Hava Durumu

#Yeşim Grup

Yeni Marmara Gazetesi - Yeşim Grup haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Yeşim Grup haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Yeşim Grup 14. Sürdürülebilirlik Raporunu Yayınlandı Haber

Yeşim Grup 14. Sürdürülebilirlik Raporunu Yayınlandı

Yeşim Grup, Global Compact (Küresel İlkeler Sözleşmesi) çerçevesinde 2009 yılından bu yana her yıl hazırladığı Sürdürülebilirlik Raporu'nun 14’üncüsünü yayınladı. 2023 verileri baz alınarak hazırlanan rapor, Yeşim Grup’un sürdürülebilirlik alanındaki kararlılığını bir kez daha ortaya koydu.   Yeşim Grup, 2022 yılından itibaren anket sistemi şeklinde yayınlamaya başladığı Sürdürülebilirlik Raporu'nu bu sene de aynı formatta sundu. UN Global Compact tarafından geliştirilen yeni raporlama sistemi, üyelerin sürdürülebilirlik performanslarını şeffaf bir şekilde paylaşmalarına ve marka değerlerini artırmalarına imkan tanıyor.  Yayınlanan 14. raporla ilgili konuşan Yeşim Group CEO’su Şenol Şankaya, "2022 yılından bu yana dijital ve şeffaf bir anket sistemi ile yayınladığımız Sürdürülebilirlik Raporu, kurumların UN Global Compact İlkeleri’ne yönelik bağlılıklarını ve somut eylemlerini kamuoyuna sunmalarına imkan sağlıyor. Ben bu raporun sürdürülebilirlik konusundaki hassasiyetimizi ve kararlılığımızı net bir şekilde ortaya koyduğunu düşünüyorum. 14. Sürdürülebilirlik Raporumuzla, insan hakları, çalışma standartları, çevre ve yolsuzlukla mücadele gibi konularda gerçekleştirdiğimiz eylemleri detaylandırarak sürdürülebilirlik yolculuğumuza devam ediyoruz." dedi.  Yeşim Grup’un sürdürülebilir üretim ve sosyal uygunluk standartlarını en üst seviyede uygulayan firmalardan biri olduğuna dikkat çeken Şankaya, "Gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmak için attığımız adımların etkisini bu raporla net bir şekilde görebiliyoruz. Sürdürülebilirlik stratejimiz, sadece çevresel değil aynı zamanda sosyal ve ekonomik boyutları da kapsayan bütüncül bir yaklaşımla şekilleniyor. Yeşim Grup olarak küresel standartlara uyumlu bir şekilde ilerlemeye ve sektörümüzde örnek teşkil etmeye kararlıyız. Bu anlayışla, her geçen yıl daha güçlü adımlar atarak sürdürülebilirlik hedeflerimize ulaşmayı sürdüreceğiz." ifadelerini kullandı.   

Gençlerden Ecollectiv'e Destek Haber

Gençlerden Ecollectiv'e Destek

Yeşim’in Uludağ Soroptimist Kulübü iş birliği ile “Her ilmek bir hayat, her hayat bir değer!” sloganıyla Karapınar Kadın Eğitim ve Girişimcilik Merkezi’nde yürüttüğü Ecollectiv’e gençlerden destek geldi.   Türk Eğitim Derneği ve ABD Ankara Büyükelçiliği ortaklığı ile yürütülen Access Projesi kapsamında Bursa Uludağ’daki “Geleceğin Yıldızları” kampına katılan öğrenciler, sosyal sorumlulukla ilgili saha çalışması yapmak üzere Karapınar Kadın Eğitim ve Girişimcilik Merkezi’ne geldi. Sürdürülebilir kalkınma hedeflerini temel alan, döngüsel ekonomiye, kadın istihdamına ve kadının güçlenmesine katkı sağlayan Ecollectiv projesinin bir parçası olan gençler; gönüllülük, toplumsal cinsiyet eşitliği ve sürdürülebilirlik kavramlarını da öğrenme fırsatı buldu.  Kadın Dostu Markalar Platformu tarafından Kadın Girişimci ve Kadının Güçlenmesi kategorisinde farkındalık ödülüne de layık görülen projenin saha çalışmasına, Türkiye’nin farklı illerinden 100’e yakın öğrenci katıldı. Karapınar Kadın Eğitim ve Girişimcilik Merkezi’nde gerçekleştirilen organizasyonda sürdürülebilir üretim bakış açısına uygun olarak tekstil atıklarının değerlendirilmesi hedeflendi.  Yeşim Grup’un Uludağ Soroptimist Kulübü ve Karapınar Kadın Kooperatifi ile bir araya gelerek hayata geçirdiği Ecollectiv projesi kapsamındaki saha çalışmasına katılan gençler, Yeşim’in üretim fazlası olan kumaş kırpıntı ve şeritlerini renklerine göre tasnifleyip ayırarak üretime hazır hale getirdi. Bu materyallerle süs eşyaları, çanta, yastık, sepet, bileklik ve anahtarlık gibi çeşitli ürünler üretip satan Karapınarlı kadınlar, böylelikle hem ekonomik olarak güçleniyor hem de atık kumaşlardan yapılan ürünlerle sürdürülebilirliğe katkı sağlıyor. Program ilk olarak Yeşim Grup Kurumsal İletişim Şefi Gizem İskeçeli’nin, Yeşim’in sosyal sorumluluk alanındaki yaklaşımı ve Ecollectiv projesi ile ilgili bilgileri paylaşan konuşması ile başladı. Kadın istihdamını destekleyerek toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda farkındalık oluşturmayı ve atık kumaşların değerlendirilmesiyle sürdürülebilirliğe katkı sağlamayı hedefleyen projeye dahil olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Karapınar Kadın Eğitim ve Girişimcilik Merkezi Başkanı Emine Enginçayır Kök de misafir öğrencilere yapılan çalışmalarla ilgili bilgi vererek projenin bir parçası oldukları için teşekkür etti. Program sonrasında Ecollectiv markalı el yapımı çanta ve bileklikler öğrencilere hediye edildi. 

Yeşim Akademi'de Kompozisyon Yarışması'nın Ödül Töreni Gerçekleşti Haber

Yeşim Akademi'de Kompozisyon Yarışması'nın Ödül Töreni Gerçekleşti

Yeşim Grup’un “Önce İnsan” projesi kapsamında düzenlediği “İçindeki Yıldızı Keşfet” kompozisyon yarışmasının ödül töreni, Bursa Erkek Lisesi ve Bursa Anadolu Lisesi öğrencilerinin katılımıyla Yeşim Akademi'de gerçekleştirildi.   Yeşim Grup’un sosyal sorumluluk projelerinden biri olan “Önce İnsan” projesi kapsamında düzenlenen “İçindeki Yıldızı Keşfet” kompozisyon yarışmasının heyecan dolu ödül töreni, geçtiğimiz günlerde Yeşim Akademi’de yapıldı. Bursa Erkek Lisesi ve Bursa Anadolu Lisesi öğrencilerinin katılım gösterdiği yarışmayla gençlerin yazma ve ifade yeteneklerinin geliştirilmesi hedeflendi.  Törene, öğrencilerin eserlerini titizlikle değerlendirerek kazananları belirleyen jüri üyeleri olarak “İçindeki Yıldızı Keşfet” kitabının yazarı Özlem Şenkoyuncu, TEV Bursa Şube Yürütme Kurulu Başkanı Sertaç Şipka, Hürriyet Bursa Köşe Yazarı Sibel Bağcı Uzun ve Şükrü Şankaya Anadolu Lisesi Müdürü Yeşim Ömeroğlu Ünlü de katıldı.  Yarışmada Bursa Anadolu Lisesi’nden Esma Uğurlu birinci olurken Bursa Erkek Lisesi’nden Fatma Selin Ay ikinci, Bursa Anadolu Lisesi’nden Gizem Nil Koç da üçüncü oldu. Dereceye giren öğrencilere Yeşim ürünlerinden oluşan çeşitli hediyeler verildi.  Yeşim Grup Kurumsal İletişim Direktörü Dilek Cesur, törende yaptığı konuşmada gençlerin yeteneklerine olan inancını ve eğitime verilen desteğin önemini vurgulayarak kazanan öğrencilere ödüllerini takdim etti. “İçindeki Yıldızı Keşfet” yarışmasının gençlerin özgüvenlerini artırmasına ve kişisel gelişimlerine katkı sağlamasından dolayı büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Cesur, “Yeşim Grup, ‘Önce İnsan’ projesiyle sadece eğitimdeki rolünü güçlendirmekle kalmayıp gençlerin potansiyellerini keşfetmelerine ve geleceğe umutla bakmalarına destek olmaya devam ediyor. Geleceğin liderlerini yetiştirmek adına yapılan bu tür etkinliklerin önemi her geçen gün daha da artıyor.” dedi.  Yarışma duyurusu, geliri TEV Şükrü Şankaya Bursu kapsamında kız çocuklarının eğitimine destek olmak üzere “İçindeki Yıldızı Keşfet” kitabının yazarı Özlem Şenkoyuncu’nun Bursa Erkek Lisesi’nde yaptığı söyleşinin ardından öğrencilere duyurulmuştu. Şenkoyuncu, “İçindeki Yıldızı Keşfet” temalı sunumunda öğrencilere hayallerini gerçekleştirmeleri konusunda onları motive edecek hedefleri doğrultusunda nasıl ilerleyecekleriyle ilgili yol gösterecek ve kişisel gelişimlerini destekleyecek ipuçları vermişti. Ardından da öğrencilerden bu konudaki düşüncelerini içeren bir kompozisyon yazmaları istenmişti. 

Yeşim İnovasyon Buluşması Gerçekleşti Haber

Yeşim İnovasyon Buluşması Gerçekleşti

Türkiye'nin önde gelen tekstil firmalarından Yeşim Grup, "Yeşim İnovasyon Buluşması" isimli bir etkinlik düzenleyerek yenilikçi çalışmalarını gözler önüne serdi.   Yeşim Grup’un her yıl iki kez düzenleyerek gelenekselleştirilmeyi hedeflediği “Yeşim İnovasyon Buluşmaları”nın ilki, Yeşim Grup CEO'su Şenol Şankaya, Co-CEO’su Selim Şankaya, üst düzey yöneticiler ve Yeşim çalışanlarının katılımıyla gerçekleşti.  Yeşim'in ürün kalitesinin ve yenilikçi anlayışının tüm yönleriyle ortaya konduğu etkinlikte, Yeşim'de üretimi yapılan tüm markaların ürünlerishowroom alanındaki pazar yerindesergilendi. Tasarım ve Ar-Ge Departmanlarının hayata geçirdiği inovatif tasarımların ve proje ürünlerinin de yer aldığı etkinliğin en ilgi çekici yanlarından biri ise Yeşim çalışanları ve yöneticilerinden oluşan bir grubun bu ürünlerle yaptığı defile oldu.  Açılış konuşmasında firmanın inovasyona olan bağlılığını vurgulayan Yeşim Grup CEO'su Şenol Şankaya, "Tekstil sektöründe inovasyon ve yenilikçilik, firmamızın başarısının temel taşlarıdır. En son teknolojileri kullanarak üretim süreçlerimizi geliştiriyor, çevre dostu ve sürdürülebilir yöntemlerle en yüksek kaliteyi sunuyoruz. Yenilikçi tasarımlarımız ve projelerimizle müşterilerimizin beklentilerini aşmayı hedefliyoruz. Bu yolda, siz değerli Yeşimlilerle birlikte ilerlemekten büyük mutluluk duyuyorum.” dedi.Şankaya ayrıca, düzenlenen etkinliğin de bu inovatif bakış açısıyla ortaya çıkarılan ürünleri sergilemek için önemli bir platform olduğunu sözlerine ekledi.  Yeşim Grup Co-CEO'su Selim Şankaya da yaptığı açıklamada, Ar-Ge çalışmaları ve bu çalışmalar neticesinde ortaya koydukları yenilikler ile sektörlerinde öncü bir konumda olduklarının altını çizdi. Şankaya,"Yeşim olarak insana ve doğaya saygılı bir üretim süreci benimsiyoruz. Ar-Ge çalışmalarımız çerçevesinde, müşterilerimizin taleplerine en üst düzeyde yanıt verirken sürdürülebilir ve çevreci yaklaşımımızla çevre üzerindeki olumsuz etkilerimizi de en aza indiriyoruz. Ayrıca, kumaş atıklarımızı yeniden değerlendirmek ve döngüsel ekonomiye katkıda bulunmak için yoğun çaba sarf ediyoruz. Böylelikle, kaynak kullanımımızı optimize ediyor ve ekolojik ayak izimizi sürekli olarak azaltmayı hedefliyoruz. Bu süreçte bizimle birlikte yol alan, değerli emekleriyle projelere katkıda bulunan ekiplerimize çok teşekkür ediyorum." diye konuştu.  Açılış konuşmalarının ardından Yeşim Grup CEO'su Şenol Şankaya ve Co-CEO'su Selim Şankaya, showroom'da yer alan mağazaları tek tek gezerek Yeşim'in geliştirdiği inovatif projelerle ortaya çıkan tasarımları yerinde inceledi.

5 yıldır Mısır’ın en büyük ihracatçısı Haber

5 yıldır Mısır’ın en büyük ihracatçısı

Türkiye’de doğrudan ve dolaylı olarak yaklaşık 10 bin kişiye istihdam sağlayan Yeşim Grup’un Amerika pazarına üretim yapmak üzere 2008 yılında Mısır’da üretim yolculuğuna başladığı markası Jade Tekstil, kuruluşunun 15. yılını kutluyor. Mısır’ın İskenderiye kentinde 2008 yılında devreye aldığı ilk tesisin ardından Kahire’de ve son olarak 2019 yılında İsmailiye’de üçüncü üretim tesisini devreye alan Jade Tekstil; üretimi, istihdamı ve ihracatı ile Mısır ekonomisinin önemli oyuncuları arasına girmeyi başardı. Jade Tekstil’in kuruluşunun 15. yılını kutlamak üzere firmayı ziyaret eden Mısır Başbakanı Dr. Mostafa Madbouly, Sanayi Bakanı Ahmet Samir ile Yatırım ve Serbest Bölgeler Genel Otoritesi CEO’su Hossam Heiba, Yeşim Grup Co-CEO’su Selim Şankaya ve Grup şirketlerinin liderleri ile bir araya geldi. JADE TEKSTİL MISIR EKONOMİSİNE KATMA DEĞER SAĞLIYOR Jade Tekstil’in 10 Ramazan şehrindeki fabrikasında gerçekleşen ziyarette konuşan Mısır Başbakanı Dr. Mostafa Madbouly Yeşim Grup’un ülkedeki yatırımlarından övgüyle bahsetti. Başbakan Madbouly, Jade Tekstil’in Mısır’ın üç farklı bölgesindeki fabrikalarında toplam 9 bin işçiyle ülke istihdamına önemli katkı sağladığını söyledi. Başbakan Dr. Madbouly, Yeşim Grup’un Mısır’da önemli bir üretim hacmine sahip olduğuna vurgu yapararak, Jade Tekstil’in 6 yıl içinde 20 bin kişilik istihdama ve yıllık 500 milyon dolar değerinde ihracat hedefine ulaşacağını ifade etti. Dr. Madbouly ayrıca Yeşim Grup’un en iyi uluslararası ürünleri imal ettiğini sözlerine ekledi. 5 YILDIR MISIR’IN EN BÜYÜK İHRACATÇISI Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Yeşim Grup Co-CEO’su Selim Şankaya ise Mısır’ın yatırım imkanlarıyla Yeşim Grup’un gelecek hedefleri için önemli fırsatlar sunduğunu ifade etti. Şankaya, 2008 yılında Mısır’da başladıkları üretim yolculuklarının büyüyerek ve başarılı bir şekilde 15. yılına ulaşmasından mutluluk duyduklarını söyledi. Yeşim Grup’un Türkiye’deki tesislerinin yanı sıra Mısır ve Moldova olmak üzere 2 farklı ülkede daha üretim yaptığını hatırlatan Şankaya, “2008 yılında Mısır’da başladığımız yolculuğumuzu başarılı bir şekilde sürdürüyoruz. Burası bizim için stratejik bir yatırım oldu. Mısır’daki tesislerimizden başta Nike ve Under Armour markaları olmak üzere Amerika pazarına hazır giyim ürünlerimizi gönderiyoruz. Şu anda istihdamımız yaklaşık 9 bin 500 seviyesine ulaştı. Böylece bir Türk şirketinin yurt dışında tek çatı altında sağladığı en büyük istihdamlardan biri haline geldik” dedi. Jade Tekstil’in hazır giyim sektöründe bölgenin en önde gelen üreticileri arasında olduğunun altını çizen Selim Şankaya, “Son 5 yılda üst üste Mısır’ın ‘En büyük hazır giyim - konfeksiyon ihracatçısı’ olma başarısını elde ettik. Önümüzdeki dönemde de bu bölgedeki büyüme hedeflerimiz doğrultusunda yatırımlarımıza devam edeceğiz” diye konuştu.

BADV üyelerininin ilk adresi  ''Yeşim Grup'' Haber

BADV üyelerininin ilk adresi ''Yeşim Grup''

Yeşim Grup yöneticileri ziyarette, BADV Şirketler Ağı üyelerine, ev içi şiddetin önlenmesi ve cinsiyet eşitliğinin sağlanması için şirket bünyesinde atılan adımları, geliştirdikleri politikaları ve stratejilerini aktardı. Yeşim Grup, aile içi şiddete karşı iş yerlerinde destek mekanizmaları oluşturup, kadına uygulanan şiddeti daha görünür hale getirmek hedefiyle faaliyet gösteren BADV Şirketler Ağı üyelerini ağırladı. Ülke genelinde 100’e yakın üyesi bulunan BADV Şirketler Ağı, üye şirketlerinin ev içi şiddetle mücadele ve toplumsal cinsiyet eşitliği konularındaki örnek politika ve iyi uygulamalarını yerinde görmek amacıyla planladığı ziyaretlerin ilk adresi Yeşim Grup’un Bursa fabrikası oldu. Ziyarette Yeşim Grup İnsan Kaynakları ve Organizasyonel Gelişim VP Behiç Gülşen, İnsan Kaynakları Müdürü Hande Kurter ile Kurumsal İletişim Direktörü Dilek Cesur, BADV Şirketler Ağı heyeti ile bir araya geldi. Programda Yeşim Grup yöneticileri ev içi şiddetin önlenmesi ve toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması için şirket bünyesinde attıkları adımları, geliştirdikleri politikaları ve stratejileri BADV Şirketler Ağı üyelerine aktardı. Yeşim Grup bünyesinde 35 yıldır faaliyet gösteren Yeşim Kreşi de ziyaret eden BADV Şirketler Ağı heyeti, bu alandaki iyi uygulama örneklerinden birini de yerinde görme fırsatı yakaladı. Ziyarette kreşin varlığının kurum içerisindeki cinsiyet eşitliğini sağlamaya ve kadın çalışanları güçlendirmeye olan katkısı masaya yatırılırken, benzeri uygulamaların nasıl yaygınlaşabileceği üzerine fikir alışverişi yapıldı. Ziyaret çerçevesinde BADV Şirketler Ağı üyeleri, Üzümcüler Global’den Eğitmen ve Danışman Burcu Üzümcüler yürütücülüğünde gerçekleşen “Şiddete Sıfır Tolerans” Vaka Atölyesi’nde şiddete maruz kalan çalışanlarla nasıl bir iletişim kurulacağına dair bilgiler aldılar, örnek bir uygulama çalışmasını hep birlikte yaptılar.

Prof Dr. Mustafa Sarı: ''Hedef müsilajsız Marmara'' Haber

Prof Dr. Mustafa Sarı: ''Hedef müsilajsız Marmara''

Yeşim Grup “Sürdürülebilirlik Ayı” etkinlikleri çerçevesinde, Marmara Denizi ve pinalarla ilgili çalışmalarıyla tanınan bir sosyal girişimci ve akademisyen olan Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Sarı ile söyleşi gerçekleştirdi. Söyleşinin başında, Yeşim Grup Kurumsal İletişim Direktörü Dilek Cesur, “Sürdürülebilirlik Ayı” etkinliklerinin, çalışanlar ile toplumu sürdürülebilirlik konusunda şuurlandırmayı ve olumlu değişiklikler yapmayı hedeflediğini vurgulayarak, herkesin daha güzel bir dünya ve iklim krizinin etkilerinin azaltıldığı bir gezegen için sorumluluk alması gerektiğini belirtti. Çevrimiçi olarak düzenlenen söyleşide Yeşim Grup Kurumsal İletişim Direktörü Dilek Cesur’un sorularını cevaplayan Prof. Dr. Mustafa Sarı, insanların Marmara Denizi’ni kirlettiğini ve bu kirlenmenin başka faktörlerle birleşmesi sonucunda müsilajın ortaya çıktığını söyledi. BİR PİNA GÜNDE 150 LİTRE DENİZ SUYU FİLTRELİYOR Müsilajın önlenmesi için 2021 yılında hazırlanan Marmara Denizi Eylem Planı’na değinen Prof. Dr. Sarı, bu planın 14 maddesinin Marmara’nın atık yükünü azaltmaya yönelik olduğuna dikkat çekti. Mevcut şartlar altında Marmara Denizi çevresinde yaşayan 25 milyon kişinin atığının ancak yüzde 50’sinin arıtılabildiğini de dile getiren Prof. Dr. Sarı, “Bu yüzden denizdeki doğal arıtmaya destek olan organizmaları korumalıyız. Bir pina saatte 6 litre, bir günde ise 150 litre deniz suyunu filtreleyebiliyor” diye konuştu. Son yıllarda iklim krizinin etkilerinin artmasıyla Akdeniz Havzası’nda toplu pina ölümleri yaşandığını belirten Prof. Dr. Mustafa Sarı, “Marmara Denizi, korunaklı yapısıyla pinalar için güvenli bir alan oluşturuyor. Bu anlamda pinaların Marmara Denizi için, Marmara Denizi’nin de pinalar için umut olduğunu söyleyebiliriz” dedi. HEDEF MÜSİLAJSIZ MARMARA Bu çerçevede “Marmara’nın Umudu Pina” projesini hayata geçirdiklerini belirten Prof. Dr. Sarı, projenin öncelikli hedeflerinden birinin, pinalar hakkında eksik ve yanlış bilgileri düzelterek, toplumda pina bilincini artırmak olduğunu söyledi. Bunun yanı sıra, kıyılarımızdaki pina popülasyonunu belirlemek için çalışmalar yaptıklarını ve öğretmenler ile çocuklara yönelik eğitimler düzenlediklerini kaydeden Prof. Dr. Sarı, “Uzun vadede amacımız Marmara’da pinalara zarar veren tüm faaliyetleri azaltmak ve nihai olarak müsilajsız Marmara Denizi’ne ulaşmak” dedi. Son olarak, iklim değişikliği ile mücadelede toplum olarak daha fazla sorumluluk almanın önemine vurgu yapan Prof. Dr. Mustafa Sarı, herkesin daha iyi bir dünya için adım atması gerektiğini sözlerine ekledi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.