Hava Durumu

#Vali

Yeni Marmara Gazetesi - Vali haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Vali haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Bursa Valisi Demirtaş Yeni Görev Yerine Uğurlandı Haber

Bursa Valisi Demirtaş Yeni Görev Yerine Uğurlandı

Bursa Valiliğinden Emniyet Genel Müdürlüğüne atanan, 1 yıl gibi kısa sürede Bursalılara kendisini sevdiren Mahmut Demirtaş sevgi seli ile uğurlandı.   10 Ağustos 2023 tarihinde Mardin'den Bursa'ya atanan Vali Mahmut Demirtaş, kısa sürede çalışkanlığıyla Bursalılara kendisini sevdirdi. Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Emniyet Genel Müdürlüğü'ne atanan Bursa Valisi Mahmut Demirtaş ve eşi Beyhan Demirtaş, Bursa Valiliği’nde il protokolü ile bir araya gelerek vedalaştı. Vali Demirtaş’ı uğurlamaya her görüşten ve her kesimden yüzlerce insan geldi. Gazilerin vedası ise duygulu anlar yaşattı.  “Bursalılara hizmet etmekten onur duydum”  Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, “Her şeyden önce Bursa’ya çok teşekkür ediyorum. 1 yıl gibi çok önemli bir sürede burada kaldım. Çok kısa olabilir ama benim açımdan çok önemliydi. Bursa’da kalmak, Bursalıları tanımak, Bursalılara hizmet etmekten onur duydum. Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle Emniyet Genel Müdürlüğü görevine atandım. Allah’ım bizi mahcup etmesin. Türkiye’nin genelinde inşallah bundan sonra ülkemizin daha huzurlu, güvenli, refah ve daha mutlu olabilmesi için tüm ekiplerimizle bakanımızın riyasetinde bu süreci yöneteceğiz. Ben tüm ulu şehrin haklarını helal etmesini istiyorum. Benden taraf helal olsun. Çok iyi insanlarımız var. Yeter ki bu insanlara ulaşalım, gönüllerine girelim. Milletin hizmetkarı olacaksınız. Çok şükür bizi sevmişler, buraya gelmişler. Hepsine çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. 

Mersin Valisinden İstihdam Çalışmaları Haber

Mersin Valisinden İstihdam Çalışmaları

 Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, istihdamı artırmaya yönelik olarak yürütülen çalışmalar kapsamında, 2024 yılında 547'si engelli olmak üzere yaklaşık 16 bin kişinin işe yerleştirildiğini söyledi.   Vali Pehlivan başkanlığında, İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda yaptığı konuşmada istihdam konusunun önemine dikkat çeken Vali Pehlivan, devletin sağlamış olduğu imkanlar, teşvikler, mesleki eğitime ilişkin hususlar, istihdamı arttırmaya yönelik özel sektör yatırımları, mevcut yatırımların kapasitelerinin artırılması, istihdam kurulu toplantılarında alınan kararların tatbiki ve takibi, saha çalışmaları, iş arayanlarla işverenlerin bir araya getirilmesi, bu bağlamda yakın ilgi, iletişim ve koordinasyon sayesinde istihdam sayılarında her geçen gün önemli ölçüde ilerleme kaydedildiğini söyledi.  İŞKUR İl Müdürlüğü bünyesinde 2024 yılının ilk 7 ayında yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler veren Vali Pehlivan, “İstihdamı artırmaya yönelik olarak yürütülen çalışmalar kapsamında, 2024 yılının ilk ayında 11 bin 970 iş yeri ziyaret edilmiş ve danışmanlık kapsamında toplam 40 bin 995 vatandaşımız ile görüşme gerçekleştirilmiştir . Yaklaşık 16 bin kişi işe yerleştirilmiştir. Bu kapsamda 547 engelli kardeşlerimiz de işe yerleştirilmesi sağlanmıştır. 2024 yılında İşbaşı Eğitimi Programları (İEP) kapsamında 206 adet program açılmış, programdan 161 erkek, 243 kadın olmak üzere toplamda 404 kişi faydalanmıştır. Kadın İstihdamı İçin Pozitif Ayrımcılık Projesi (KİPAP) kapsamında 32 program açılmış, programdan yararlanan 164 kişi faydalanmıştır. Toplum Yararına Programlar (TYP) kapsamında ise 38 adet program açılmış, programdan bin 532 erkek, 4 bin 147 kadın olmak üzere toplam 5 bin 679 kişi faydalanmıştır” dedi.  Mersin'in işgücü, istihdam ve mesleki eğitim ihtiyacını tespit etmek veya ettirmek, mesleki ve teknik eğitim, okul ve kurumları ile işletmelerde yapılacak mesleki eğitim ve istihdam konularında etkinlik ve verimliliği arttırmak, yerel düzeyde politikalar oluşturmak, plan yapmak ve kararlar almak amacıyla yapılan toplantıda gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı.  Toplantıda ayrıca, kadın istihdamını artırmak ve inşaat sektöründeki işgücü ihtiyacını karşılamak amacıyla geliştirilen 'Kadın İstihdamı Projesi'ne ilişkin sunum yapıldı. Çocuk Koruma Kanunu ve çocuk işçiliğiyle mücadele kapsamında yapılan çalışmalar hakkında değerlendirme ve bilgi alışverişinde bulunuldu.  Toplantıya Vali Yardımcısı Mehmet Ali Özkan, il müdürleri, oda, birlik ve OSB’lerin temsilcileri, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve akademisyenler katıldı.  Vali Pehlivan, esnafları ziyaret etti hasbihalde bulundu. 

Yozgat Valisinden Türkmen Kültürüne Destek Haber

Yozgat Valisinden Türkmen Kültürüne Destek

Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, Çekerek ilçesine bağlı Kamışçık köyünü ziyaret etti. Köydeki vatandaşlarla bir araya gelen Vali Özkan, Türkmen kültürünün tanıtılıp sergilendiği stantları gezdi.   Yozgat'ın Çekerek ilçesinde asırlardır Türkmen kültürünün yaşatıldığı Kamışçık köyünü ziyaret eden Vali Mehmet Ali Özkan, vatandaşlarla bir araya geldi. Köy halkının el emeği göz nuru ürünlerinin sergilendiği stantları gezen Vali Özkan, bazlama yapan kadınlarla sohbet ederek, kolaylıklar diledi. Vali Özkan ve beraberindeki heyetin ziyareti sırasında köyde renkli görüntüler yaşandı. Vali Özkan'ı yöresel giysilerle karşılayan vatandaşlar, yöresel ürünlerini tanıttı.  Program sonrası konuşan Vali Özkan, “Kadim kültürümüzü yaşatan bu güzelim güzide köyümüzde birliğe ve birlikteliğe şahit olmanın mutluluğu içerisindeyiz. Ben köy muhtarımıza ve emek veren herkese şükranlarımı sunuyorum. Ne mutlu onlara ki kadim kültürümüzü tanıtıp ayakta tutuyorlar. Hem dayanışmalarıyla hem de birliktelikleriyle geleceğe ve bizlere ümit veriyorlar” dedi.  Kamışçık Köyü Muhtarı Rıza Taşgın, Vali Özkan'a ziyaretleri için teşekkür ederek, memnuniyetini ifade etti.  Vali Özkan'a ziyaretinde Çekerek Kaymakamı Furkan Nezir, İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Çiftçi, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Arif Topal ve İl Jandarma Alay Komutanı Albay Nejdet Özcan da eşlik etti. 

Bursa Valisi Demirtaş Yangını ile İlgili Açıklama Yaptı Haber

Bursa Valisi Demirtaş Yangını ile İlgili Açıklama Yaptı

Bursa'nın Nilüfer ilçesine bağlı Yolçatı Mahallesi'nde makilik alanda yangın çıktı. Şiddetli rüzgarın etkisi alevlerle mücadeleyi zorlaştırdığı öğrenilirken, 2 uçak ve 4 helikopterin daha gelmesi bekleniyor.   Yangın, Nilüfer ilçesi Yolçatı Mahallesi'nde makilik alanda çıktı. Çevredekilerin ihbarı üzerine itfaiye ve Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Yangın rüzgarın etkisiyle ormanlık alana sıçradı. Çiftliğe sıçrayan yangında küçükbaş hayvanlar telef oldu. Yangında Uludağ Üniversitesine ait bir tesisin çatısı da yandı. Yangına havadan 2 helikopter, karadan ise arazöz ve itfaiye ekiplerinin müdahalesi devam ediyor. Bölgeye 2 uçak ve 4 helikopter daha gelmesi bekleniyor.  Bursa Valisi Mahmut Demirtaş ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’de yangın bölgesine gelerek incelemelerde bulundu. Vali Mahmut Demirtaş, “Çok şiddetli bir rüzgar var. Üniversite bölgesinde yayılıyor. Bir taraftan helikopterle havadan bir taraftan karadan müdahale ediliyor. En kısa sürede kontrol altına almayı hedefliyoruz. Uludağ Üniversitesi Veterinerlik Fakültesinin bulunduğu alanlarda at ve koyunların tahliyesi ile ilgili çalışmamız oldu. Alevlerin yayılmaması için gayret gösteriyoruz. Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü ile görüşüyoruz. 2 helikopter havadan müdahalesini sürdürüyor. 2 uçakta ve 4 helikopter daha gelmesini bekliyoruz” dedi. 

Kıbrıs Anamur Arası Feribot Seferleri Başlıyor Haber

Kıbrıs Anamur Arası Feribot Seferleri Başlıyor

Mersin'in Anamur ilçesinde hazır hale getirilen iskele ve kiralanan feribot ile Kıbrıs'a ulaşımın 1,5 saate düşeceği belirtildi. Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, "Burası Kıbrıs'a en yakın noktamız. 450 kişilik bir feribot kiralandı. Haziran ayı içinde seferler başlayacak. 1,5 saatte Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Girne limanına buradan seyahat yapılabilecek" dedi.  Kıbrıs'a en yakın nokta olan Mersin'in Anamur ilçesinde yapılan iskele, feribot seferleri için hazır hale getirildi. Valilik öncülüğünde ilçe kaymakamlığı, Ticaret ve Sanayi Odası ile iş adamlarının desteğiyle organizasyonu sağlayacak şirket kuruldu. Gümrük binasıyla birlikte hazır olan iskeleden KKTC'nin Girne limanına 1,5 saatte ulaşım sağlanması için 450 kişilik feribot kiralandı. Anamur'u ziyaret ederek iskeleyi yerinde inceleyen Vali Ali Hamza Pehlivan, seferlerin haziran ayı içerisinde başlayacağını duyurdu.  Vali Pehlivan, "2019 yılında burası feribot ve deniz uçağı iskelesi olarak yapıldı. 2021 yılında da birimlerin yer alacağı bina yapılmıştı. Yapıldığı günden bugüne buraya bir fonksiyon yükleme konusuydu. Burada yapılış maksadına uygun şekilde bir işlev kazandırmak üzere Anamur Kaymakamımız, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız ile ilgili arkadaşlarla toplantılar gerçekleştirdik. Mersin Valiliği olarak buranın devrini bakanlıktan almaya talip olduk. Geçtiğimiz sene bakanlık oluruyla devrini aldık. İlçede de kurumlar ve iş dünyası bir oluşum gerçekleştirdi, şirket kurdular. Detaylı olarak görüşmeler yaptık. Biz valilik olarak bu şirkete kiralamak suretiyle işletim hakkını verdik" diye konuştu.  "1,5 saatte Girne limanına ulaşım sağlanacak"  İskelede bulunan gümrük kapısının fonksiyonel olmadığını aktaran Vali Pehlivan, "Burada şimdi gümrüklü bir alan oluşturuluyor. Liman başkanlığımız var, emniyet birimlerimizi oluşturuyoruz. Yolcu giriş çıkışlarına kadar burada düzenlemeler yapıldı, yapılmaya da devam ediyor. Güzel bir haber vermek istiyorum. Haziran ayı içerisinde inşallah bu iskeleden Kıbrıs'a feribot seferleri başlıyor. Burası Kıbrıs'a en yakın noktamız. 450 kişilik bir feribot kiralandı. Haziran ayı içinde seferler başlayacak. 1,5 saatte Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Girne limanına buradan seyahat yapılabilecek" ifadelerini kullandı.   Seferlerin başlamasından sonra da turizm amaçlı teknelerin gelip gideceğine dikkat çeken Pehlivan, "Anamur turizm potansiyeli olan da bir ilçemiz. Bu iskeleye tam da zamanında bir fonksiyon vermiş olduk. Turizm hareketliğini arttıracak yol çalışmaları, beraberinde burada deniz yoluyla ulaşımla ilgili bir adım sadece Anamur'a değil, çevre ilçelerin yanı sıra Antalya'dan Karaman'a, Konya'dan Adana ve Niğde'ye kadar iç Anadolu'nun diğer illerine hizmet edecek. Bu bir başlangıç" şeklinde konuştu.

Deprem konutlarında çalışmalar devam ediyor Haber

Deprem konutlarında çalışmalar devam ediyor

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak başkanlığında valilik toplantı salonunda bir araya gelen yetkililer, devam eden çalışmaları hakkında bilgi verdi. Toplantıda ayrıca, Eyyübiye, Karaköprü ve Birecik ilçelerinde yapımı devam eden toplam 4 bin 469 konutun içme suyu, doğalgaz, elektrik ve yol başta olmak üzere alt yapı çalışmaları hakkında Toplu Konut İdaresinin beklentileri ve son durum ele alındı. Devam eden çalışmalar hakkında bilgi alan Vali Şıldak, çalışmaların tam koordinasyon içerisinde devam ettirilmesini ilgili kurumlardan istedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın vatandaşlara verdiği sözü hatırlatarak toplantıya devam eden Vali Şıldak, “Depremden etkilenen vatandaşlarımıza verdiğimiz sözleri yerine getirmek boynumuzun borcudur. Depremde yıkılan evlerin dışında ağır hasarlı olduğu için yıkımını gerçekleştirdiğimiz binalar da var. Bunları da yüzde 85 oranında tamamladık. Bu evlerde yaşayan vatandaşlarımızı kalıcı konutlarına kavuşturmak için seferberlik halinde çalışmamız gerekiyor. TOKİ konutlarının elektrik, içme suyu, doğalgaz ve yol gibi alt yapısı noktasında, ilgili kurumlarımızdan iş birliği içerisinde çalışmalarını bekliyorum. Yeni yıldan itibaren 900 konut bitmiş olacak. Depremzede vatandaşlarımıza etap etap evlerini teslim etmek en büyük arzumuzdur” dedi. Toplantının ikinci oturumunda ise kırsal deprem konutlarının durumu ele alındı. Bin civarında da köy konutu yapılacağını aktaran Vali Şıldak, “Devletimizin ve milletimizin birlikte başaracağı, bir onur mücadelesidir. Dokuz ayda belli bir seviyeye geldik. Bu, ancak güçlü bir devletin eseri olabilir” ifadelerini kullandı. Vali Hasan Şıldak’ın başkanlık ettiği toplantılara, Vali Yardımcıları Ahmet Fatih Sungur ve Erinç Demir, Şuski Genel Müdürü Sait Güllüoğlu, DSİ 15. Bölge Müdürü Ali Naci Kösali, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürü Hüseyin Aras, AFAD Müdürü Şelal Ufuk Ergeldi, TOKİ yetkilileri, yüklenici firma temsilcileri ve uzman teknik personeller katıldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.