Hava Durumu

Kuzey Kore'den Büyük Destek: 1 Milyon Top Mermisi Sevkiyatı!

Kuzey Kore'nin, Rusya-Ukrayna savaşının yaşandığı dönemde Rusya'ya 1 milyon adetten fazla top mermisi sağladığı Güney Kore kaynaklı istihbarat raporlarıyla gündeme geldi.

Haber Giriş Tarihi: 03.11.2023 16:38
Haber Güncellenme Tarihi: 03.11.2023 16:38
Kaynak: Seçiniz
https://www.yenimarmaragazetesi.com/
Kuzey Kore'den Büyük Destek: 1 Milyon Top Mermisi Sevkiyatı!

HABER / NURCAN ŞENER

Güney Kore istihbarat servislerinin edindiği bilgilere göre, Kuzey Kore bu askeri desteği Ağustos ayından itibaren sağlamaya başladı.

Bir Güney Kore haber ajansının ulaştığı bilgilere göre, kapalı bir brifing sırasında milletvekilleri ile Ulusal İstihbarat Servisi'nin paylaştığı bilgilerde, Kuzey Kore'nin Rusya'ya sağladığı top mermilerinin iki ay boyunca kullanılabileceği ifade edildi. Ayrıca, Ekim ayında Kuzey Kore'den roketatar uzmanlarından oluşan bir heyetin Rusya'ya gönderildiği belirtildi.

Halkın İktidarı Partisi üyesi ve parlamentonun istihbarat komitesinde görevli YooSang-bum, Kuzey Kore'nin Rusya'ya mühimmat danışmanlığı kapsamında danışmanlar gönderdiğini açıkladı.

Geçtiğimiz Eylül ayında, Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un'un Rusya'ya yapmış olduğu ziyaret ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile gerçekleştirdiği görüşme sonrasında iki ülke arasındaki askeri ve teknik işbirliğinin güçleneceği mesajı verildi. Putin'in görüşme sonrası yaptığı açıklamada, iki ülke arasındaki askeri ve teknik işbirliği konusunda olumlu sinyaller verdiği bildirildi.

Bu gelişmeler ışığında, Rusya'nın savaş sürecinde önemli silah tedarikçilerinden biri olarak İran, Kuzey Kore ve Belarus'un adının geçtiği İngiltere Savunma Bakanlığı tarafından dile getirildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.