Hava Durumu

TİYATROCULARDAN BÜYÜK TEPKİ!

Tepkiler çığ gibi büyürken pek çok tiyatro oyununun da sahne alacağı tarihlerde ileriki zamanlara doğru kaydırıldı.

Haber Giriş Tarihi: 20.10.2023 12:01
Haber Güncellenme Tarihi: 20.10.2023 12:01
Kaynak: Seçiniz
https://www.yenimarmaragazetesi.com/
TİYATROCULARDAN BÜYÜK TEPKİ!

HABER / BÜŞRA ÇAKIR ADALI

Tiyatrocu Süha Uygur’dan sosyal medya mesajı

Gazze’ye yapılan hastane saldırısından sonra tiyatro oyuncusu Süha Uygur, sosyal medya hesabından, “ Filistin’in yanında olun” yazısıyla Filistin’e ait bayrağı “ insanlara yapılan zulmün karşısındayım, Filistin halkının yanındayım. Hiç kimse göz göre göre savaş suçu işleyemezler. Üç maymun oynayan bütün devletleri adaletli olmaları için davet ediyoruz. Yaşanan bu durum eğer başka ülkede olsaydı çok şey yapardınız. İnsan Hakları Mahkemesi nerde? Bu zulme sonuna kadar ses çıkartacağız. Oradaki onca masum insanın hedef alamazsınız. İnsanlık bu mu?” ifadelerine yer verdi.

Süha Uygur başka bir gönderince ise İsrail’in bombaladığı hastane resimlerini sosyal medyadan paylaşarak “ Bu yapılan saldırı nasıl bir vicdansızlık. Orada bulunan o kadar insanı acımasız şekilde katletmek çok büyük savaş suçu. Siz katilsiniz ve bunun hesabını vereceksiniz” paylaşımını yaptı.

Bu tür paylaşımlar yalnızca Süha Uygur’dan gelmedi tiyatro camiasındaki pek çok oyuncu tarafından onlarca mesaj sosyal medya platformunda paylaşıldı. Üstelik pek çok sosyal medya üzerinden bu tür paylaşımlar yaparak yapılan bu acımasız saldırıya tepki yağdırdı

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.