Hava Durumu

Kırmızı Alarm!: Japonya'da 'Et Yiyen' Bakteriden Ölümcül Salgın Alarmı!

Japonya, hayati tehdit oluşturan "et yiyen" bakterinin neden olduğu Streptokokal Toksik Şok Sendromu (STSS) vakalarında rekor seviyeye ulaştı. Ülke genelinde vaka sayılarının şimdiye kadarki en yüksek noktaya çıkması büyük endişe yaratıyor.

Haber Giriş Tarihi: 17.06.2024 22:46
Haber Güncellenme Tarihi: 17.06.2024 22:46
Kaynak: HANDAN EFE
Kırmızı Alarm!: Japonya'da 'Et Yiyen' Bakteriden Ölümcül Salgın Alarmı!

Ulusal Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü (NIID) verilerine göre, 2024 yılının Haziran ayı başı itibarıyla STSS vakalarının sayısı 977'ye ulaştı. Geçen yılın aynı dönemine göre artış gösteren vaka sayıları, kayıtların tutulmaya başlandığı 1999 yılından beri en yüksek seviyeye çıktı.

STSS, "streptokok pyogenes" bakterisinden kaynaklanıyor ve sıklıkla boğaz ağrısıyla kendini gösteriyor. Hastalık ilerledikçe, uzuv nekrozu ve çoklu organ yetmezliğine yol açabiliyor. Özellikle Tokyo merkezli Kanto bölgesinde, bakterinin daha ölümcül ve bulaşıcı türleri kaynaklı vakalar artış gösteriyor.

Sağlık yetkilileri, COVİD-19 tedbirlerinin gevşetilmesinin ardından gözlenen vaka artışından endişe duyuyor. Yüksek ateş, sayıklama ve hızla şişen yaraların tehlikeli belirtiler olduğu vurgulanırken, hızlı tıbbi müdahale gerekmektedir. Uzmanlar, temel enfeksiyon önlemlerine hassasiyetle uyulması çağrısında bulunuyor.

STSS, özellikle 30'lu yaşlardaki kişilerde görülmekte ve potansiyel olarak ölümcül kabul edilmektedir. Japonya'daki salgının kontrol altına alınması için ivedi önlemler alınması gerektiği belirtiliyor.

Kaynak: HANDAN EFE

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.