Hava Durumu

#Yıldırımın

Yeni Marmara Gazetesi - Yıldırımın haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Yıldırımın haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Yıldırım’ın sessiz sakinlerine 7-24 hizmet Haber

Yıldırım’ın sessiz sakinlerine 7-24 hizmet

Can dostlarının beslenme, barınma ve tedavi gibi ihtiyaçlarını karşılayan Yıldırım Belediyesi, sahiplendirme çalışmalarıyla da sokak hayvanlarını sıcak yuvaya kavuşturuyor. 2019 yılından bu yana toplamda 33 bin 646 hayvanı tedavi eden Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, 2 bin 705 can dostunun da sahiplendirilmesine öncülük etti. 2022 yılında 7 bin 178 hayvanı tedavi eden ekipler, 544 sokak hayvanını sahiplendirdi. Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, köklü bir medeniyetin ruhunu taşıyan Yıldırım’da, her canlıya değer verildiğini vurguladı. Sokaklara terk edilen hayvanların tedavisi, barınması, sahiplendirilmesi ve temel ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla çalışmalar yürüttüklerini belirten Başkan Oktay Yılmaz,“Cumalıkızık Sahipsiz Hayvan Bakım Evi ve Tedavi Merkezimiz, can dostlarımız için 7-24 hizmet sunuyor. Son 1 yılda, 7 bin 178 hayvanı tedavi ederken, 544 sokak hayvanını da sahiplendirdik. Dağdaki kurdu, kuşu düşünen ve dert edinen bir medeniyetin temsilcileri olarak; şehrimizin sessiz sakinlerine gönlümüzü açıyoruz. Onların bize, bizim de onlara ihtiyacımız var. Yıldırım Belediyesi olarak çalışmalarımız artarak devam edecek. Bir hayvanı sahiplenerek sokaktan kurtarmak isteyen tüm hemşehrilerimiz, Cumalıkızık’taki Yıldırım Belediyesi Sahipsiz Hayvan Bakımevi ve Tedavi Merkezi’ne giderek veya 444 16 02 numaralı Yıldırım Belediyesi İletişim Merkezi’nden bilgi alabilirler” ifadelerini kullandı.

Yıldırım’ın sessiz sakinlerine 7-24 hizmet Haber

Yıldırım’ın sessiz sakinlerine 7-24 hizmet

Can dostlarının beslenme, barınma ve tedavi gibi ihtiyaçlarını karşılayan Yıldırım Belediyesi, sahiplendirme çalışmalarıyla da sokak hayvanlarını sıcak yuvaya kavuşturuyor. 2019 yılından bu yana toplam 23 bin 357 hayvanı tedavi eden Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, 2 bin 142 can dostunun da sahiplendirilmesine öncülük etti. 2021 yılında 8 bin 589 hayvanı tedavi eden ekipler, 731 sokak hayvanını sahiplendirdi. Sokak hayvanlarını sağlığına kavuşturan ve sahiplendiren Belediye ekipleri ayrıca sahipsiz hayvanların beslenme faaliyetlerini de ihmal etmiyor. Ekipler, farklı noktalarda kurulan beslenme noktalarına her gün mama koyarak hayvanların beslenmesini sağlıyor. Köklü bir medeniyetin ruhunu taşıyan Yıldırım’da, her canlıya değer verildiğini vurgulayan Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Sokaklara terk edilen hayvanların tedavisi, barınması, sahiplendirilmesi ve temel ihtiyaçlarının karşılanması maksadıyla çalışmalarımızı aksatmadan sürdürüyoruz. Cumalıkızık Sahipsiz Hayvan Bakım Evi ve Tedavi Merkezimiz, can dostlarımız için 7-24 hizmet sunuyor. Son 1 yılda, 8 bin 589 hayvanı tedavi ederken, 731 sokak hayvanını da sahiplendirdik. Muhtelif cadde ve sokaklardaki uygun noktalara yıl içerisinde toplam 73 adet kedi evi bıraktık. Dağdaki kurdu, kuşu düşünen ve dert edinen bir medeniyetin temsilcileri olarak; şehrimizin sessiz sakinlerine gönlümüzü açıyoruz. Onların bize, bizim de onlara ihtiyacımız var. Yıldırım Belediyesi olarak çalışmalarımız artarak devam edecek. Bir hayvanı sahiplenerek sokaktan kurtarmak isteyen tüm hemşehrilerimiz, Cumalıkızık’taki Yıldırım Belediyesi Sahipsiz Hayvan Bakımevi ve Tedavi Merkezi’ne giderek veya 444 16 02 numaralı Yıldırım Belediyesi İletişim Merkezi’nden bilgi alabilirler” ifadelerini kullandı.

Yıldırım'ın davulcuları mani eşliğinde davul çalacak Haber

Yıldırım'ın davulcuları mani eşliğinde davul çalacak

Yıldırım Belediyesi, Muhtarlar Derneği paydaşlığında bir ay boyunca ilçenin sokaklarında dolaşacak 40 davulcuyu Adile Naşit Tiyatrosu’nda eğitime aldı. Uludağ Üniversitesi Devlet Konservatuarı Bölümü öğretim üyeleri Doç. Dr. Ersen Varlı ve Doç. Dr. Erdem Özdemir, vatandaşları sahura uyandırmak için mahallelerde dolaşacak 40 davulcuya, nezâket çerçevesinde ve geleneksel usule uygun davranmaları için ‘âdâb-ı muâşeret’, davula vurduklarında kulağa hoş bir seda gelmesi için ‘ritim’ ve kültürel birikimimizde var olan ramazan manilerini öğrenmeleri için dersler veriliyor. 3 gün sürecek eğitimlerini tamamlayan davulculara tanıtıcı kimlik kartları verilecek. Davul çalıp mani söylemenin ramazanın vazgeçilmezi olduğunu dile getiren Doç. Dr. Ersen Varlı, “Gelenekleri yaşatmak gerekiyor. Teknolojik gelişmeler oldu diye bütün geçmişteki kültürel değerlerimizden ya da buna benzeyen adetlerimizden kopmamızı gerektiren bir durum yok. Bu bir şekilde sürdürülmeye devam ediliyor. Bu eğitimin gayesi, davul çalacak, insanları sahura kaldıracak kişilerle ilgili olarak onların bilgi ve birikimlerine göre neler biliniyor, neler bilinmiyor bunların tespitini yaparak onları bilinçlendirmek. Tabiî bir konservatuar öğrencisine ders anlatır gibi değil, bu konuda alaylı olarak bu işi yapan insanlara onların dilinden örnekler vererek bu eğitimi gerçekleştiriyoruz. Davul çalgısının teknik özellikleri, çalımı, icrâ teknikleri, yöresel farklılıklar, boyutlarından tutun da icrâdaki üslup farklılıklarına kadar ya da yörelerde bilinen davul temaları dediğimiz ritim kalıpları ile ilgili teknik bilgiler aktaracağız. Böyle bir etkinliğin Yıldırım’da yapılması gerçekten çok değerli, bunu düşünmek, bu konuda bir eğitim faaliyeti yürütülmesi gerekliliğini hissetmek bile çok önemli. Bu sebeple başta Yıldırım Belediye Başkanımız Oktay Yılmaz olmak üzere bu konuya öncülük eden herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu. Doç. Dr. Erdem Özdemir ise, ramazan davulcularının bazı teknik konularda bilgilendirilmesi amacıyla Yıldırım Belediyesi’nin düzenlemiş olduğu bir eğitim programı gerçekleştirdiklerini belirterek, “Aslında davulcularımız, genelde alaylı olarak tabir ettiğimiz şehrin müzik emekçileridir. Onlara devamlı yaptıkları bu faaliyetin öneminden ve ritmin bazı teknik hususiyetlerinden, hangi bölgelerde, hangi mahallelerde, hangi ritmin çalınması gerektiğinden bahsediyoruz. ramazanda davul çalmak, mani okumak gibi bir geleneğimiz var. Biz bunun ne kadar estetik ve güzel olabilirse gelecek kuşaklara da aynı şekilde yansıyacağını düşünüyoruz” ifadelerini kulandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.