Hava Durumu

#Son Daki̇ka Haberleri̇

Yeni Marmara Gazetesi - Son Daki̇ka Haberleri̇ haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Son Daki̇ka Haberleri̇ haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Ulaşım kartını kullananların dikkatine! Ücretsiz ulaşım kartında usulsüz kullanım sebebi ile cezayı yedi Haber

Ulaşım kartını kullananların dikkatine! Ücretsiz ulaşım kartında usulsüz kullanım sebebi ile cezayı yedi

İddiaya göre, Bursa’da 67 yaşındaki Nejdet Bekiroğlu, ücretsiz ulaşım kartı ile şehir dışından gelen akrabasına kart bastığı için ceza yedi. Bekiroğlu kartı basarken şehir içi otobüs şoförüne “Akrabam şehir dışından geldi, kendi kartımı basa bilir miyim” diye sorduktan sonra ulaşım kartını bastı ve akrabasını otobüse bindirdi. Olaydan 2 gün sonra vatandaş ulaşım kartını otobüse okutunca kartın çalışmadığını fark edip seyahat kart ofisine gidip durumu sorguladı. Görevliler ise, “Kartınız usulsüz kullanım sebebi ile engellenmiştir ve açtırmak için 650 lira ceza ödemeniz gerekiyor” cevabını verdiler. Görevliler, Bekiroğlu'na cezalı olan kartları gösterip “Gün içerisinde yüzlerce kişi usulsüz kart sebebi ile ceza alıyor ve kartlarına el konuluyor” dedi. Burulaş yetkilileri 65 yaş üstü, engelli ya da özel sebeplerle ücretsiz ulaşım hakkı olan vatandaşların kartlarını, 3'üncü kişilere kullandırmaması gerektiğini dile getirirken, "Şahıslara verilen indirimli, abonman ve ücretsiz kartların 3'üncü şahıs tarafından kullanıldığı tespit edildiği anda sürücü tarafından karta el konulur. El konulan kartlara tutanak tutulur ve en geç 5 gün içerisinde Şehreküstü’nde bulunan seyahat ofisine teslim edilir. Kart cezası alan vatandaşlar basılan tutarın 50 katı ceza öderler, 2’nci kez aynı durum yaşanırsa bu sefer otobüse ve trene basılan tutarın 100 katında bir ceza öderler. Vatandaşların bu konuda dikkatli olmasını tavsiye ediyoruz” ifadelerine yer verdi. Kart cezası yiyen Nejdet Bekiroğlu, “Geçen gün Zonguldak’tan gelen akrabam otobüse bindi, otobüse binerken şoföre 'Misafirim var, kartımı geçebilir miyim' diye sordum. Şoför bana hiçbir tepki vermedi ve bende kartı basıp otobüsten indim. 2 gün sonra bana 650 lira ceza geldiğini fark ettim. Burulaş'a gittim ve bana 'Senin gibi binlerce insan var' dendi. Ben bu vatandaşların kartlarını bizzat kendim gördüm. Benim gibi çoğu kişi aynı mağduriyeti yaşamış. Kimse ücretsiz ya da indirimli kartını 3'üncü kişilere kullandırmasın” diye konuştu.

MasterChef’te duygu dolu anlar! Kim elendi? Haber

MasterChef’te duygu dolu anlar! Kim elendi?

MasterChef'te elenen isim netlik kazandı! Popüler yarışma programı MasterChef'te dün gece (15 Ekim) eleme gecesi gerçekleşti. Merakla izlenen MasterChef'in tüm sezonlarında yayınlanan tartışmalı ve heyecanlı bölümleri bu yıl da izleyenleri ekrana kilitliyor. Peki MasterChef'te 15 Ekim'de kim elendi? Programın yakın takipçileri bu soruyu merak ediyor. Bu hafta eleme turunda Sergen, Tahsin, Kerem, Kıvanç, Esra, Metin ve Tolga yarıştı. Yarışmacılar, eleme gecesinde şeflerin kendilerinden hazırlamalarını istediği yemeği en iyi şekilde hazırlamak için ellerinden geleni yaptı. Aralarından Esra ve Kerem, finale kalan isimler oldu. Peki bu hafta MasterChef'ten kim elendi? MasterChef'e veda eden isim belli oldu mu? Cevabı haberimizde..! 15 Ekim MasterChef'e Kim Veda Etti?  Eleme oyunu, fenomen yarışma programı MasterChef'in 15 Ekim Pazar günü yayınlanan bölümünde gerçekleşti. Eleme maçında Metin, Tahsin, Sergen, Tolga, Kerem, Kıvanç ve Esra karşı karşıya geldi. Şefler yarışmacılardan ördek göğsü içeren bir yemek hazırlamalarını rica etti. Yarışmacılar üst düzeyde performans sergileyerek şeflerin takdirini kazandı. Değerlendirmenin ardından ilk olarak elemeden kurtulup balkona çıkan isimler; Kıvanç, Metin ve Tahsin oldu. Potada kalan dört oyuncu Kerem, Sergen, Esra ve Tolga, eleme gecesinin ikinci tabağını hazırladı. Eleme turunun ikinci turunda yarışmacılar, Şef Danilo'nun Puantiye adlı yemeğini hazırladı. Sona kalan üç isim ise Sergen, Esra ve Kerem,  oldu. Sonrasında Esra ve Kerem finalde birlikte yarıştı. Kerem bu hafta en kötü yemeği pişirerek MasterChef'ten elendi! MasterChef macerasına veda eden isim bu hafta Kerem oldu.   HABER:NURCAN ŞENER

Taksiciye kaldırım taşı ile saldırdı! Dehşet anları kamerada... Haber

Taksiciye kaldırım taşı ile saldırdı! Dehşet anları kamerada...

İzmir'in Karabağlar ilçesinde bir taksiye binen gaspçı, taksi şoförüne dehşeti yaşattı. Şüphelinin 62 yaşındaki taksi şoförünün başına kaldırım taşıyla vurup yaralayarak araçtaki paraları almaya çalıştığı anlar araç içi kamerasına yansırken, saldırganı tespit eden polis ekipleri, kısa sürede şüpheliyi yakaladı. Olay 10 Ekim Salı akşamı saat 22.00 sıralarında meydana geldi. Karabağlar ilçesinde bulunan bir duraktan A.T. adlı bir kişiyi taksisine alan 35 T 5656 plakalı araç sürücüsü S.K. (62), A.T.'nin Buca ilçesi Gediz Mahallesi'ne gitmek istemesi üzerine aracı hareket ettirdi. Gediz Mahallesi yakınlarında bir sokak arasında bulundukları esnada A.T., yanında bulunan ve gizlediği kaldırım taşı ile S.K.'nin başına vurup darbetmeye başladı. Araçta bulunan paraları gasp etmek isteyen saldırgan daha sonra panik yaparak araçtan inip kaçtı. Taşlı saldırı sonucu kafasından yaralanan taksi şoförü ise daha sonra hastaneye gitti. OLAY ANI KAMERADA Yaşanan korku dolu anlar ise takside bulunan araç içi kamerasına yansıdı. Görüntüde aracın arka koltuğunda oturan A.T.'nin elindeki kaldırım taşı ile bir anda taksi şoförünün başına vurduğu, daha sonra da yine taş ve yumruk darbeleriyle S.K.'ye vurduğu anlar yer aldı. Yine görüntülerde, S.K.'yi yaralayan şüphelinin araçta bulunan paraları almaya çalıştığı daha sonra panik yaparak araçtan inip kaçtığı anlar yer aldı. KISA SÜREDE YAKALANDI Olayın ardından taksi sürücüsü S.K.'nin kamera görüntüleriyle birlikte polis merkezine giderek şikayetçi olmasının ardından polis ekipleri hızlı bir çalışma başlattı. Buca İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, saldırgan A.T.'nin yerini kısa sürede belirledi. A.T., polis ekipleri tarafından kıskıvrak yakalanarak emniyete götürüldü. Gözaltına alınan şüpheli, emniyetteki işlemlerin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.