Hava Durumu

#Son Dakika Haberler

Yeni Marmara Gazetesi - Son Dakika Haberler haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Son Dakika Haberler haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Dolandırıcılık Yapan Çete Çökertildi Haber

Dolandırıcılık Yapan Çete Çökertildi

Telefonla aradıkları kişilere kendilerini polis ve savcı olarak tanıtıp, isimlerinin terör soruşturmasında geçtiğini söyleyerek tuzak kurup dolandıran şebekeye yönelik Ankara merkezli 7 ilde icra edilen operasyonda 17 şüpheli gözaltına alındı.   Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, telefonla aradıkları kişilere kendilerini polis ve savcı olarak tanıtıp, “isminiz terör soruşturmasında” geçiyor diyerek tuzağa düşüren ve dolandırıcılık yapan çeteyi tespit etti. İki aylık teknik ve fiziki takibin ardından harekete geçen ekipler, Ankara merkezli İstanbul, Mersin, Hatay, Antalya, Mardin, Şanlıurfa ve Elazığ'da icra ettikleri eşzamanlı operasyonda 17 şüpheliyi yakalayarak gözaltına aldı. Tamamı Ankara Emniyeti'ne getirilen şüpheliler, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Zanlılardan 9'u tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 8'i hakkında adli kontrol kararı verildi.  Çağrı merkezi gibi faaliyet gösterdikleri ortaya çıktı  Zanlıların, vatandaşları arayarak, “Size operasyon yapılacak, paralarınız seri numarasının alınması lazım, hesabınız terör örgütü tarafından ele geçirildi, adınıza hesap açıldı, örgüt tarafından kimliğiniz çıkartıldı” gibi yalanlar söylediği öğrenildi. Şüphelilerin bu yöntemlerle ağına düşürdükleri kişilerden isimlerinin silinmesi için para istedikleri ve yüklü miktarda haksız kazanç elde ettikleri aktarıldı.  Dikkat dağıtmak için parayı elden ele dolaştırmışlar  Şebeke mensuplarının, dolandırdıkları mağdurlardan aldıkları paraları birbirlerine devrettikleri, para dolu çantaları sürekli araç değiştirerek taşıdıkları ve bu yöntemle de dikkat dağıtmaya çalıştıkları belirtildi.  Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda ise çok sayıda telefon ve hat ele geçirildi. 

POLİKİSTİK OVER SENDROMU NEDİR? NASIL GEÇER?  Haber

POLİKİSTİK OVER SENDROMU NEDİR? NASIL GEÇER? 

Polikistik over sendromu (PCOS), üreme çağındaki kadınları sıklıkla etkileyen karmaşık bir hormonal bozukluktur. Bu sendrom, yumurtalıklarda çok sayıda küçük kistin oluşmasına, hormonal dengesizliklere ve düzensiz adet görme gibi belirtilere neden olur. Peki, PCOS tam olarak nedir ve neden ortaya çıkar? Polikistik Over Sendromu Nedir? Polikistik over sendromu, yumurtalıklarda çok sayıda küçük kist oluşmasıyla karakterizedir. Bu kistler, yumurtalıkların normal çalışmasını engelleyerek hormonal dengesizliklere yol açar. Sonuç olarak, düzensiz adet görme, aşırı tüylenme, sivilce ve kilo alma gibi sorunlar ortaya çıkabilir. PCOS'a Neden Olan Faktörler PCOS'un tam olarak nedeni bilinmemekle birlikte, genetik yatkınlık, insülin direnci, düşük dereceli iltihap ve çevresel faktörlerin etkisi olduğu düşünülmektedir. • Genetik Yatkınlık: Ailede PCOS öyküsü olan kadınlarda bu sendrom görülme riski daha yüksektir. • İnsülin Direnci: Vücudun insüline yeterince yanıt vermemesi, PCOS'un gelişmesinde önemli bir rol oynar. • Düşük Dereceli İltihap: Vücutta kronik düşük seviyeli bir iltihap durumu, PCOS'akatkıda bulunabilir. • Çevresel Faktörler: Beslenme alışkanlıkları, fiziksel aktivite düzeyi ve bazı kimyasallara maruz kalma gibi çevresel faktörler de PCOS riskini artırabilir. PCOS'un Belirtileri PCOS'un belirtileri kişiden kişiye değişebilir ve zamanla şiddetlenebilir. En sık görülen belirtiler şunlardır: • Düzensiz adet görme: Adet kanamalarının çok seyrek veya çok sık olması, adetlerin çok uzun veya çok kısa sürmesi • Aşırı tüylenme: Yüz, göğüs ve karın bölgesinde aşırı tüylenme • Sivilce ve yağlı cilt: Erkek tipi kellik • Kilo alma ve obezite • Kısırlık • Depresyon ve anksiyete PCOS'un Yaşam Kalitesi Üzerindeki Etkileri PCOS, sadece fiziksel sağlığı değil, aynı zamanda mental sağlığı da etkileyebilir. Düzensiz adetler, aşırı tüylenme ve kilo alımı gibi sorunlar, kadınlarda özgüven eksikliği, depresyon ve sosyal izolasyon gibi duygusal sorunlara yol açabilir. PCOS'un Tedavisi PCOS için kesin bir tedavi yöntemi olmamakla birlikte, belirtilerin yönetilmesi ve komplikasyonların önlenmesi için çeşitli tedavi seçenekleri bulunmaktadır. Tedavi planı, hastanın yaşına, belirtilerine ve genel sağlık durumuna göre kişiselleştirilir. • Yaşam tarzı değişiklikleri: Sağlıklı beslenme, düzenli egzersiz ve kilo verme • İlaç tedavisi: Doğum kontrol hapları, insülin duyarlılığını artıran ilaçlar, androjen düşürücü ilaçlar • Cerrahi tedavi: Şiddetli durumlarda yumurtalıkların bir kısmının veya tamamının çıkarılması PCOS ile Yaşamak PCOS ile yaşamak zor olabilir, ancak doğru tedavi ve yaşam tarzı değişiklikleriyle bu durumun etkileri azaltılabilir. Bir kadın hastalıkları uzmanına düzenli olarak kontrol yaptırmak, sağlıklı beslenmek, düzenli egzersiz yapmak ve stresi yönetmek, PCOS ile daha iyi başa çıkmanıza yardımcı olacaktır.

Nilüfer Belediyesi Ve NİLKOOP İşbirliği İle Vatandaş İncirle Buluşuyor! Haber

Nilüfer Belediyesi Ve NİLKOOP İşbirliği İle Vatandaş İncirle Buluşuyor!

Nilüfer Belediyesi, NİLKOOP iş birliği ile 20 dönümlük alanda ekolojik şartlarda ürettiği incirleri vatandaşlarla buluşturuyor. Nilüfer Bostan satış noktalarında yerini alan Bursa siyah inciri ve beyaz incir aynı zamanda ihraç edilerek kent ekonomisine de katkı sağlıyor.   Nilüfer Belediyesi, tarım alanında yürüttüğü çalışmalarla yerel üretimi desteklemeye ve geliştirmeye devam ediyor. Tarımda örnek kent olma misyonuyla, sağlıklı ürünlerin tarladan sofraya ulaşım aşamasında tüm adımlarda yer alan Nilüfer Belediyesi'nin, Nilüfer Tarımsal Kalkınma Kooperatifi (NİLKOOP) iş birliğinde 350 dekarlık alanda ekolojik şartlarda sebze, meyve, buğday ve tıbbi aromatik bitki üretimi yapıyor. Nilüfer Belediyesi bu çerçevede, 20 dönümlük arazide 105'i Bursa siyah inciri olmak üzere toplam 125 ağaçta incir üretimi gerçekleştiriyor. İncir ağaçlardan günlük yaklaşık 400 kilogram incir elde ediliyor.  İncir üretiminin gerçekleştiği Fadıllı Mahallesi'ndeki bahçede ve Nilüfer Bostan satış noktalarında incelemelerde bulunan Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, vatandaşları bu lezzetli incirlerden almaya davet etti. Sağlıklı ve kaliteli ürünler yetiştirmek için büyük bir titizlikle çalıştıklarını vurgulayan Başkan Şadi Özdemir, “Nilüfer'in verimli topraklarında kimyasal ilaç kullanmadan, doğal yöntemlerle hem siyah hem de beyaz incir üretiyoruz. Bu süreçte, Bursa Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ümran Ertürk hocamızın bilgi ve deneyimlerinden faydalanıyoruz. Hedefimiz, Nilüferli hemşehrilerimizin sofralarını lezzetli ve sağlıklı ürünlerle buluşturmak” dedi.  Nilüfer'in ünü ülke sınırını aşan siyah incirinin yurt dışından da talep gördüğüne değinen Şadi Özdemir, incirlerin bir kısmının da ihraç edildiğini sözlerine ekledi. 

Fenerbahçe, Şampiyonluk Maçında Haber

Fenerbahçe, Şampiyonluk Maçında

Basketbol Süper Ligi play-off final serisinde A. Efes karşısında ilk 2 maçı kazanan Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı, yarın şampiyonluk maçına çıkacak. Sarı-lacivertliler, parkeden galip ayrılması halinde 11. şampiyonluğuna ulaşacak.  Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi play-off final serisi üçüncü maçında Fenerbahçe Beko, yarın saat 20.30'da A. Efes'i konuk edecek. Sarı-lacivertliler, seride ilk iki maçı kazanarak saha avantajını elde etti ve Ülker Spor ve Etkinlik Salonu'nda oynanacak müsabakaya şampiyonluk hedefiyle çıkacak. Final serisinin ilk maçını 85-74 kazanan sarı-lacivertliler, yine deplasmanda oynadığı ikinci karşılaşmadan da 101-70'lik skorla galip ayrıldı.  Sezonu çifte kupayla kapatacak  Bu sezon Türkiye Kupası Finali'nde A. Efes'i (67-80) mağlup ederek kupayı müzesine götüren Jasikevicius'un öğrencileri, EuroLeague'de ise Final Four oynama başarısı gösterdi. Fenerbahçe, yarın rakibini mağlup etmesi durumunda sezonun ikinci kupasını müzesine götürecek.  Ligde ilk şampiyonluğu 1991 yılında elde eden sarı-lacivertliler, daha sonra sırasıyla 2007, 2008, 2010, 2011, 2014, 2016, 2017, 2018 ve 2022 yıllarında ipi göğüsledi. Kanarya, parkeden galip ayrılması halinde tarihinin 11. şampiyonluğuna ulaşacak.  Jasikevicius tarihe geçecek  Sezona Yunan başantrenör Dimitris Itoudis yönetiminde başlayan sarı-lacivertliler, kasım ve aralık aylarında yaşadığı mağlubiyet serileri sonrası Itoudis ile yollarını ayırarak takımın başına Sarunas Jasikevicius'u getirdi. Litvanyalı koçun göreve gelmesiyle birlikte galibiyet yüzdesini arttıran Fenerbahçe, EuroLeague'de ilk 6 sırada tamamlayarak play-off oynama hakkı elde etti, Süper Lig'de ise 25 galibiyet, 5 beraberlikle normal sezonu ikinci sırada tamamladı. Profesyonel kariyerinde üst seviye takımlarında oynayan ve 2010-2011 sezonunda Fenerbahçe'ye gelen Sarunas, burada geçirdiği bir sezonda hem Türkiye Kupası hem de Türkiye Ligi şampiyonluğu yaşadı. Bu sezon ise takımının başında şampiyonluğa çok yaklaşan Jasikevicius, bu başarı elde etmesiyle birlikte hem sporcu hem başantrenör olarak şampiyonluk yaşayacak ve adını tarihe yazdıracak.

Bursa Valisi Demirtaş'ın Orhaneli Yangınıyla İlgili Açıklaması Haber

Bursa Valisi Demirtaş'ın Orhaneli Yangınıyla İlgili Açıklaması

Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, Orhaneli ilçesinde çıkan yangında 100 hektar orman alanının yandığını, 4 uçak, 4 helikopter karadan ise 400 personel ile yangın söndürme çalışmalarının devam ettiğini bildirdi.   Orhaneli ilçesine bağlı Topuk Mahallesi mevkiinde ormanlık alanda saat 13.30 sıralarında başlayan yangın bölgedeki rüzgarlı ve sıcak hava sebebiyle kısa sürede büyüdü. Yangını gören vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye kısa sürede orman ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Çam kozalaklarının patlayıp rüzgarda uzak mesafelere taşınmasıyla birlikte daha da büyüyen yangına havadan da müdahale başladı. 4 uçak ile 4 helikopterin havadan 80 araç ve 400 personel ile karadan müdahalenin yapıldığı yangınla mücadele hız kesmeden devam ediyor.  Bursa Valisi Mahmut Demirtaş ile İl Jandarma Komutanı Tekin Aktemur da bölgede yangın söndürme çalışmalarını yakından takip edip ekipleri koordine ediyor.  Yangının son durumu ile ilgili bilgi veren Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, "Yaklaşık 100 hektar genişliğinde bir alan yandı. Söndürme çalışmaları hızlı bir şekilde devam ediyor. 4 helikopter 4 tane de uçak havadan müdahale ediyor. Karadan ise 400 personel ile müdahalelerimiz sürüyor. Nispeten daha iyi durumdayız. Vatandaşlarımız da ellerinden gelen yardımı esirgemiyor. Orman teşkilatı, tüm kamu kurum ve kuruluşlarımız ile yangını söndürmek için müdahale ediyoruz. En kısa zamanda da yangını kontrol altına alacağımızı düşünüyorum. Yangın, yerleşim yerlerine pek uzak değil. Her ihtimale karşı tedbirlerimizi aldık. Söndürmek için gayret ediyoruz. 4 helikopter ve 4 uçağın olması bizim için avantaj. En kısa sürede yangını kontrol altına alacağımızı düşünüyorum. Son günlerde hava sıcaklıkları tamamen arttı. Yangının, bundan dolayı çıkabileceğini düşünüyoruz. Yine de araştıracağız” diye konuştu.

Yüz Felcinde Kök Hücre Tedavisi Olumlu Sonuç Veriyor Haber

Yüz Felcinde Kök Hücre Tedavisi Olumlu Sonuç Veriyor

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Hakan Oğuzhan, uzun süre iyileşmeyen ve hastanın günlük yaşamını olumsuz etkileyen yüz felcinde, kök hücre tedavisi ile olumlu sonuçlar alınabileceği belirtti. Uzm. Dr. Oğuzhan, "İyileşmekte gecikme gösteren ve kalıcı yüz felci olan hastalarda kültürlenmiş bebek kordonundan çoğaltılmış mezenkimal kök hücre veya kendi dokularından kültürlenmiş mezenkimal kök hücre enjeksiyonları ile yüz felcinin iyileşmesi sağlanmaktadır" dedi.   Medical Park Antalya Hastane Kompleksi’nde görevli Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Hakan Oğuzhan, iyileşmede gecikme gösteren ve kişinin günlük hayatını olumsuz etkileyen yüz felcinde uygulanan kök hücre tedavisi hakkında bilgilendirmede bulundu.  "Kalıcı göz hasarına bile neden olabilir"  Yüz felci ve oluşturabileceği hasarlara değinen Uzm. Dr. Oğuzhan, "Yüz felci, yüz kaslarının bir tarafının aniden veya yavaş yavaş felç olduğu bir hastalıktır. Yüz felci bir dizi faktörden kaynaklanabilir. Vakaların yüzde 60 ile 75'inin nedeni bilinmemektedir. Hastaların yaklaşık yüzde 75’i kendiliğinden iyileşse de, yüz felci, kalıcı veya geçici ağız yetmezliğine yol açabilir. Etkilenen taraftaki göz kapağının kapanamaması nedeniyle potansiyel olarak kalıcı göz hasarına neden olabilir" diye konuştu.  "Yaşam kalitesini bozuyor"  Yüz felcinin yaşam kalitesini etkilediğini belirten Uzm. Dr. Oğuzhan, "Yüz felci olan hastaların yaklaşık yüzde 25'inde orta ila şiddetli fasiyal asimetri devam eder ve sıklıkla hastanın yaşam kalitesinden bozar. Yüz felcinin bu uzun vadeli yan etkisi hastalar için yıkıcı olabilir. Yüz felcinin sebebi bilinmese de, herpes virüsüne özgü bağışıklık tepkisi ve iskemik veya kalıtsal faktörler ile yakından ilişkilidir" şeklinde konuştu.  "Kök hücre tedavisi"  Yüz felcinde kök hücre tedavisinden bahseden Uzm. Dr. Oğuzhan, "Bozukluğun erken evrelerinde steroid tedavisinin antiviral tedavi ve fizik tedavi yöntemleri ile hastalarda hızlı bir iyileşme sağlanır. İleri vakalarda sinirlerin gevşetilmesi ve estetik cerrahi işlemler uygulanmaktadır. Ancak iyileşme göstermeyen birçok hasta çeşitli fonksiyonel ve sosyal sorunlarla hayatına devam etmektedir. İyileşmekte gecikme gösteren ve kalıcı yüz felci olan hastalarda ise kültürlenmiş bebek kordonundan çoğaltılmış mezenkimal kök hücre veya kendi dokularından kültürlenmiş mezenkimal kök hücre enjeksiyonları ile yüz felcinin iyileşmesi sağlanmaktadır. Bu işlem ameliyathane şartlarında hasar görmüş sinir ve kaslara yapılan enjeksiyonlar ile tedavi edilebilmektedir" ifadelerini kullandı.  Uzm. Dr. Oğuzhan, "İyileşmekte gecikme gösteren ve kalıcı yüz felci olan hastalarda kültürlenmiş bebek kordonundan çoğaltılmış mezenkimal kök hücre veya kendi dokularından kültürlenmiş mezenkimal kök hücre enjeksiyonları ile yüz felcinin iyileşmesi sağlanmaktadır" dedi.   Medical Park Antalya Hastane Kompleksi’nde görevli Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Hakan Oğuzhan, iyileşmede gecikme gösteren ve kişinin günlük hayatını olumsuz etkileyen yüz felcinde uygulanan kök hücre tedavisi hakkında bilgilendirmede bulundu.  "Kalıcı göz hasarına bile neden olabilir"  Yüz felci ve oluşturabileceği hasarlara değinen Uzm. Dr. Oğuzhan, "Yüz felci, yüz kaslarının bir tarafının aniden veya yavaş yavaş felç olduğu bir hastalıktır. Yüz felci bir dizi faktörden kaynaklanabilir. Vakaların yüzde 60 ile 75'inin nedeni bilinmemektedir. Hastaların yaklaşık yüzde 75’i kendiliğinden iyileşse de, yüz felci, kalıcı veya geçici ağız yetmezliğine yol açabilir. Etkilenen taraftaki göz kapağının kapanamaması nedeniyle potansiyel olarak kalıcı göz hasarına neden olabilir" diye konuştu.  "Yaşam kalitesini bozuyor"  Yüz felcinin yaşam kalitesini etkilediğini belirten Uzm. Dr. Oğuzhan, "Yüz felci olan hastaların yaklaşık yüzde 25'inde orta ila şiddetli fasiyal asimetri devam eder ve sıklıkla hastanın yaşam kalitesinden bozar. Yüz felcinin bu uzun vadeli yan etkisi hastalar için yıkıcı olabilir. Yüz felcinin sebebi bilinmese de, herpes virüsüne özgü bağışıklık tepkisi ve iskemik veya kalıtsal faktörler ile yakından ilişkilidir" şeklinde konuştu.  "Kök hücre tedavisi"  Yüz felcinde kök hücre tedavisinden bahseden Uzm. Dr. Oğuzhan, "Bozukluğun erken evrelerinde steroid tedavisinin antiviral tedavi ve fizik tedavi yöntemleri ile hastalarda hızlı bir iyileşme sağlanır. İleri vakalarda sinirlerin gevşetilmesi ve estetik cerrahi işlemler uygulanmaktadır. Ancak iyileşme göstermeyen birçok hasta çeşitli fonksiyonel ve sosyal sorunlarla hayatına devam etmektedir. İyileşmekte gecikme gösteren ve kalıcı yüz felci olan hastalarda ise kültürlenmiş bebek kordonundan çoğaltılmış mezenkimal kök hücre veya kendi dokularından kültürlenmiş mezenkimal kök hücre enjeksiyonları ile yüz felcinin iyileşmesi sağlanmaktadır. Bu işlem ameliyathane şartlarında hasar görmüş sinir ve kaslara yapılan enjeksiyonlar ile tedavi edilebilmektedir" ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.