Hava Durumu

Fenerbahçe Bu Davadan Servet Kazanacak...

Fenerbahçe Spor Kulübü, 3 Temmuz 2011'deki şike kumpası sürecinde yaşadığı maddi ve manevi kayıpları için devlet hazinesine tazminat davası açtı.

Haber Giriş Tarihi: 24.06.2024 02:38
Haber Güncellenme Tarihi: 24.06.2024 02:38
Kaynak: ENGİN ÖZKONUK
Fenerbahçe Bu Davadan Servet Kazanacak...

Kulüp avukatları, manevi kayıplar için 100 milyon TL, maddi kayıplar için ise 50 milyon Euro (yaklaşık 1 milyar 756 milyon TL) olmak üzere toplamda 1 milyar 856 milyon lira tazminat talep etti. Fenerbahçe ayrıca mahkemeden itibarının iadesini de talep etti.

Dava dilekçesinde, yaşanan sürecin bir kumpastan ibaret olduğunun mahkeme kararıyla da anlaşıldığı ve Fenerbahçe'nin marka değerinin telafi edilmesinin güç olduğu vurgulandı. Kulübün 100 yılı aşkın süredir Türk sporuna büyük hizmetler sunduğu, ancak şike kumpası sürecinin kulübü büyük zararlara uğrattığı belirtildi. Dilekçede, Fenerbahçe'nin Avrupa kupalarına katılamayarak telafisi imkansız zararlara uğradığı ifade edildi. Ayrıca, FETÖ'cü olduğu anlaşılan polis, savcı ve hakimlerin süreçte yer aldığı ve bu durumun yeniden yargılama sonucu Fenerbahçe yöneticilerinin beraat etmesine neden olduğu belirtildi. Sonuç olarak, 3 Temmuz sürecinin bir kumpastan ibaret olduğu ve Fenerbahçe'nin bu süreçte haksız yere zarara uğradığı mahkeme kararıyla tescillendiği ifade edildi.

Kaynak: ENGİN ÖZKONUK

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.