yol açması kuvvetle muhtemeldir. Bu sebeple gerekli adımlar atılarak, suçu önleyici ve suçluyu ıslah edici bir infaz düzenlemesine süratle geçilmelidir. Yeniden Refah partisi olarak, Genel Başkanımız Dr.Fatih Erbakan’ın göstermiş olduğu yolda, adil düzen ve adaletin tesisi için tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğimizi bildiririz. '' dedi. Açıklama kısa sürede kamuoyu tarafından takdirle karşılandı.

Şehit Polisimiz Şeyda Yılmaz'ın Katili Yunus Emre Geçti'nin 26 Sabıka Kaydının Tamamı Haber

Şehit Polisimiz Şeyda Yılmaz'ın Katili Yunus Emre Geçti'nin 26 Sabıka Kaydının Tamamı

Ümraniye'de, polis memuru Şeyda Yılmaz'ı (27) şehit eden Yunus Emre Geçit'in poliste 26 suç kaydı olduğu ortaya çıktı.  Ümraniye’de motosiklet hırsızlığı suçundan yakalanan saldırganın, yaşanan arbede sırasında silahla ateş etmesi sonucu polis memuru Şeyda Yılmaz şehit olurken, 1’i polis 2 kişi de yaralandı.  19 yaşındaki katilin 26 suç kaydı çıktı. İşte 26 Sabıka Kaydının tamamı: 1- 19.09.2024 tarihinde annesi P.G. darp etme 2- 13.11.2022 tarihinde annesi P.G.'yi tehdit etme 3- 20.08.2023 tarihinde annesi P.G.'yi darp ve tehdit etme. Annesinin tedbir kararı talebi 4- 19.09.2024 tarihinde T.Ç. isimli şahsı aracına alarak el koyma 5- 19.09.2024 tarihinde F.O. isimli şahsın motorsikletini çalma 6- 29.06.2024 tarihinde çocukluk arkadaşının sevgilisine hakaret etmesi sonucu çocukluk arkadaşı Y.A.Y'ı bıçaklama 7- 19.07.2024 tarihinde kız kardeşine saldırması sonucu komşuya sığınması nedeniyle komşuyu tehdit 8- 05.04.2024 tarihinde Atakent'te motorsiklet çalınması 9- 07.03.2024 tarihinde Ümraniye devlet hastanesinde görevli bir doktoru öncelik verilmesi nedeniyle hakaret 10- 03.06.2024 tarihinde kontrollerde üzerinde 2.69 gram uyuşturucu 11- 04.07.2024 tarihindeki kontrollerde üzerinde 0.39 ve 0.42 gram uyuşturucu 12- 11.10.2023 tarihindeki kontrollerde üzerinde 0.40 gram uyuşturucu 13- 15.02.2023 tarihindeki kontrollerde üzerinde 1.10 gram ve 0.61 gram uyuşturucu 14 - 19.09.2024 tarihindeki kontrollerde üzerinde 0.8 gram uyuşturucu 15 - 20.11.2023 tarihindeki kontrollerde üzerinde 1 adet yeşil renkli uyuşturucu 16 - 21.02.2023 tarihindeki kontrollerde üzerinde uyuşturucu 17 - 25.03.2023 tarihindeki kontrollerde üzerinde 7.7 gram uyuşturucu 18 - 27.05.2024 tarihindeki kontrollerde üzerinde uyuşturucu 19 - 28.04.2023 tarihindeki kontrollerde Kadıköy'de üzerinde 1.16 gram uyuşturucu 20 - 02.07.2021 tarihindeki kontrollerde üzerinde üzerinde kurusıkı silah 21- 05.11.2021 tarihinde A.E.Ş'nin beyanında zorla bir kızla ilişkiye girmek için tehdit ve saldırı 22 - 18.09.202 tarihinde b. isimli şahıstan 3 bin tl borç istediğini ve buluşmaya arkadaşlarıyla giderek gasp ettiği 23 - 13.11.2022 tarihinde amcasını yaralama 24- 24.05.2023 tarihinde D.K. isimli şahsın dükkanına gidilerek tehdit edilmesi 25 - 24.07.2023 tarihinde mobil bankacılık üzerinde M.B. isimli şahsı dolandırarak adına 120 bin tl kredi çekme 26 - 10.08.2023 tarihinde H.A. isimli şahsı uyuşturucu almasının ardından tehdit ve hakaret

Polis Memuru Şeyda Yılmaz’ı Şehit Eden Katilin Annesi Konuştu Haber

Polis Memuru Şeyda Yılmaz’ı Şehit Eden Katilin Annesi Konuştu

İstanbul Ümraniye’de Şeyda Yılmaz isimli polismemuru , motorsiklet hırsızlığı suçundan aranan bir kişi tarafından vurularak öldürüldü. Polis memuru Şeyda Yılmaz’ı şehit eden 19 yaşındaki Yunus Emre Geçti, tutuklanarak cezaevine gönderildi. KATİLİN ANNESİNDEN AÇIKLAMA GELDİ  Oğlunu ihbar ettiğini söyleyen anne Pınar Geçti, ‘Niye düne kadar elini kolunu salladı’ diyerek sitem etti. Kendisinin de yaralı olduğunu söyleyen anne, ‘Anne baba çocuğunun o halde olmasını ister mi? Bak ben de yaralıyım. Bir kız çocuğum var. Onun peşindeyim. Allah rahmet eylesin. Benim canım yandı.’ dedi. Sözlerine şöyle devam etti: ''O silahı ben yeseydim. Ben kurşunlara gelseydim keşke. Ama şunu söyleyeyim. Yapacak bir şeyim varsa gelsinler. Ben çocuğumun bu kadar kötü olmasını ister miyim? Ben bir anneyim, bir babayım. Yaralandım. Bunu gidin, söyleyin herkese. 26 suçtan benim çocuğumun kaydı varsa niye devlet bunu almadı? Niye devlet bunu götürmedi? Niye düne kadar elini kolunu salladı. O kadar ben devlete yalvardım. O kadar karakollara gittim. O kadar her şeyi söyledim. Bu çocuk madde bağımlısı, bu çocuk madde satıyor, bu çocuk madde kullanıyor. Bunların hepsini söyledim. Çocuğumun yerini de söyledim. Yine çocuğumun ben yerini söyledim, buldurdum. Ama lakin hiçbir anne baba istemez. Çocuğunu kalkıp da polisimizi şehit edecek kadar bir anne baba, cani miyim ben?."

Polisin Şehit Olduğu Olayın İzleri Gün Ağarınca Ortaya Çıktı Haber

Polisin Şehit Olduğu Olayın İzleri Gün Ağarınca Ortaya Çıktı

 Ümraniye'de 26 adet suç kaydı bulunan Y.E.Ç. (19) isimli şahıs polis ekipleri tarafından gözaltına alındığı esnada polis memurunun silahını alarak polislere ve etrafa ateş açtı. 1 polis memurunun şehit olduğu olayın izleri gün ağarınca ortaya çıkarken, Ümraniye esnafı ise olayla ilgili konuştu.   Olay, dün gece saat 23.00 sıralarında Ümraniye Ihlamurkuyu Mahallesi Petrol Yolu Caddesi üzerinde yaşandı. Edinilen bilgiye göre, çeşitli suçlardan 26 adet suç kaydı bulunan Y.E.Ç. (19) isimli şahıs polis ekipleri tarafından gözaltına alındığı esnada bir polis memurunun silahını alarak polislere ve etrafa ateş açtı. Polis memurlarının da karşılık verdiği silahlı çatışmada ağır yaralanan polis memuru Şeyda Yılmaz (27) kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Olayın yaşandığı alan savaş alanına dönerken olayın izleri gün ağarınca ortaya çıktı. Ümraniye esnafı ise yaşanılan olayı anlattı.  Olayı gören esnaf Ozan Bıçakçı, "Gece 11 buçuk arasında arbede sesi geldi. Böyle bir sıkıntı oldu. Sonra tabii ister istemez geldik. Biz de burada esnafız. Arkadaş polis arkadaşın elinden silahı alıyor, sıkıyor. Diğer polis arkadaşı da münakaşa edince ona da sıkıyor. Daha sonra buradan kaçıyor gidiyor. Herhalde aranması varmış. Annesini de vuruyor bu arada. Maalesef şehit oluyor polis. Bu mahallede yaşıyormuş. Ama tabii tanımıyoruz. 19 yaşlarında bir arkadaşmış. Zaten bir aranması falan varmış. Polis kontrol noktasında soru falan sorarken şüpheli hareketleri dikkat çekmiş. Bodrum sokağa doğru kaçmış. Bodrum sokak yukarı tarafta kalıyor. Orada sokak arasında yakalanmış. Ambulans hemen geldi. Yaralı polisi hemen aldılar, götürdüler. Olay yeri inceleme ekipleri etrafı çevirdi. Bayağı bir geniş kapsamlı aramalar yaptı. Gece bir ikiye kadar bayağı hareketliydi buralar. Polis başından vuruldu. Ben de gördüm. Yerde yatıyordu. Çok kan kaybetmişti. Allah rahmet eylesin" dedi. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.