Hava Durumu

Soğuk algınlığına kafa tutan 5 baharat!

Günlük kullandığımız baharatların çoğu antioksidanlarla doludur ve genel sağlığımız için oldukça yararlıdır. İster lezzet için ister sağlık açısından kullanın, baharat dolabınızda mutlaka bulundurmanız gereken bazı baharatlar vardır.

Haber Giriş Tarihi: 13.10.2023 15:36
Haber Güncellenme Tarihi: 13.10.2023 15:36
Kaynak: Seçiniz
https://www.yenimarmaragazetesi.com/
Soğuk algınlığına kafa tutan 5 baharat!

1- Tarçın
Yüksek kan, kolesterol ve trigliserit düzeylerini düşüren ve diyabetli kişilerde kalp hastalığı riskini azaltan tarçın çok yöndü bir baharattır. İsterseniz kahvelerinizde isterseniz tatlılarınızda yada yemeklerinizde kullanabilirsiniz.

2- Zencefil
Antioksidanlarla dolu olan ve genel olarak çeşitli yemeklere eklenebilecek harika bir baharat olan zencefil genelde çay kahve yanına tüketilen unlu mamullerin yapımında kullanılır.

3- Sarımsak
Sarımsağın sağlık açısından faydaları, ona güçlü kokusunu da veren allisin adı verilen bir bileşikten gelir. Sarımsak hastalıklara iyi gelmesinin yanı sıra kalp sağlığına da faydalıdır. Yüksek kolesterolü ve kan basıncını düşürmeye yardımcı olur.

4- Zerdeçal
Zerdeçal, iltihapla savaşmak için kullanılan harika bir baharattır. Zerdeçalın ana bileşeni olan kurkumin, beyindeki Alzheimer hastalığına ve depresyona yol açan iltihabı azaltabilir.

5- Kırmızı biber
Kırmızı biberin ana etken maddesi kapsaisindir ve bu da kilo kaybına yardımcı olabilir. İştahı azaltır ve yağ yakımını artırır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.