Hava Durumu

GÜÇLÜ KADIN GÜÇLÜ AİLE

Yazının Giriş Tarihi: 07.12.2024 19:53
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.12.2024 20:01

Kadın, sosyal yaşamın içinde ne kadar fazla olursa aile bağları da o kadar güçlü olacağına inanan Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, ilçesinde toplumsal dönüşümü en az kentsel dönüşüm kadar önemsiyor.

Hal böyle olunca da "Güçlü kadın, güçlü aile, güçlü Yıldırım" mottosuna inanan Başkan Yılmaz'ın hizmet önceliğini kadınlar ve gençler oluşturuyor.

Çünkü, Yıldırım'ın Osmangazi ve Nilüfer ilçelerine göre geri kalmışlığının önüne geçilebilmesi için kadının her alanda güçlü olmasıyla bunun başarılı olunabileceğini düşünen Başkan Yılmaz, kadınların sosyal yaşamda daha aktif rol almaları, kentin iyileşmesi ve huzurun artması adına önemli olduğuna inanıyor.

Nitekim de şu sözleriyle ilçesinin geleceğini nede güzel özetliyor:

"İlçe nüfusun neredeyse yarısını oluşturan kadınların güçlendirilmesi üretim dünyasına, adil ve hakkaniyetli bir sistem ile dahil edilmesi sürdürülebilir kalkınmayı hedefleyen her toplum için bir tehcih değil, mecburiyettir"

Başkan Yılmaz'ın söylemlerinin lafta kalmadığının en somut göstergesi olarak 25 mahallede bulunan kadın eğitim ve girişimcilik merkezleri 33 ayrı branşta 16 noktada bulunan meslek edindirme kurslarında 10 binden fazla kadına meslek edinme imkanı sağlamış.

Sadece sertifika almalarıyla kalmayıp asıl amaç olan kadınlarımızın yüzde 10'unu tam zamanlı işe yerleştirirken yüzde 5'lik kısmını da kendi satış sayfalarında yaptıkları ürünleri ekonomik değere dönüştürerek ev ekonomisine katkı sağlıyor.

Gözden kaçırdığımız bir diğer önemli husus daha var ki, o da kadınlar boş zamanını evde geçirmek yerine belediyenin öncülük ettiği meslek edinme kurslarına katılıp fırsat verildiğinde neleri başarabileceğinin özgüvenini kazanmış oluyor.

Daha da önemlisi, kursta sosyalleşen kadın aynı zamanda doğal terapi de almış oluyor.

Bu da aile içi şiddetin önlemmesinde önemli rol üstleniyor.

Üreten, alın teri döken kadınların her zaman yanında olan Yıldırım Belediyesi, ev hanımlarının iş hayatında da söz sahibi olması maksadıyla kurdukları kooperatiflerle de kadınların başarı hikayeleri yazmalarına tanık oluyoruz.

12 kadın kooperatifi ile kadınların yaptıkları yöresel ve el işi ürünleri satarak aile ekonomisine katkı sağladıklarını ifade eden Başkan Yılmaz, kadın girişimciliğinin desteklenmesi, kadınların istihdama kazandırılması ve kadınlarımızın ekonomik potansiyellerini değere dönüştürebilmesi için kadın kooperatiflerinin kurulmasına öncülük edip destek verdiklerini belirtiyor.

Şu ana kadar 4'ü tarımsal 9'u ticari olmak üzere 12 kadın kooperatifinin kurulmasına katkı sağlayan Yıldırım Belediyesi'nin hedefi bu sayıyı 14'e çıkartmak.

Yıldırım Belediyesi, sadece kadınların ekonomik özgürlüklerini elde etmesi, aile bütçesine katkı sağlaması ve de sosyalleşmesiyle sınırlı kalmıyor.

Nitekim kadınlara yönelik farklı alanlarda değişik pek çok aktiviteler tüm hızıyla devam ediyor.

Örneğin, ilçenin farklı bölgesinde 6 kadın spor merkezinde çeşitli branşta 60 bin kadına spor yapma imkanı sunuluyor.

Bu spor tesislerine ilave olarak önceki gün Dr. Sadık Ahmet Gençlik ve Spor Merkezi'ni açan Yıldırım Belediyesi, 7. Kadın Spor Merkezi’nde hizmet vermeye başladı.

Elbette Yıldırım'da hizmet anlayışı kadınlarla sınırlı değil...

Üst satırlarda vurgu yaptığımız gibi gençlere özellikle de her yaşta öğrencilerin spor yapabileceği tesisler ve ders çalışabilecekleri kütüphanelerin de sayıları her geçen gün artmakta.

Yıldırım Belediyesi'nin kadınlarımızın hem sosyal hem de ekonomik açıdan güçlendirme çabaları diğer belediyelerimize de model olmasını diliyoruz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.