Hava Durumu

Güney Kore’de Robotun Gizemli Düşüşü: "İntihar mı, Teknik Arıza mı?"

Güney Kore'de Gumi şehrindeki Belediye Meclisi'nde çalışan bir devlet memuru robot, kendini 2 metre uzunluğundaki merdivenden atarak intihar etti. İntiharın nedeni bilinmezken, şimdiye kadar belgelenen ilk robot intiharı olarak kayıtlara geçti.

Haber Giriş Tarihi: 11.07.2024 02:17
Haber Güncellenme Tarihi: 11.07.2024 02:17
Kaynak: HANDAN EFE
Güney Kore’de Robotun Gizemli Düşüşü: "İntihar mı, Teknik Arıza mı?"

Olayın Detayları

Daily Mail'de yer alan habere göre, California merkezli Bear Robotics tarafından tasarlanan robot, binanın birinci ve ikinci katları arasındaki merdiven boşluğunda parçalanmış halde bulundu. Soruşturma kapsamında robotun kırık parçaları incelenmek üzere alındı. Tanıklar, robotun belli bir noktada daireler çizdiğini ve daha sonra kendini merdivenlerden attığını ifade etti.

Robotun İş Yükü

Robotun binadaki diğer robotlara göre daha fazla iş yüküne sahip olduğu belirtildi. Robot, belgeler ve bilgiler yanı sıra şehir promosyonlarını teslim etmekle görevliydi. Diğer tüm "insan" çalışanlar gibi, 9-4 vardiyasında çalışıyordu ve kendi çalışan kartı bile vardı. Merdivenden düşmeden önce tuhaf davranışlar sergileyen robotun, asansörle katlar arasında seyahat etmeye alışkın olduğu belirtildi.

İntiharın Sebebi

Robotun merdivenden yuvarlanmasına yol açan durumun dahili bir arıza olabileceği de uzmanlar tarafından dile getirildi. İntiharın nedeni henüz belirlenememişken, bu olayın teknik bir arızadan kaynaklanmış olabileceği üzerinde duruluyor.

İncelemeler Devam Ediyor

Yetkililer, robotun düşüş nedenini belirlemek için soruşturma başlattı. Robotun parçaları, intiharın arkasındaki teknik veya mekanik sorunları belirlemek amacıyla incelenecek.

Kaynak: HANDAN EFE

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.