Hava Durumu

#Trafik Cezaları

Yeni Marmara Gazetesi - Trafik Cezaları haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Trafik Cezaları haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Alkollü sürücü sorularıyla polisi sinirlendi! Haber

Alkollü sürücü sorularıyla polisi sinirlendi!

Kaliforniya'da yaşadığını söyleyen ve yaptığı kazanın ardından üflediği alkolmetrede 100 promilin üzerinde alkollü olduğu belirlenen araç sürücüsü, yazılan cezaların ardından “bu ülkenin kaç paraya ihtiyacı var?” şeklinde konuştu. Alkollü sürücünün söylemine kızan trafik polisi sürücüyü konuşmalarına dikkat etmesi konusunda uyardı.  Olay Manavgat ilçesi Eski Hisar Mahallesi 9528 Sokakta yaşandı. Can Gözübüyük'ün kullandığı 07 LRM 23 plakalı aracın aynı istikamette gitmekte olan Zeynep Deretarla'nın kullandığı 07 AYD 165 plakalı otomobile arkadan çarpması sonucu meydana gelen trafik kazasında yaralanan olmadı. Kazanın ardından olay yerine gelen Manavgat Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Büro Amirliği ekibi tarafından yapılan kontrolde 07 LRM 23 plakalı araç sürücüsü Can Gözübüyük'ün 100 promilin üzerinde alkollü olduğu belirlendi.  Kaliforniya'da yaşadığını söyledi  Kaliforniya'da yaşadığını söyleyen alkollü araç sürücüsü ile trafik polisi arasında ilginç diyaloglar yaşandı. Alkollü sürücünün Trafik Polislerine ortada hiç olmayan Kaliforniya ehliyetine el koyamayacaklarını söylemesiyle başlayan diyalog, sürücünün sürekli gülerek ‘ben elimden geldiğince size yardımcı oluyorum' şeklinde sürerken, alkollü araç kullanmaktan 6 bin 439 TL, sürücü belgesini yanında bulundurmamaktan bin 506 TL ve sürücü belgesine 6 aylığına el konulduğunun, aracının da bağlanarak yediemin otoparkına çekileceğinin söylenmesi üzerine “bu ülkenin kaç paraya ihtiyacı var?” demesiyle ayrı bir boyut kazandı. Alkollü sürücünün söylemine kızan trafik polisi sürücüyü konuşmalarına dikkat etmesi konusunda uyardı.  Alkollü sürücünün bir ara görüntü alan İHA Muhabirine dönerek “kameraya niye alıyorsunuz. Haber mi olduk yani” dediği gözlendi. Alkollü sürücü olay yerine çağrılan polis ekibi tarafından polis merkezine götürüleceğini öğrenince “ben bittim ya kelepçe de takacak mısınız?” diye sordu. 

Borçu Olanlara Müjdeli Haber: Sicil Affı ve Devlet Destekli Borç Kapatma Kredisi Geliyor! Haber

Borçu Olanlara Müjdeli Haber: Sicil Affı ve Devlet Destekli Borç Kapatma Kredisi Geliyor!

Bu düzenleme ile birlikte vergi borçları, trafik cezaları, SGK primleri gibi çeşitli kamu borçları affedilecek. Sicil affından yararlanmak isteyen vatandaşların ise belirli koşulları yerine getirmesi gerekecek. Bu koşullar arasında borçların belirli bir tarih aralığında olması, ödenmemiş olması ve belirli gelir kriterlerini sağlamak yer alıyor. Sicil affı, taşıt, konut, ihtiyaç kredileri ve kredi kartı borçlarını da kapsayarak borçluların kara listeden çıkmasını sağlayacak. Devlet destekli borç kapatma kredisi ise, borçlu vatandaşların birikmiş borçlarını daha uygun koşullarla yeniden yapılandırmasına olanak tanıyacak. Bu krediler, vatandaşların yüksek faizli borçlarını daha düşük faiz oranlarıyla yeniden yapılandırmasını sağlayarak mali yüklerini hafifletecek. Ancak bu kredilerden yararlanabilmek için bankaların belirlediği bazı koşulları sağlamak gerekiyor. Bu koşullar genellikle kredi notu, gelir düzeyi ve kredi geçmişi gibi faktörleri içermekte. Ziraat Bankası aracılığıyla en az 50 bin TL olarak sağlanacak olan bu kredi, borçlarını tek bir çatı altında toplayarak daha uygun ödeme koşullarıyla ödeme imkanı sunacak. 2024 sicil affı detayları henüz netleşmemiş durumda ve kimlerin bu aflardan yararlanabileceği belirsizliğini koruyor. Resmi Gazete'de yayımlanacak olan yasal düzenlemelerle birlikte vatandaşlar bu fırsatlardan yararlanmaya başlayabilecekler. Bu düzenlemeler, özellikle kira gibi temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanan ve borç batağında boğulmaktan korkan milyonlarca insan için umut verici bir adım olarak görülüyor.  3.5

Polise “Başka Bir Ceza Yazın” Talebinde Bulundu Haber

Polise “Başka Bir Ceza Yazın” Talebinde Bulundu

Aksaray’da 3. kez alkollü 2. kez ehliyetsiz olarak direksiyon başında polise yakalanan sürücü ile polisin diyaloğu Levent Kırca taklitlerini aratmadı. “Ehliyetim 5 yıl gidecek başka bir ceza yazın” diyen alkollü sürücü, ehliyet isteyen polis memuruna, “Ehliyetim sizde” diye cevap verdi.   Olay, Aksaray’ın Gülağaç ilçesi yolu Kireçlik Mevkiinde yaşandı. Edinilen bilgiye göre, yolda Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde uygulama yapan İl Emniyet Müdürlüğü Trafik ve Asayiş Şubesi ekipleri uygulama noktasına 50 metre kala duran araçtan şüphelenerek hemen aracın yanına gitti. 06 BYE 638 plakalı aracın sürücüsü K.A. (38) aşağıya indirilirken araçta arama yapıldı. Sürücünün tedirgin hal ve hareketlerinden şüphelenen trafik ekipleri sürücüyü alkol kontrolünden geçirmek istedi. Sürücü, “Üfletmeyin bana, üfletmeyin komiserim” diyerek alkolmetreye üflemek istemedi. Bir süre sonra alkolmetreye üfleyen sürücünün yapılan kontrolünde 0.53 promil alkollü olduğu tespit edildi.  Polis ehliyet istedi, sürücü 'ehliyet sizde' dedi  Alkol kontrolünün ardından polis ile sürücü arasında Levent Kırca taklitlerini aratmayan diyalog başladı. Sürücü, polis ekiplerinden ilk önce alkolün dışında bir ceza yazmasını isteyerek adeta pazarlık yaparken, “Alkolden ayrı başka bir şey yaz. Yoksa ehliyet 5 sene alınacak” diye polise dil döktü. Bu sırada polis ekipleri sürücüden ehliyetini isterken, sürücü K.A., “Ehliyetim sizde” diye cevap vererek Levent Kırca taklitlerini hatırlattı. Sürücünün yapılan sorgulamasında 3. kez alkollü araç kullanırken yakalandığı, 2. kez ehliyetsiz olarak yakalandığı ve ehliyetine daha önceki yakalanmalarda el konulduğu tespit edildi. Ehliyetsiz ve alkollü araç kullanmaktan 25 bin 954 TL para cezası kesilen sürücünün daha önce 2 sene el konulan ehliyetine bu kez 5 yıl süreyle el konuldu. Otomobil ise olay yerine çağırılan sürücünün bir yakınına teslim edildi.

Zurna Çalan Sürücüye Ceza Yağdı Haber

Zurna Çalan Sürücüye Ceza Yağdı

TEM Otoyolu Seyrantepe mevkisinde bir sürücüsü, aracıyla seyir halinde ilerlerken direksiyon başında zurna çalan sürücü Sivil Trafik polisi tarafından yakalandı. Sürücüye çeşitli suçlardan toplamda 2 bin 70 lira idari para cezası uygulandı.   TEM Otoyolu Kağıthane Seyrantepe mevkiinde önceki hafta Perşembe günü öğle saatlerinde yaşanan olayda bir sürücü, aracıyla yolculuk ettiği esnada direksiyon başında zurna çalmaya başlamıştı. Dakikalar boyunca zurnayı çalarak trafikte ilerlemeye devam eden dikkatsiz sürücü, arkasından korna çalan araçları umursamadan yoluna devam etmişti.  Direksiyon başında zurna çalmıştı  Şahsın, hem yola bakmaya çalışması hem de elindeki zurnayı kontrol ederek araç kullanmaya devam etmesi yanından geçen diğer sürücüleri de adeta şoke etmişti. Bir sürücünün kendisini video kaydına aldığını gören şahıs, bir an olsun zurnayı elinden düşürmeden aracını sürmeye devam etmişti. O anlar bir başka sürücünün cep telefonu kamerasına anbean yansımıştı.   Zurnalı sürücüye ceza yağdı  Görüntülerin ardından harekete geçen İstanbul Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü Sivil Trafik Ekipler Amirliği polisleri, sürücünün 06 R 8593 plakalı araç sürücüsü S.Ş olduğunu tespit etti. Sürücü S.Ş'ye “Trafik güvenliği ve düzeni ile ilgili olan ve yönetmelikte gösterilen diğer kural, yasak, zorunluluk veya yükümlülüklere uymamak” maddesinden 690 TL, “Saygısızca araç kullanmak” maddesinden 690 TL, “Emniyet kemeri bulundurulması zorunluluğu olan araçlarda emniyet kemeri bulundurmamak veya kullanmamak” maddesinden 690 TL olmak üzere toplam 2 bin 70 TL trafik idari para cezası uygulandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.