Hava Durumu

Yenişehir Belediye Başkanı Ercan Özel kaçak göçmen ve sığınmacılar için konuştu

Suriyeli sığınmacıların kaçak ve ruhsatsız işletmelerine müsamaha göstermeyeceğini belirten Özel, 5 iş yerini mühürledi. Yasal prosedürlere uyum sağlayanlara kolaylık sağlanacağını vurgulandı. Hukuk çerçevesinde hareket edileceği ve kanun dışı faaliyetlere izin verilmeyeceğini ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 23.08.2024 12:58
Haber Güncellenme Tarihi: 23.08.2024 13:05
Kaynak: ENGİN ÖZKONUK
Yenişehir Belediye Başkanı Ercan Özel kaçak göçmen ve sığınmacılar için konuştu

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Özel: “Değerli hemşerilerim, Suriye’deki iç savaştan kaçarak ülkemize gelen sığınmacılar yıllardır bizimle birlikte vatanımızda yaşıyorlar. Göreve gelmeden önce, ülkemizin olduğu kadar ilçemizin de yakın gelecekteki en büyük sorunu olmaya aday kaçak göçmen ve sığınmacı sorunuyla mücadele edilmesi gerektiğini özellikle ifade ederek ilçemizde sığınmacıların kaçak ve ruhsatsız işletmelerine göz yummayacağımıza ve yerel esnafımızı koruyacağımıza dair halkımıza bir söz vermiştik.

Türk’ün töresi ve adeti gereği, misafire kucak açmak ve en iyi şekilde ağırlamak bizim elbette görevimizdir. Ancak, misafirin sorumluluğu da konuk olduğu evin kurallarına göre yaşamaktır. Türkiye bir hukuk devletidir; bunun böyle bilinmesi gerekmektedir. Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak şehrimize yerleşen sığınmacılara devletimizin kuralları çerçevesinde geçici olarak ev sahipliği yapıyoruz. Lakin, kimsenin toplumsal huzurumuzu bozmasına, barışı zedelemesine ve haksız kazanç elde etmesine asla müsaade edemeyiz.

Verdiğimiz talimatlar sonrasında, Yenişehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerimizin yaptığı denetimler sonucunda, Suriyeli sığınmacıların Yenişehir’de kaçak olarak dükkan açtıkları ve vergi dahi ödemeden haksız kazanç elde ettikleri tespit edildi. Ekiplerimizin tespitleri doğrultusunda ise hızlı bir şekilde yasal işlemler başlatıldı. Yaptığımız denetimler sonrası ruhsatsız olduğu tespit edilen ve ruhsat süreleri biten beş iş yeri ekiplerimiz tarafından kapatılarak mühürlendi.

Yenişehir Belediyesi olarak yasal mevzuat çerçevesinde iş yeri açma prosedürlerini yerine getiren herkese gerekli kolaylığı bizler zaten sağlıyoruz. Yine bizler, yasalar çerçevesinde tüm kanuni haklarımızı bu tarz kanun dışı girişimlerde bulunanlara karşı kullanacağımızın sözünü halkımıza yineliyoruz. Hemşerilerimiz rahat olsunlar. Sığınmacı olarak ülkemize gelen ve burada kaçak olarak iş yeri açan, kayıt dışı işçi çalıştıran, halkımızın hakkına giren ve vatandaşlarımızın sağlığıyla oynayan kimseye göz açtırmayacağımızın bilinmesini istiyor, tüm halkımızı sevgi ve saygılarımla selamlıyorum.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: ENGİN ÖZKONUK

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.